Den löjliga säsongen lämnade aldrig Vigo

Det är kanske inte en större chock för att vi vet redan att Antonio Núñez gick av planen redan efter sjutton minuter mot Recreativo. Alla förstår att om du byts ut efter bara en kvart så gör du det på grund av en skada, en allvarlig skada, inte för att tränare vill ge publiken chansen att applådera din insats. I Guayres fall visste läkarna redan efter slutsignalen att det gällde samma skada som tidigare stoppade han från spel i flera månader.

Nu kom diagnosen och båda missar ca en månad i klubbens kanske viktigaste skede när gruppspelet i UEFA Cupen ska spelas klart samtidigt som ligatabellen börjar ställa krav på lag som har större aspirationer.

Núñez åkte på en skada på sitt vänstra ben och läkarna säger han kommer tillbaka inom tre till fyra veckor. Antonio Guayre däremot blir bort fyra till sex veckor efter att den gamla skadan precis ovanför knäet slagits upp igen. Med andra ord är det möjligt att vi får se den tidigare Las Palmas lirarens återkomst först nästa år. Tungt avbräck för Celta som på söndag åker till fiendeland för att ta tre poäng.
Källor: celestes.org, as.com