Efter 0-3 i röven senast mot Real Betis och nu 180 minuter utan någon särskilt övertygande spelidé blandar Sarriugarte fortfarande taktikkortleken. Den här gången innehåller given en gammal beprövad 4-4-2-uppställning, något som verkar klokt eftersom man haft oerhört svårt att knô in bollen i motståndarmålet under säsongsinledningen.

Den tredje matchen för säsongen betyder för Athletics del hemmamatch mot kusinerna från huvudstaden, Atlético. Genom åren har det gått hyfsat för Athletic när Atlético kommit på besök. Förra säsongen slutade matchen på San Mamés 1-1 efter att Orbaiz kvitterat i 95:e minuten. Den långa tilläggstiden då berodde bl.a. på en rökgranat som någon kastat in på planen. Orbaiz är dessvärre inte med i truppen till morgondagens match eftersom han fortfarande är skadad. Utanför truppen är också Casas, Dañobeitia och Ustaritz. Hela truppen finns här nedanför. Jag vågar mig inte ens på att gissa en startelva, då man inte ens vet från den ena matchen till den andra vilket spelsystem som kommer att användas...

***

Hos gästerna saknas lintotten som till stor del bär Atlético på sina 22-åriga axlar. Fernando Torres heter grabben som tjatade sig till en avstängning senast. Som våra motståndare senast, fast i ännu större skala, har Atlético gått loss rejält på sommarens spelarloppmarknad. Man har tagit in en hel drös med mer eller mindre talangfulla bolltrillare, däribland en portugis med dubbelhaka.

Säsongen för morgondagens motståndare började med seger borta mot Racing. Matchens enda mål gjordes av ovan nämnda lintott. I den andra matchen blev det också bortaseger med 1-0. Synd för Atlético som var hemmalag och alltså förlorade mot Valencia. Målet där gjordes av David Villa.

***

Vad ska man då tro om matchen imorgon? Jag hoppas givetvis på Athleticseger även om det redan börjar se mörkt ut för Los Leones. Säger ändå 2-0 efter mål av Tiko och den gamle hjälten Urzaiz!

Som Atléticoredaktionen uppmärksammat i sin införrapport kommer matchen att spelas kl 20:00 och dessvärre inte visas i svensk tv. Mitt tips är att skita i valvakorna och istället bänka sig vid webradion på antingen canalathletic.com eller radionervion.com.

En lite rolig sak som hände i veckan var att ett rykte på forumet på aupaathletic.com om att Athletic skulle spela morgondagens match med en sponsorlogga på bröstet (från Seguros Bilbao) blev till en nyhet på AS.com. Återstår att se ifall ryktet blir verklighet. Skulle det vara så lär det inte dröja länge innan Lamikiz blir jagad ut ur Bilbao av en arg lynchmobb.

***

Athletics trupp innehåller även denna gång 19 man, alltså kommer en av nedanstående inte att vara med mot Atlético.

Målvakter: Aranzubia, Lafuente
Försvarare: Exposito, Iraola, Luis Prieto, Sarriegi, Amorebieta
Mittfältare: Murillo, Tiko, Iturriaga, Javi Martinez, Garmendia, Gabilondo, Yeste, Beñat
Anfallare: Aduriz, Urzaiz, Llorente, Etxeberria


Aupa Athletic!


Athletic Club - Club Atlético de Madrid

Datum/tid: Söndag, 17 september, klockan 20:00
Spelplats: San Mamés, Bilbao
Domare: Alfonso Perez Burrull


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor samt forumet för baskisk fotboll på xtratime.org