Mycket har hänt i Athletic. Ny tränare och den kanske viktigaste spelaren missar resten av säsongen. Vad har medlemmarna i Aupanelen att säga om det? Här kommer Oskars och Peders åsikter.

Oskar om Mané och matchen mot Real Madrid: Jag har under säsongsinledningen klagat på att vi inte håller i bollen, slår för få passningar och har för många rensningar per match. Det verkar som om Mané hade samma åsikt för i den mycket svåra bortamatchen i Madrid höll vi i bollen lika bra som Real. Vi slog lika många passningar och hade färre rensningar och extremt få dribblingar. Efter utvisningen av Aduriz och skadan på Orbaiz så förändrades matchbilden och vi var tillbaks i det gamla mönstret. Jag tycker dock att första halvlekens passningsspel och bolltempo inger förtroende. Att dessutom se Exteberria på plan, med lagkaptensbindel var definitivt trevligare än att se honom på bänken.

om skadan på Orbaiz: Självklart är skadan på Orbaiz riktigt olycklig men Athletic är en lagmaskin och inte ett lag som står och faller med en spelare. Jag tror och hoppas att Mendieta tar över den platsen efter nyår. Jag hoppas också att Javí växer då han får ta ännu större ansvar.Peder om Mané: Som jag har längtat!!! Efter 2 tränare med backlinjen i knät på målvakten och med obefintlig press var jag nästan beredd på att åka ner för att hämta tillbaka Valverde själv! Men så hände det, behövdes bara en vecka för nye tränare Mané att få tillbaka laget på rätt väg. Hög press och vunna bollar på motståndarens planhalva har vi knappt sett på 2 år och dessutom det som Athletic handlar om, HJÄRTA! Än så länge har vi bara sett en match med Mané som tränare men jag tror stenhårt på den mustachprydde mannen som vår framtid och jag är ganska övertygad om att vi tar första skalpen hemma på San Mames i helgen. Om det nu inte vore för Orbaiz....

om Orbaiz: Orbaiz ja, vissa gånger känns det som allt går emot en. Man får ta emot slag efter slag, man reser sig för att återigen träffas av en rak höger i fejan, ungefär så känns det. Trodde att vi äntligen var på gång då vår viktigaste länk PÅ banan försvinner för resten av säsongen, illa illla illla. Vårt hjärta, vår motor och vår trygghet försvann i en lätt vridning på real- kräkens besudlade gräsmatta.

Ingen kan nog riktigt ersätta Orbaiz men det bästa alternativet är en gammal Valencia-favorit vid namn Mendieta. Mendieta har kanske inte den defensiva kapaciteten som Orbaiz men jag tror att han kan ersätta den viktigta rollen som motor och spelfördelare och sen får vi väl sätta det defensiva hoppet till unge Javi Martinez som hittils överaskat stort. Vem vet kanske dyker det upp en krullhårig krigare från Bolton för att avlasta Martinez i defensiven. Blir det här scenariot verklighet finns det absolut hopp om livet även 2007! AUPA och kom snart tillbaka Orbaiz! :)

och om Realmatchen: Matchen mot Real Madrid..... ja vad kan man säga, Francos ande stryker fortfarande omkring på Santiago Bernabeu! :(