För tre säsonger sedan låg vi på över halvan av tabellen, utklassade Real Madrid på Bernabeu och charmade en hel värld (bland annat undertecknad) med att vända till synes hopplösa underlägen (3-0 hemma mot Betis blev 4-4, 3-0 borta mot Osasuna blev 4-3-seger) samtidigt som man stundtals spelade lysande anfallsfotboll tack vare Yeste, Etxeberria (som på den tiden faktiskt var landslagsaktuell), Ezquerro, Del Horno och Iraola. Samtidigt hade man den stora Urzaiz där fram, unga Aranzubia i mål, mittlåset Gurpegi och Orbaiz på mitfältet...
  Men vänta lite... Är inte det mesta av det där kvar idag?
  Del Horno slarvade ju i och för sig bort sin karriär när han gick till Chelsea - är man en ung talang så ska man absolut inte gå till den klubben, se på andra som t ex Shaun Wright-Phillips, Michael Mancienne och Lassana Diarra som inte får mycket speltid - och Ezquerro, som nöjer sig med att vara reservlagsspelare i Barcelona. Dessutom är Gurpegi dopningsavstängd, men i övrigt är laget intakt.
  Så, har vi inte fått fram några ersättare? Del Horno har väl enligt mig varit svårast att ersätta, då Casas blandar och ger medan Amorebieta inte är samma offensiva kraft. Men på anfallssidan känns det ändå starkt. Istället för Ezquerro har vi Aduriz, och dessutom är unga anfallaren Llorente väldigt intressant. En annan intressant spelare är Dañobeitia (killen med det "jobbiga namnet" som TV4-sporten brukar säga) som är kapabel att på sikt bli en startspelare på vänsterkanten.
  På mittfältet har vi Orbaiz, kryddat med unga spelare som Javi Martinez - underbarnet - samt Gabilondo och Garmendia, som bör vara starka nog att klara av att fylla Gurpegis position.
  Men varför går det då så trögt för? Enligt mig finns det två huvudskäl:
>Vi har väldigt stora skadeproblem och får ingen kontinuitet.
>Vår tränare är inte tillräckligt bra.
  En meriterad tränare skulle sitta bra, men Athletic har på senare år använt flera oprövade tränare från baskien som dock inte verkar ha det som krävs. Kanske bör man ändra lite på det faktumet?
  
I övrigt anser jag att vi bör fortsätta spela 4-3-3 då vi har materialet för det!