Manchester United Premier Cup är världens största U15-turnering, och om det inte var för att Man Utd stod som värdar år efter år så skulle nog evenemanget snarare kallas för "U15-VM". 20 lag får vara med, varav ett från Spanien. I den spanska kvalfinalen mötte Athletic självaste Barcelona och matchen slutade 1-1, och Athleticspelarna lyckades vinna efter straffar.

Athletic Bilbao lottades i grupp A av turneringen, tillsammans med Manchester United (England), Sao Paulo (Brasilien), Ferencvaros (Ungern) och Mohun Bagan (Indien). Enligt införrapporterna sågs Sao Paulo som storfavoriter medan värdarna Man United sågs som den troliga grupptvåan, en placering som också skulle räcka till kvartsfinal.

Athletic mötte först Sao Paulo den 8 augusti klockan 10:30, i en match som slutade 1-1. Senare samma dag, 15:30, besegrade man ungrarna i Ferencvaros med 2-0. Dagen efter stod Manchester United för motståndet, i en tidigt match (10:30) som slutade 1-1. Avancemanget säkrades för Athletics del efter halv fem samma dag, då man hade besegrat Mohun Bagan med 3-0. Detta resultat räckte för kvartsfinal då Sao Paulo lyckades vinna över Manchester United. Dagen därpå stod laget från Bilbao för en meriterande seger över Sao Paulo i en betydelselös match; 2-1.

I kvartsfinalen stod Inter för motståndet, men en 1-0-seger blev det för italienarna och trots en bra turnering så nådde inte Athletic Bilbaos U15-lag till längre än kvartsfinal. Dock lite framgångar i Europa, A-laget har ju inte haft några på ett tag!

Finalen spelar på Old Trafford i Manchester, och man kan se sammandrag från turneringen varje dag 23:30 på Viasat Sport 2. För den som är intresserad.

Källa: Manchester United Premier Cup.com