Det är smått otroligt att Celta kan gå från en 1-2 vinst på Bernabeu till en 1-2 förlust hemma mot nykomlingarna Recreativo de Huelva. Men det är sant och resultatet var inte nog, flera händelser inträffade i matchen som kommer att påverka de närmaste matcherna.

För dagen startade Celta med följande lag:

Målvakt: Pinto

Försvar: Aspas, Contreras, Tamas, Angel

Def mittf: Iriney, Oubiña

Off mittf: Núñez, Canobbio, Nené

Anfallare: Baiano


Inledningsvis händer det inte så mycket, Tamas har en bra möjlighet att göra men hans nick gå utanför. Lagen känner av varandra och inga rena chanser skapas. En viktig händelse sker efter ca en kvart. Nej, det är inte en målchans utan en Celta Vigo spelare skadar sig och får byttas ut. Núñez byts ut istället för Guayre som skulle ha en viss betydelse senare i matchen.

Spelet fortsätter och det är gästerna som får till avslut på mål genom bland annat Santi Cazorla men hans skott räddas av Pinto. Celta får inte till så mycket och det är kanske beskrivande när det är ytterbacken Angel, genom assist av mittbacken Tamas, som är uppe och nickar men inga lycka den gången. Den bästa chansen innan halvleken får Nené men hans skott går tyvärr i mitten av målet och målvakten kan enkelt ta den.

Andra halvleken börjar och Celta har inte gjort några byten men Recreativo har tagit in Ikechukwu Uche istället för Laurentiu Rosu. Kort inpå halvleken får Tamas ett gult kort och orsakar således en frispark till gästerna. Viqueira slår den mot mål och där möts bollen av Sinama-Pongolles skalle. Chocköppning av andra halvleken där det tidigt står 0-1 för Recreativo.

Minuter senare gör den tidigare Liverpool spelaren nästan igen mål på nick efter en Viqueira frispark. Bollen går denna gång utanför men endast tio minuter efter det första målet så står det 0-2 när inhoppande Uche skjuter med högerdojan. Bollen letar sig in bakom Pinto som imorgon får priset för förra säsongens bästa målvakt (Zamora priset) Som det går nu lär han inte upprepa bedriften.

Celta försöker få in en reducering, Vásquez tar ut Iriney och låter Perera spela på topp. Kom ihåg att 0-2 målet gjordes med 35 minuter kvar av matchen. Ett offensivt Celta försökte och i den 82:a minuten får Guayre in bolljäveln. Genom en passning av assist kungen Canobbio kunde mittfältaren sätta dit den centralt på mål.

Fotbolls gudarna måste heja på ett annat Galicien lag för att endast två minuter efter hans mål bytts Guayre ut på grund av skada. Det är alltså två skador på högerytter positionen i endast denna match (först Núñez och sen hans ersättare Guayre) lägg till att Gustavo Lopez skadade sig när han spelade på samma position och dessutom är De Ridder (vars naturliga position jag inte behöver nämna) långtidsskadad sen tidigare.

Matchen blev inte bättre när den skadade Lequis ersättare Tamas fick sitt andra gula kort och kommer nu att missa Galicien derbyt. Yago Alonso, som inte har spelat en enda minut på två år, är nu den enda mittback som kan ta platsen bredvid Contreras.

Matchen slutar 1-2 och Celtas hemmaresultat kontra bortaresultat är stort mysterium.

Celta Vigo - Recreativo de Huelva 1-2

Mål:

0-1 Sinama-Pongolle (47)
0-2 Uche (56)
1-2 Guayre (82)


Varningar:

Tamas (48 o 86)
Contreras (50)
Edu Mova (60)
Jonathan Aspas (68)


Celta-byten:

Guayre>Núñez (17)

Perera>Iriney (69)

Jorge Larena>Guayre (84)Kommentar:

Dåligt! Var hade Celta kunnat vara i tabellen OM dem hade vunnit över dem ”sämre” lagen?
Att vinna över Valencia och Real Madrid bör egentligen vara en bonus men nu är det nödvändigt. Var ju också passande att fler skadeproblem dök upp precis innan derbyt mot Deportivo. När Valencia får skador så har dem ändå Angulo, Hugo Viana och Baraja på bänken. Celta har för tunn trupp och jag vet inte om Vásquez får leta efter sin egen Hedman men just nu räcker det inte med Yago som mittback och inga backup försvarare.Källa: espn soccer