På San Mamés har Athletic stora problem, men på bortaplan har man nu tagit fyra poäng på de två senaste matcherna mot okej motstånd (Gimnástic, Osasuna) och spelar stabilt. Dock har det varit tumult i klubben enligt spanska medier, då det bland annat har ryktats om att tränare Sarriguarte skulle få sparken vid en förlust om man samtidigt spelade dåligt (spelade man bra skulle han visst få vara kvar). Det ryktas även om att fransmannen Luis Fernandéz, som tränade Espanyol säsongen 02/03, blir ny tränare snart i vilket fall som helst.

I Valencia-lägret är inte allt på topp heller. Förluster mot lag som Racing och Celta, samt oavgjort mot Espanyol i förra omgången, gör att fansen visar missnöje. Det ska dock tillåtas att de matcherna spelade på bortaplan för Valencias del; på hemmaplan har man vunnit samtliga ligamatcher.

Precis som mot Racing så är Aranzubia, Prieto, Tiko och Garmendia skadade. Dessutom ska Iraola ha skadat sig inför matchen och fick därmed inte spela, vilket ledde en väg in i startelvan för Murillo. Väldigt överraskande så blev även Amorebieta bänkad och ersatt av Exposito, samtidigt som Aduriz fick anta rollen som högeranfallare.

Matchen
Athletic inleder positivt och spelar runt fint - dock utan att skapa någonting farligt. I alla fall ända tills Gabilondo fick ett fint skottläge i utkanten av straffområdet men han drog sitt skott rakt på Canizarez. Efter det så reste sig Valencia, och tack vare Silva skapade man ett par farliga lägen. I den 43:e minuten så slog Silva ett inlägg som studsade på en Athletic-spelare. Bollen hittade fram till Morientes, som säkert placerade in 1-0 till Valencia.

Den andra halvleken fortsatte på den inslagna vägen och Valencia dominerade stort, men tog samtidigt inte ut sig och prioriterade defensiven på ett typiskt italienskt sätt. Det fick man skylla sig själva för i den 89:e minuten, där inbytte Etxeberria efter fint Athletic-spel kunde slå ett inlägg på också inbytta Llorentes huvud till 1-1. Sedan satte Athletic in Amorebieta för att säkra resultatet, vilket man gjorde.

1-1 är egentligen inget bra resultat för Athletic. En seger hade betytt en "confidence boost", medan en förlust hade betytt att styrelsen hade tagit tag i tränarfrågan och sånt. Men oavgjort betyder att allt fortsätter som vanligt. Tills vidare i alla fall.

Nästa match är borta mot Espanyol. Ska bortaformen hålla i sig?


Aupa Athletic!


Matchstatistik
Mål
1-0 Morientes 43'
1-1 Llorente 89' 

Gula kort: 
Valencia: Cerra
Athletic: Ustaritz, Orbaiz

Arena: Mestalla, 45 000

Domare: Mejuto González 

Källor: La Ligas officiella hemsida samt Marca