Som så många gånger förr ändrade Vazquez i laguppställning strax innan match. Som lika många gånger förr var det Nuñez som fick chansen istället för Guayre, som av någon anledning inte har FVs förtroende. Annars såg laget ut som förväntat.
Celta för dagen iklätt en snygg röd tröja och svarta shorts var rejält underlagstippade mot en till synes stabil årgång av Madrid. Däremot så står celestes av någon anledning alltid upp mot de stora lagen. Valencia har fått pisk och Barcelona har orättvist tagit med sig tre poäng från Balaidos i år.

Celta spelar till en början mycket slarvig. Passningarna sitter inte på fötterna och dribblingarna är tafatta. Madrid börjar inte heller bra utan matchen är inget vidare ögongodis i inledningen.
Matchens första möjlighet är däremot en läckerbit. Carlos drar till med en lobb lång utifrån som nästan resulterar i ett hemmamål, bollen studsar på nättaket och ut.
Vi har tjatat mycket på att Baiano är för ensam högst upp och idag såg det till en början ut som att Nené låg i en släpande position till vänster om anfallaren.
Celta är verkligen inte på tårna till en början. Ramos och Helguera har varsin farlig nick utan att någon Celta spelare alls är med på noterna. Något spel är det inte tal om, det är bara Pinto som spelar bra i början.
Första avslutet från de röda kommer efter ungefär 25 minuter. Baiano rycker ifrån Helguera på en passning från Canobbio, skottet är däremot svagt och Casillas räddar enkelt.

Efter en Madrid hörna får Placente tag i bollen och slår en underbar genomskärare till Canobbio. Han i sin tur löper upp mot straffområdet, skottfintar bort Emerson och spelar sedan in bollen till Nené som dunkar in bollen via Casillas. Underbart att få in en boll utan att ens haft en rejäl målchans innan. 1-0!

Spelarna verkar få ett rejält lyft av målet. Spelet kommer nu igång och bollen går dit den ska. Ett tag rullar Celta runt bollen fint utan att komma till avslut.
Plötsligt får Madrid en bra period och får ett par hörnor. Contreras missar i markeringen på den ena och Emerson kan ostört nicka in kvitteringen.

Oubiña slår en underbar macka till en framrusande Nené som blir omkull fälld av Casillas. Domare Perez Laza är däremot av en annan uppfattning och drar upp det gula kortet! Kanske var det inte straff, men någon filmning var det absolut inte! Celta kan gå till vila med ett leende på läpparna.

Kommentar: Celestes imponerade inte i början men efter målet kom spelet igång och vi fick se lite av vad vi vet att de kan. Försvaret släpper inte förbi sig några bortkomna dribblare men när bollen får göra jobbet är svårare för backarna. Baiano har inte fått mycket gjort utan är väldigt ensam där uppe. Det som vi trodde var en släpande Nené var bara en pigg Nené. Han mattades senare och höll sin vänsterytter position mera fast. Pinto räddar oss ett antal gånger och är enormt taggad! Angel gör sin bästa halvlek för säsongen.

Tränare Capello flyttar runt i leden direkt i andra halvlek. Madrid går upp på 4-4-2 vilket ger en susning om att de inte är tillfredställda med resultatet.
Celta däremot verkar ha blivit tillsagda att bevaka poängen. Backlinjen ligger väldigt lågt med Iriney och Oubiña i knät. Det är nära att straffa sig direkt när Carlos bryter igenom försvaret. Hans inspel hittar sånär fram till anfallarna men Pinto kan täcka av vinkeln och hålla i bollen.

Pinto försöker gång på gång att väcka lagkamraterna som också i andra halvlek inleder sömnigt. Madrid försöker att spela sig igenom det kompakta försvaret men lyckas inte. Nistelrooy är nära med skjuter en bit över, helt utan markering.
Det tar återigen ett bra tag innan Celta skapar sin första chans. Det är Baiano som får bollen och samtidigt som han håller bort Helguera rullar han bollen till Nené som med en klockren bredsida träffar ribban! Det är ytterst nära att Celta tar ledningen!
Baiano har sökt sig längre ner i banan för att hämta boll. Det märks när han sätter en ljuvlig boll i djupet för Nené. Brassen tvekar dock för mycket och Cannavaro hinner ikapp och avvärjer.

Madrid har bollen för det mesta men några direkta farligheter kommer de inte till.
Vazquez väljer att plocka av Canobbio, som har varit godkänd, i förmån för Guayre. Trodde vi alla. Istället plockar han in Jorge, som ska visa sig vara gjort med fingertoppskänsla.
Madrid får till slut in bollen i boxen och det blir mycket kaotiskt. Både ett och två lägen bränns innan Contreras kan nicka bollen till hörna. Pinto är däremot fly förbannad, han menar att Nistelrooy armbågar backen, vilket är helt korrekt!

Baiano håller återigen i bollen, han dribblar och spelar sedan in den till inhoppande Jorge. Han missar dock bollen som kan rensas undan av Madrid försvaret. När sedan bollen går till Reyes gör han ett förödande misstag som leder till att Jorge, framspelad av Angel, kan rulla in tvåan! Underbart att se Jorges glädje efter att hans boll rullat in!
Trots att både Nuñez och Nené byts ut får inte Guayre komma in. Antingen måste han ha åkt på en skada innan match eller så har Vazquez något emot honom, vad tror ni?

Madrids befarade tokoffensiv kommer inte på tal utan Celta kan lugnt klara sin trepoängare. En mycket skön seger!

Kommentar: Trots att spelet inte stämde till fullo kunde de rödklädda gå av Bernabeu med tre poäng. Det måste ha känts mycket skönt efter förra veckans dåliga match mot Sevilla. Nu väntar två betydligt lättare matcher som kan ge laget ett starkt självförtroende vid seger.

¡Hala Celta!


Mål:
35´ Nené
43´ Emerson
82´ Jorge

Kort:
19´ Guti
28´ Diarra
37´ Oubiña
44´ Nené