Manés första match på San Mamés som Athletictränare är mot Huelvaklubben Recreativo. Matchen är oerhört betydelsefull för Athletic om man vill ta chansen att försöka lämna bottenträsket. Spelet mot Real Madrid senast såg stundtals lovande ut och påminde lite om hur det såg ut under Valverdes ledning. Spelarna tog verkligen för sig och satte hög press på Real Madrid.

Recre har överraskat hittills i ligaspelet och ligger på sjätte plats inför helgens omgång. På de inledande 13 omgångarna har det blåvita laget tagit 22 poäng och senast vann man med 2-0 hemma mot Valencia. Senaste bortamatchen spelades i Santander och där vann hemmalaget Racing med 4-3. Recre låg under med 4-1 och lyckades sånär klara oavgjort. Främsta målskyttar hittills är de båda nytillskotten Sinama-Pongolle och Javi Guerrero med fem respektive fyra mål.

Athletic har spelat hemmamatch mot Recreativo i ligasammanhang två gånger tidigare. Första gången var 1979 då Athletic vann med 5-3 och en viss Javier Irureta gjorde två mål. Senast var 2003 och då vann gästerna med 3-2. Recre hade en 3-0-ledning efter 18 minuter men Athletic vaknade försent och förlorade alltså.

***

Skadelistan hos Athletic är löjligt lång och innehåller Lafuente, Orbaiz, Tiko, Ustaritz och Beñat. Lafuente skadade sig på en träning härförleden då Aranzubia råkat träffa Lafuente med en boll på ögat. Utöver skadorna är dessutom Aduriz och Murillo avstängda.

Alla skador och avstängningar öppnar för två spelare från b-laget: målvakten Aitor Alcalde och backen Gaizka Bergara.

Under träningarna i veckan har Mané provat olika alternativ bredvid Javi Martínez på de defensiva mittfältspositionerna. Vad det verkar så tycks antingen Iraola, Yeste eller Iturriaga få spela bredvid Martínez, men det mesta tyder på Iraola.


Truppen i sin helhet:

Målvakter: Alcalde, Aranzubia
Försvarare: Expósito, Amorebieta, Sarriegi, Prieto, Casas, Bergara
Mittfältare: Garmendia, Yeste, Gabilondo, Iraola, Iturriaga, Javi Martínez
Anfallare: Etxeberria, Urzaiz, Dañobeitia, Llorente


Logga gärna in på vårt nya forum La Catedral innan matchen och delta i införsnacket!


Aupa Athletic!


Athletic Club - Real Club Recreativo de Huelva

Datum/tid: Söndag, 10 december, klockan 17:00
Spelplats: San Mamés, Bilbao
Domare: Carlos Velasco Carballo


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor, Marca.com samt forumet för baskisk fotboll på xtratime.org