JA! 3-0! Tre mål till Celta och noll insläppta. Med en sammanlagd 4-0 vinst går nu Celta in i gruppspelet. Målskyttar blev Baiano som gjorde två mål och Canobbio.

Inför matchen var det ovisst om vilka som skulle vila med undantaget av målvakten Esteban. Så här i efterhand kan vi konstatera att, förutom Esteban, så fick följande spelare chansen:

Angel, Tamas, Lequi, Placente - Oubiña, Iriney - Núñez, Jorge Larena, Nené - Baiano.

Matchen börjar och det är snabbt uppenbart att Balaidos har många tomma platser, ESPN Soccernet rapporter att endast 8 000 personer har kommit för att se UEFA Cup matchen (skandal!) 

Så till spelet som i början domineras av Celta där Standard hade inte så mycket tills den 20:e minuten då Milan Rapaic hade ett skott som Esteban räddar, väldigt viktigt att den utfryste målvakten startar bra (och han skulle bli bättre). Ett par minuter senare avslutar Rapaic igen men ingen större lycka ännu en gång. En stund senare visade Baiano att även han kunde skapa farligheter när han får bollen inne i boxen och säkert placerar in den i mål. Med andra ord ett typiskt Fernando Baiano mål som gör att det står 1-0 till Celta Vigo. Vilket i sin tur betyder en sammanlagd 2-0 ledning.

Standard måste nu göra tre mål för att avancera fast dem viker ner sig totalt och Celta styr spelet i resterande halvlek där Nené hinner träffa trävirket och en möjlig straff uppstår när bollen möter en belgisk hand. 

Andra halvleken startar lugnt där Standard har ett par chanser men Esteban är i vägen. Och en bit in andra halvleken får belgarna en straff som orsakades av Lequi. Fast än en gång är Esteban i vägen när han räddar straffen! Någon minut senare kommer Contreras och Canobbio in istället för Tamas och Jorge Larena.

Det tog endast några få minuter innan Fabián Canobbios inhopp gick från bra till lysande när han skjuter in ett vackert 2-0 mål. Eufori bland den lilla publiken och spelarbänken för att avancemangen känns helt säkrad. Jonathan hinner komma in istället för Iriney innan Baiano ökar ledningen till 3-0 några minuter före fulltid.

Matchen slutar och med en stolt 3-0 seger kan vi nu förvänta oss gruppspel mot fyra andra lag. Redan på söndag är det match mot Racing Santander och vi får hoppas att det fina spelet håller i sig. 

Celta Vigo - Standard Liège 3-0

Mål:

1-0 Baiano (21)
2-0 Canobbio (69)
3-0 Baiano (83) 

Varningar:

Tamas (37)
Angel (85)


Kommentar: Trodde inför matchen att Celta skulle vara lite försiktiga men Standard blev överkörda. Baiano är glödhet igen och jag hoppas att det även visas i ligan.


Källa: ESPN Soccer