Canobbio är historisk

Det fanns många lättade Celta spelare efter vinsten mot turkiska ligaledaren Fenerbahce. Newcastle är det enda laget som är redan nu klar för avancemang vilket betyder att sista omgångens matcher, där Newcastle passande nog vilar, blir en rysare. Celta möter troligtvis ett aggressivt Palermo som måste vinna för att gå vidare

Canobbios frisparks mål mot Fenerbahce var såklart viktig för Celtas överlevnad i UEFA cupen men målet mot Newcastle en vecka innan hade ett historiskt värde för att det var klubbens 100:e mål i europa cup sammanhang.

”Det är alltid viktigt att komma i historia böckerna i en klubb som denna. Det är såna här saker som gör en stolt”

Sa mittfältaren som också påpekade Fenerbahce målets betydelse.

”Målet är viktigt för att den ger oss en stor möjlighet att gå vidare även om det blir svårt. Det blir tufft att spela som motståndare mot Palermo som måste få ett bra resultat medan vi har fördelen av två olika resultat”

Celta går vidare vid en vinst eller ett oavgjort resultat medans italienarna måste vinna för att klara gruppspelen. Hursomhelst så kommer den 13:e december äntligen ha en betydelse.

Skada på Angel öppnar upp för Jorge Larena?

Landslagsspelaren Angel fick gå av planen efter endast 20 minuter mot Fenerbahce. Nu ska han testas för att se om det är en allvarlig skada eller ej men rapporter säger redan idag att han troligtvis inte spelar på söndag när Celta åker till Mallorca. Förhoppningsvis är det inget farligt men om man ska åka på en typisk Celta säsong06 skada (=borta i veckor) så är det nu innan uppehållet då alla La Liga stjärnor sitter hemma och hånskrattar åt deras kollegor i Premier League.

Om han nu inte är med mot Mallorca så spelar högeryttern Jonathan Aspas med 100 % säkerhet som högerback. Gustavo López är avstängd och Guayre, Núñez och De Ridder är skadade. Allt detta gör att Real Madrid dödaren Jorge Larena äntligen kan få chansen ifrån start.Källor: marca.com, celtavigo.net