”Månadens” kommer att publiceras lite då och då, men med minst 4 veckors mellanrum, logiskt va? Här listar jag både seriösa och oseriösa händelser. Vissa saker är bara påhitt medan vissa speglar vardagen. Underhållande och provocerande. Hoppas ni gillar det!

…Lill-Erik: Tilldelas någon som är allergisk mot något: Ädelost på måndagen, migränattack på onsdagen. Njaa, den håller inte Fredrik Ljungberg.

…Cashley Cole: Tilldelas någon som gör något för en stor summa pengar: Hedman tittar på Chelseas hemmamatcher och lär barnen engelska för, tippat, en miljon i månaden. Nice.

…look a like: Tilldelas några som är lika som bär: Zlatan & Ivan Basso. På vissa bilder, eller faktiskt bara på ytterst få.

…ex-kenyan: Tilldelas någon eller några som byter nationalitet för att vinna guld: Kina har länge saknat två storstjärnor. När nu både Harry Kewell och Alvaro Recoba har rapporterats att tidigare varit felregistrerade öppnas nya dörrar för världens största land att slåss med världstoppen i fotboll.
» Bild på Kewell
» Bild på Recoba

…Michael Jackson: Tilldelas någon som byter färg. AIK slopade gulsvart senast och spelade i orange. Färgen passade perfekt till Solna-lagets stillastående spel. Rundningskoner. Trummor, turutuch.

…löpsedel: Tilldelas någon som fått alla att höja på ögonbrynen. Henke Larsson var tilltänkt som Messis, Saviolas och Etoos ersättare. Han blev Smiths, Solskjaers och Rossis vikarie i United. Coolt.

…Allsvenska vinnare: Tilldelas någon som vunnit Allsvenskan. Det är ju egentligen årets vinnare, men utmärkelsen går till, hör och häpna, Elfsborg.

…Zlatan: Tilldelas någon som har varit Zlatan: Zlatan är Zlatan igen. Det syns på statistiken, på leendet och på hans magnetiska egenskaper. Världens bäste targetplayer? I guess.

…uppvisning: Tilldelas någon som visat upp hela sitt register: Har i och för sig inte sett lika många matcher som vanligt, men Quaresmas spelglädje och då vackra finter mot Arsenal var en fröjd för ögat!

…monster: Tilldelas någon som skrämmer iväg någon: De svenska skidskyttarnas skytte, med all säkerhet.

…premiär: Tilldelas något som haft en lyckad premiär: Velade länge och väl mellan Borat och nya Bondrullen. Till slut valde jag Casino Royale, kan man bli mer iskall än honom?

…download: Tilldelas en låt man inte kan leva utan: Hiphopwannaben Linuz väljer, tro det eller ej, en lugn låt med Magic Numbers. Vackert så in i norden! Ladda ner I see you, you see me, lagligt såklart!

…mål: Tilldelas någon som gjort, jo, månadens mål: Ronaldinhos mål är det inte lätt att blunda för. Målvakten lyckades men han är nog den enda, trots det är målet fotbollskonst av högsta klass.

…misconduct: Tilldelas någon som åkt ut en längre tid: Iran är avstängt av Fifa från all tävlingsverksamhet, Asiatiska Cupen borträknat. Tabbe.

…Victor Valdes: Tilldelas någon som gjort en tavla: Att stampa på domarens fot som professionell fotbollsspelare är inte vidare hett. Dåligt gjort Pavel Nedved!

…gudfader: Tilldelas någon som har makt: Lennart Johansson fortsätter att vara högsta hönset i den Europeiska fotbollen. Det märks och han hörs, kanske inte alltid till det positiva, men de flesta har respekt för den store Lennart. De flesta…

…Stenmark: Tilldelas någon som vinner överlägset i slalom: André Myhrer, just för att han faktiskt vann överlägset i slalom…

Ha en bra månad!