Aupanelens medlem Oskar Ekman kommenterar här nedanför Athletics inte helt lysande inledning på säsongen:

"Jag saknar ett grundspel. Jag saknar spelidé. Jag saknar inställning. Jag har inte sett en bra match med Athletic på hela förra och hela denna säsong. Jag kan acceptera att vi inte är på övre halvan i ligan men jag kan f-n inte acceptera att vi inte spelar bra fotboll. Det är konstigt att det är fullsatt match efter match. Helt klart är San Mamés för liten för jag har svårt att tro att alla i Bilbao nöjer sig med den fotboll som spelas nu. Kanske hade han rätt som med stor humor skrev att man byggde Guggenheim i Bilbao bara för att få bort blickarna från den usla fotboll som spelades i stan.

Mitt Athletic skall spela vackert, snabbt, fantasifullt men ändå tryggt. I mitt Athletic skall spelarna stå på kö för att få spela. I mitt Athletic väger stolthet och tradition tyngre än Euros och Brittiska Pund. I mitt Athletic skall de nyuppflyttade juniorerna känna igen det spelsystem som de lärt sig sedan de debuterade i den rödvita tröjan inför föräldrar med glädjetårar i ögonen 10 år tidigare.

Det är inte mitt Athletic. Det kommer aldrig att bli mitt Athletic men nu är vi längre ifrån än någonsin."


Även om det aldrig kommer att bli Oskars Athletic, som han säger, så delar vi hans dröm och hoppas att spelet vänder och tar oss en bit på vägen!