Ständigt dessa skador

Det är nu den tiden i veckan då vi lägger till en ny Celta spelare på skadelistan. Allas vår Borja Oubiña har åkt på en skada. Nej, nej det är inte det högra knäet som har problem igen, vilket förhindrade spel mot Sevilla, utan nu är det den vänstra som skapar svårigheter för Oubiña och Celta.

Nu stoppas han från spel i UEFA Cup matchen mot Eintracht Frankfurt på torsdag och i dagsläget ser han ut att missa söndagens viktiga bortamöte mot Real Madrid. Vásquez laguttagning till Madrid matchen blir extra spännande för att Pablo Garcia har en klausul i sitt kontrakt som säger att han inte får möta Real Madrid.

Besvikelse efter plattmatch

”Sevilla var en värdig vinnare. Dem försökte att vinna mer än oss och vi kom aldrig riktigt in i matchen”

Kommenterade Fernando Vásquez efter ytterliggare en till förlust på hemmaplan. I mitt tycke sitter Vásquez inte löst men jag undrar hur det hade sett ut om Celta inte spelade i UEFA Cupen. Faktum är att hemmaresultaten är dem sämsta på 67 år. Sen debuten i högsta ligan säsongen 1939-40 så har Celta Vigo aldrig förlorat tre av fyra hemmamatcher i inledningen av ligaspelet. Barcelona, Osasuna och nu Sevilla har lämnat Balaidos med tre poäng.
Källor: lavozdegalicia.es, marca.com