Matchen hade spelats i 57 minuter när George Lucas fick gå av planen för skada efter en höjdduell där han landade dåligt. Nu har det visat sig att den ena ankeln har tagit så mycket stryk att 22-åringen kan missa resten av säsongen. Två omgångar in i säsongen och så åker han på en skada som gör att läkarna redan nu kan räkna bort spelaren från spel i en lång tid framöver. Utan tvekan låter det som en allvarlig skada för tuffingen som med sin positiva inställning och attityd har slagit sig in i startelvan.

Vásquez kontrakterade Lucas i endast en säsong och nu kan han alltså missa sin stora chans i Europa. Tränaren var snabbt ute och visade respekt för sin nya favoritspelare. 

”Lucas är en bra människa och spelare som har visat prov på sin fysiska styrka. Jag föredrog det och nu blir han borta i månader. Det är viktigt att stödja honom så att han återhämtar sig snabbare än väntat”

Läkarna ville inte ge ett exakt datum för spelarens återkomst på planen men sex månaders frånvaro var ett minimum. Detta gör att Celta Vigo har fått tillstånd från UEFA att köpa in en ersättare som till exempel Villarreal fick när Pires blev långtidsskadad. Nu när jag ändå talar om sydamerikanska spelare som går sönder när dem möter Gimnástic Tarragona så kom ett annat skadebesked idag. Läkarna har sagt att Pablo Garcias skada stoppar han från spel i några veckor. Lucas och Garcia kan därför sättas på skadelistan tillsammans med andra långtidsskadade som Daniel De Ridder och Antonio Guayre.

Och jag som trodde att den ”löjliga säsongen” var förbi oss....Källor: celtavigo.net, marca.com