TV-bilderna såg det inte, eller i alla fall inte jag, och alla undrade nog vad som hände. 
Helt plötsligt så låg en Athletic-spelare på planen och i nästa ögonblick plocka dom ut honom. Jag trodde att det var Aduriz ett tag, men sen så såg jag att det var Orbaiz. 

Det såg illa ut redan ifrån början, och så var det också. Pablo Orbaiz slet av de främre korsbanden i det vänstra knät. Han kommer att opereras den 28 december och därefter väntar rehabilitering under 6-8 månader. I andra ord så är säsongen över. 

Detta innebär att Athletic kommer att ta emot Recreativo de Huelva med endast 17 spelare i laget. Detta sen Tiko, Ustaritz, Murillo och Aduriz inte kan medverka. Tiko och Ustaritz pga skador och Murillo med Aduriz avstängda även om Aduriz avstänging har överklagats men nekats. 

Det första som kom på tal i och med vetskapen om Orbaiz långvariga skada var nyförvärv. Först kom Ibon Gutierrez på tal, han som fick debutera med Mendilibar men fick ingen plats i varken Clementes eller Sarriugartes planer. Sedan har man börjat tala om, och det här vill jag personligen inte se, Ivan Campo. Campo har tidigare spelat i Athletic och Real Madrid, men han var inte den starkaste och valde att flytta till den mindre tekniska engelska ligan och Bolton. Han är inne på sitt femte år, och visst har det gått bra för honom där. Men han är inget för Athletic, enligt mig. 

Fortsättning följer.