Liga fyran kommer alltså på besök uppe i Vigo och kollar vi på förra säsongens möten så vann lagen varsin match. Celta vann med 2-1 på Balaidos senast Sevilla kom på besök. För några omgångar sen så hade förväntningarna varit dämpade men efter två raka vinster ligavinster, bland annat den mot Valencia, och fördelen att vara på hemmaplan så kan spelarna sikta in sig på en vinst.

En vinst kan betyda en del i tabell läget för att i nuläget ligger Celta på en nionde plats med tio poäng. Ovanför ligger Getafe som har 13 poäng och dem möter Deportivo vars backlinje ingen Celta supporter vill förlita sig på. En trepoängare är alltså viktig för att få häng på topp åtta lagen och i så fall Europa platserna.

Truppen

Det fanns flera skaderelaterade nyheter i veckan. Diego Placente missade Copa del Rey mötet mot Alavés men är nu frisk. Det är alltså ingen tvekan om vem som kommer att få det lättare på vänstersidan på grund av Daniel Alves avstängning. De övriga tre i backlinjen lär bli Angel, Lequi och Contreras. Antonio Guayre kommer att få starta som offensiv högermittfältare. I mitten hittar vi som alltid Canobbio och till vänster om han spelar Nené. Baiano är som alltid ensam topp.

Så nu till det defensiva mittfältet där en sen nyhet kan öppna upp för ovanlig kombination. Fix stjärnan Oubiña skadade sig och kunde i lördags inte träna. Tränare Vásquez kan istället låta Iriney och Pablo Garcia få starta ihop. Personligen så tycker jag att Iriney är en underbar fotbollsspelare och med en lirare som Pablo Garcia bredvid sig så kan det gå…..tja, hursomhelst.

Mitt tips: Celta Vigo - Sevilla 2-1

Celta har vaknat upp, fem raka matcher utan förlust är imponerande och med Balaidos i ryggen så tippar jag en 2-1 vinst för Celta. Baiano fortsätter att göra mål och Pablo Garcia stänker in en från 35 meter.

***

Tid: 17.00
Plats: Balaidos
TV: Sevilla har fixat tv-avtalet och matchen kommer visas på Pay-Per-View i Spanien men TV4+ visar inte.