Celta spelade senast 1-1 mot dåvarande jumbon Racing Santander. Vásquez och co kom undan med blotta förskräckelsen när Racing missade en straff i den 93:e matchminuten.
Nu har ett par veckor gått och på så sätt kan vi reflektera över säsongsinledningen.

Det har gått dåligt.

Behövs inte säga så mycket mer men varför ska man då vara lite optimistiskt när självaste Valencia kommer till stan? Jo, diverse kval och träningsmatcher brukar sätta sin prägel på ligamatcher direkt efter. För Valencias del så spelade bland annat David Villa i landskamperna mot Sverige och Argentina. I matchen mot Argentina åkte han på en lätt skada men rapporterna säger att han troligen får spela start. Celta hade endast två spelare borta på landslagsuppdrag. Contreras och Tamas lämnade klubben för Chile respektive Rumänien. Endast en av dessa mittbackar kommer att få spela bredvid Lequi.

Santiago Canizares heter Valencias målvakt och han vann Zamora priset under sin tid i Celta Vigo. Celta har en fin målvaktstradition verkar det som för att den nuvarande Zamora vinnaren heter Jose Manuel Pinto och han vaktar hemmalagets mål.

Backlinjen kan se ut på detta vis: Placente, Contreras, Lequi, Angel. Och just högerbacken Angel kommer att ha en intressant kväll för att han kommer att tampas med Vicente och sin förre lagkamrat David Silva. Huruvida han får ett rött kort som för två omgångar sen låter jag vara osagt. Dem två defensiva mittfältarna är Iriney och Borja Oubina som har intresserat Valencia. Nené och Gustavo Lopez kommer att ta kanterna i det offensiva tremannamittfältet. Mellan dem hittar vi Fabian Canobbio som en gång i tiden ansågs vara en så stor talang att Valencia köpte över honom från hemlandet Uruguay och storklubben Penarol. Hans passningar hittar förhoppningsvis fram till Fernando Baiano som är ”den som gör målen”.

Om allt klickar rätt så kan vi kanske rubba dem men Valencia är i en klass för sig själv när det kommer till kompakt försvarsspel. Det är ytterst sällsynt att du ser det försvaret, och dem fantastiska defensiva mittfältarna, sälja sig billigt men för Celtas del kan dem gärna få göra hur många misstag som helst. Detta kan vi endast drömma om så en hedersam förlust är acceptabel.

---

Tid: 17.00
Plats: Estadio Balaidos
TV: TV4+ sänder med start från 16.55 (Äntligen!)