Läget inför UEFA Cup matchen

Ett kärt återseende i truppen när Gustavo López nu äntligen är klar för spel igen. Inget spel sedan den 15:e oktober då Valencia sänktes på Balaidos men nu är han tillbaks i truppen och tränar tillsammans med övriga spelare i Newcastle. Den andra överraskningen i truppen är B-lagsspelaren Iago Aspas som troligtvis får agera back-up på bänken under hela matchen.

Den 18 man starka truppen som just nu befinner sig i norra England ser ut så här:

Esteban, Borja Oubiña, Angel, Baiano, Gustavo López, Placente, Pinto, Perera, Contreras, Yago, Jonathan Aspas, Jorge, Nené, Canobbio, Iriney, Jonathan Vila, Iago Aspas, Martino.

Kollar man på truppen så ser man att hela startelvan mot Deportivo finns med vilket är förståeligt då skadeproblemen samt Tamas avstängning stoppar Vásquez från att göra altt för stora rotationer. Det blir troligtvis inte samma elva som startar som den i derbyt, för att endast tre dagar senare är det hemma match mot förra Celta tränaren Víctor Fernández och hans Real Zaragoza.

Iriney får spanskt pass

Brassen Iriney lär i december månad få sitt spanska pass vilket betyder att Nené och Baiano är dem enda icke-EU spelarna i Celta Vigo. Detta öppnar upp för ett nyförvärv i januari för att i och med beskedet så har klubben en möjlighet att ta hit ytterliggare en till icke-EU spelare (max tre i La Liga)

Men tränare Vásquez har tidigare sagt att han endast kommer skaffa fler spelare i januari ifall Celta avancerar ifrån UEFA Cupens gruppspel. Troligtvis är det en försvarare som blir den nyaste truppmedlemmen och sedan kan man spekulera huruvida han köps eller lånas in.
Personligen tror jag att det mest sannolika är att Vásquez lånar in en La Liga försvarare som mestadels har ruttnat på bänken så här långt in på säsongen.

Vad sägs som Alvaro Mejía?

Källor: lavozdegalicia, celtavigo.net