Efter vinsten mot Valencia så kunde man i förhand kanske förvänta sig lite för mycket men en tre poängare är alltid en tre poängare, kvittar hur man får dem. För ett lag som låg på 13:e plats inför matchen så bör man inte klaga. Och det tror jag inte någon Celta-supporter gör efter ytterliggare en vinst.

Vásquez valde att låta Contreras spela från start igen efter förra veckans petning. Vilket kanske inte är så konstigt men det ska sägas att hans ersättare Tamas skötte sig bra mot Valencia. Förutom det så var det inga fler överraskningar i laguttagningen. Sen tidigare visste vi att Gustavo Lopez var skadad och den naturliga ersättaren heter Antonio Nunez som startade på högerkanten. Lopez var inför säsongen den naturliga ersättaren till Antonio Guayre som skadade sig innan han fick göra sin La Liga debut i ljusblå dräkt. Men ikväll fick han chansen i den 63:e minuten.

I matchen så hann åskådarna på San Mames knappt sätta sig innan det som alltid sker i Baskien denna säsong, bortalaget gjorde mål. 0-1 av glödheta Fernando Baiano som avslutar med ett vänsterskott centralt inne i boxen.

Kalldusch för hemmalaget men för Celtas del så kunde spelarna pusta ut och spela med större självförtroende. I resten av halvleken försökte Athletic flera gånger med att avsluta från distans men lyckligtvis utan större skärpa. Närmast var Murillo vars skott från 35 meter gick till vänster av målvakt och mål. Yeste hade också ett hyfsat farligt långskott i halvlekens sista sekunder.

Rätt så tidigt i den andra halvleken skapade hemmalaget en bra chans när Aduritz nick är nära en kvittering efter en Francisco Yeste frispark. Med en halvtimme kvar så byttes fick Guayre äntligen göra debut när han bytte av Nené. Matchen fortsatte med inga större målchanser och Athletic fortsatte att byta in offensiva spelare som Etxeberria och Urzaiz medan Vásquez bytte in Jonathan och försvararen Tamas istället för Diego Placente som gick ut på grund av skada. Hur allvarligt det är ännu okänt.

Bytena gjorde ingen skillnad på måltavlan för att efter 90 minuter stod Celta som ensam poängplockare.


Athletic Bilbao - Celta Vigo 0-1

Mål:

0-1 Baiano (6)

Varningar:

Murillo (45)
Martinez (54)
Sarriegi (61)
Canobbio (76)
Adurtiz (78)
Pinto (80)


Celta byten:

Guayre>Nene (63)

Jonathan>Baiano (75)

Tamas>Placente (84)Kommentar: Tidigt mål gör så att Celta kan pusta ut och inte riskera mycket. Baianos mål i sjätte minut räcker till och den andra raka vinsten i ligan är ett faktum. Personligen bryr jag mig inte om spelet är vackert eller inte så länge matcherna slutar i en Celta seger. I alla fall inte nu när laget är fortfarande i den nedre regionen av tabellen.


Källor: ESPN Soccer, SKy Sports