Våra galiciska hjältar hade rest till Belgien, närmare bestämt Liège för att spela match mot Jupiter-ligans tredjeplacerade lag. Standars har inte haft någon lyckad inledning på säsongen, bara fem poäng av 15 av möjliga. En seger sågs inte som en omöjlighet innan match även om målet var att få med sig ett bra resultat dvs. kryss med ett eller flera mål gjorda.

Celta inledde matchen på ett strålande sätt. Standard var tillbakapressade, något som nog inte belgarna hade räknat med. Det dröjde dock enda till den 38 minuten innan Angel kunde spela fram argentinaren Gustavo Lopez till ledningsmålet. Gustavo var för övrigt i en klass för sig på sin högerkant. Han behövs i den form han är i!
Celta spelade bra matchen igenom även om Standard tog över allt eftersom. Men turen var inte på deras sida idag och Celta spelarna spelade både bra och kämpade hårt, vilket lade grunden för segern.
Celta var faktiskt närmast att göra kvällens andra mål, när Cannobbio sköt ett knepigt skott, men Renard gjorde en prakträddning.

Nu har Celta ett gyllene läge att gå vidare till gruppspelsfasen. Det räcker med att spela lika den 28 september hemma på Balaidos.
Det är väl inte för mycket begärt?

Det näst bästa förutom segern var att de första rapporterna inte innehåller något skadebesked.
 

Esteban; Angel, Lequi, Tamas, Placente; Iriney, Oubiña; Gustavo López (Núñez, min 78), Cannobio (Jonathan Vila, min 89), Nené y Baiano (Perera, min 78).