En av dem gladaste var tränare Fernando Vásquez som stod upp under hela matchen. Han var i närmast extas vid målen och när domaren blåste av hade han lyckats gå ifrån Bernabeu med tre poäng för andra året i rad.

”Du måste sätta din taktik efter vem du möter. Vår ide var att ha mycket boll och komma till avslut men det funkar inte alltid mot lag som Real Madrid. Men vi lyckades ändå avsluta effektivt och fick två mål med oss samt segern”

Sa Vásquez som bytte in Jorge Larena i den 74:e minuten, åtta minuter senare gjorde inhopparen sitt första mål för säsongen. Den ovane målskytten kommenterade känslan av att avgöra mot Real Madrid.

”Jag är inte så van vid att göra mål men att göra en och dessutom på Bernabeu är inspirerande”

Sade den tidigare Las Palmas spelaren och visst var det inte många som trodde att han skulle vara den som satte stopp för Real Madrids elva månader långa förlustfria svit på Bernabeu. Det var i december 2005 som Real senast förlorade på hemmaplan i ligan. Även då slutade matchen 1-2 till motståndarna som hette Racing Santander.

En viktig spelare inför matchen var Borja Oubiña som såklart hade synpunkter efter skrällvinsten.

”Jag visste att vi kunde återupprepa förra årets vinst. Vi lyckades också göra det för att vi spelade väldigt klokt och med hjärta. Hela laget spelade bra och vi kunde vinna utan hjälp från någon annan”
Källor: marca.com, as.com, lavozdegalicia, ESPN Soccer, celtavigo.net