Tiko skadad

Euskadi - Catalunya gav oss både trevliga och tråkiga nyheter, jag börjar med de trevliga: båda våra anfallare, Aduriz och Llorente, gjorde mål. Den tråkiga: Tiko slet av korsbanden och kommer att vara borta under 6-7 månader (en skada som inte är helt ovan skribenten då jag slet av mitt vänstra korsband för cirka två år sedan och har inte återvänt ordentligt till fotbollen än). Idag, 09/10, så gick Athletics läkare ut med nyheten att Tikos vänstra korsband gått sönder, i samband med andra, mindre typiska skador för just den här typen av skada också. Tiko kommer troligen att opereras inom en månad, då svullnaden som knät fått gått ned lite. 
Detta innebär att Tiko kanske inte spelar mer under säsongen, något som känns trist då Tiko under dagarna innan hade gått ut i media och sagt att han bestämt skulle kämpa sig till en plats i startelvan, och det är alltid tråkigt att se såna spelare som tillför mycket till laget skadas. 

Med Tiko precis "nyskadad" så kan jag meddela att Amorebieta, vår tegelmur till vänster, snart är tillbaka från sin skada. Det var mot Getafe han erfor en muskelskada, men han kan vara tillbaka redan till matchen mot Gimnástic. Till den matchen så är Etxeberria och Javi Martínez spelklara, de har under matchlediga veckan inte tränat normalt på grund av mindre skador.

 Spelarletande

Mister Sarriugarte letar inte efter nyförvärv, än. Med Casas avstängning, som kvarstår efter Athletics överklagan till spelarkommittén, och Amorebietas vara eller icke vara med mot Nástic innebär att Sarriugarte tagit med sig arbete över helgen: vem tar hand om vänsterbacksplatsen? 
 Även fast Amorebieta kan bli spelklar kommer det att behövas ersättare, för han kommer inte hålla en 90 minutare så pass tidigt efter en muskelskada, då frågar jag mig om det är rätt val att låta honom starta också. 

Alltså står vi utan någon vänsterfotad vänsterback mot Nástic.

Den spelare som ligger närmast till är Expósito, han får helt enkelt byta kant, han gjorde det med godkänt betyg mot Barca. Andra alternativ vore det lite mer vågade att låta Gabilondo flytta ned och spela som vänsterback, han spelade ju som vänsterbak under försäsongen, något som jag gillar mer och som jag inte helt avisar då Mister Sarriugarte gillar att spela offensivt (det har han åtmistone sagt). Annat alternativ vore Garmendia från Bilbao Athletic, Sarriugarte vet ju om hans kvaliteter.

Han som inte återvänder

För ett års sedan gick han till Barcelona och för ett år sedan slutade vi se honom spela. Just det, jag talar om Ezquerro. Återigen har han kommenterat om en möjlig flytt tillbaks, då Javier Saviola får speltid, något som inte var tänkt i början. Ezquerro har varit skadad sedan en tid, och har därför i år ännu inte varit uttagen i Barcas trupp. Men Ezquerro ser just på framtiden och låter meddela att Rijkaard säger att hans tid kommer.
Om jag får be om ordet i den här frågan ser jag hellre att han stannar där, i Athletic vill vi ha spelare med hjärta för klubben och Ezquerro är den enda Athletic spelare som under de senaste åren begett sig därifrån med orden "jag går till en bättre klubb". Och han har även sagt, ännu en gång, att han inte tänker återvända (till världens bästa klubb!).