Förlusten mot Espanyol senast var tuff, då Walter Pandiani förhindrade att Espanyols svit på sju (!) raka oavgjorde ligamatcher sprack i matchens sista minut med sitt 3-2-mål. Det har spekulerats i att ett dåligt resultat i den här matchen skulle betyda att tränare Sarriguarte skulle få avgå efter matchen (vilket även skedde, se länk till höger). Athletic har ännu inte vunnit hemma på San Mamés och just nu går det lika uselt som det började förra säsongen.

Sevilla, å andra sidan, gör sin bästa säsong på väldigt länge. Efter att ha vunnit den europeiska supercupfinal mot Barcelona i Monaco så har man bara fortsatt att ånga på. Man har bara förlorat två gånger i ligan och förutom det så kan man räkna in en oavgjord och i övrigt segrar. Noterbart är att man vunnit samtliga hemmamatcher, samtidigt som de förlorade bortamatcherna är tuffa matcher borta mot Barca och Atletíco Madrid. Förra säsongen så vann man just denna match, den gången avgjorde högerbacken Dani Alvés.

Sarriguarte fortsätter med sin 4-2-3-1, med Aduriz på högerkanten och Urzaiz som targetspelare på topp. Då Casas är skadad så får Amorebieta chansen till höger, och Murillo får fortsätta som högerback eftersom Iraola ännu inte är fri från sin skada. I övrigt är enbart Tiko skadad.

Matchen
Efter fyra minuter fick Sevilla en drömöppning på matchen då Fabiano kunde trycka in 0-1 med huvudet. Saker blev inte bättre när Martí sex minuter senare kunde panga in 0-2 efter att vinden ändrat riktningen på bollen och ställt Lafuente, som ändå kanske borde ha kunnat rädda skottet. Denna öppning chockade verkligen Athletic-spelarna, som fick problem med Sevilla, som dominerade stort i den första halvlekens resterande halvtimme.

Andra halvleken fortsatte i samma stil och Dani Alves var nära att spika igen tillställningen omedelbart men Athletic lyckades klara det. Istället la sig Sevilla allt mer på defensiven och började spela på resultatet, vilket skulle fungerat utmärkt om inte Athletic-spelarna helt plötsligt började visa karaktär och ta löpningar som man inte gjorde i första halvlek. Det betalade sig i den 62:a minuten, då Yeste kunde hitta Aduriz som efter lite strul kunde placera in 1-2. Bilbao-laget började dock tappa luften och under resten av halvleken lyckades man inte skapa en hygglig målchans. Istället avgjorde Fabiano helt när han fri med Lafuente placerade in 1-3 i de sista sekunderna av stopptiden.

Detta resultat betyder att vår tränare Sarriguarte (äntligen?) får sparken. För tillfället ersätts han av den assisterande tränaren Mené, men det är enbart tillfälligt. Vi får se om vi har en ny huvudansvarig klar innan nästa match.

Som för övrigt är borta mot Real Madrid, söndag 19:00 - alltså en TV4+-match. Förnedring eller bragd? Vi spelar i alla fall utan riktigt stor press.


Aupa Athletic!


Matchstatistik
Mål
0-1 Fabiano 4'
0-2 Martí 9'
1-2 Aduriz 68'
1-3 Fabiano 90'

Gula kort:
Athletic: Amorebieta, Yeste, Javi Martinez
Sevilla: Martí, Drago, Poulsen

Arena: San Mamés, 35 000
Domare: Ayza Gámez

Källor: La Ligas officiella hemsida samt Marca