Som tidigare rapporterats så var det den bästa elvan som skulle starta matchen. Med undantaget av målvakten Esteban så såg startelvan ut precis som i senaste liga matchen.

Målvakt: Esteban

Försvar: Angel, Yago, Contreras, Placente

Def mittf: Iriney, Oubiña

Off mittf: Aspas, Canobbio, Nené

Anfallare: Baiano 

Matchen spelades i kyliga Newcastle där dem modiga åskådarna fick se en händelse fattig match som till slut vanns av hemmalaget. Men det var Celta Vigo som startade bäst.

I början av matchen spelade Celta väldigt snabbt och tekniskt med en lysande Canobbio i spetsen. Laget fortsatte som dem slutade mot Deportivo, Nené och redan nämnda Canobbio distribuerade bollar på mitten samtidigt som dem visade prov på läcker teknik. Men det var inte via ett anfall spel där bollen gick som ett snöre, som Celtas mål gjordes. En långboll från vänster missades av Given och bollen fortsatte ut mot högerkanten. Till slut snappade Canobbio upp den lite utanför straffområdet och han hade siktet inställt på vänstra hörnet som inte bevakades av målvakten. Iskallt placerade han in den otagbart för målvakten och Celta hade chockerande nog gjort 0-1 på fantastiska St James Park.

Vid det här laget var det ett högt tempo och båda lagen var pigga, i Celta var det Nené som tidigt efter målet hade ett jätteläge. Celta attackerade snabbt och bollen passades ut till vänsterkanten där Nené kom in i boxen och avlossade ett skott som Given ändå hade koll på. Det kanske inte låter som en spektakulär chans men sedd över hela matchen så var det en höjdpunkt.

Canobbios mål gjordes efter endast nio minuter och efter det var tempot fortfarande högt men något riktig chans fanns inte för något utav lagen. Iallafall tills den 37:e minuten då James Milner förde bollen upp på sin höger kanten och till slut slog ett långt, högt inlägg som först såg ofarlig ut men Sibierski gjorde den farlig när han som ensam Newcastle spelare i straffområdet dök upp vid bortresta hörnet och nickade in kvitteringen. Jag måste säga att Esteban gjorde en konstig rörelse när han skulle rädda. Han var nästan för snabb, hade han stått kvar då hade han haft en bättre chans att förhindra Newcastles 1-1 mål innan halvleks vilan.

Den andra halvleken startade och Celta hade inte gjort några byten ännu. Men Newcastle var förändrade, inte i spelarbyten utan i attityd. Dem svart vita tog tag i spelet mer och mer men utan att skapa några chanser så var dem ändå det hetare laget i halvleken igenom. Vásquez bytte in Perera, Gustavo Lopez och Jorge för att få igång rörelsen i anfallsspelet men det skulle inte funka.

Newcastle kunde i den 85:e trycka dit ledningsmålet som säkrade deras avancemang från gruppen. Ur en Celta supporters ögon så var det inte överraskande att målet kom via en fast situation. En hörna från vänster nådde backen Taylor som nickade bollen i marken och in i mål. 2-1, Celta kunde inte återhämta sig även om Aspas sent skapade en fin möjlighet där han rörde sig exemplariskt men skottet var inget vidare.

Mål:

Canobbio (9)
Sibierski (37)
Taylor (85)

Källa: Sky Sports