Vi börjar med tränarfrågan.

Tidigare uppgifter indikerar att Clemente inte är mannen för jobbet till nästkommande säsong. Något som han bestämt sagt ifrån. Javi Clemente försäkrade att, även om ryktena säger att han nästa säsong inte kommer att vara ansvarig för första laget utan snarare något i de yngre leden (till och med utanför Athletic), så ser han sig själv "till 100% inne". Och endast som tränare för första laget.

"Jag är 100% inne. Men det är inte upp till mig, jag har uppfyllt det jag kom för att göra och kontraktet löper ut över nästa säsong också. Jag behöver inte se mig utanför. Jag behöver inte rättfärdiga något. Jag är kontrakterad." Sa Clemente vid en intervju.
"Det finns ingen tvekan om saken." avslutade han med.

Men det hela är fortfarande inte över, i och med att Miguel Angel Lotina sagt hej då till sitt Espanyol, för att han kände att "jag behöver ett luftombyte", så fortsätter disskusionen. Med Clemente, som regerande mästare och Lotina som utmanare.
Men det slutliga valet ligger varken hos den ene eller den andre, det ligger hos presidenten Lamikiz.

Dagsläget: Lotina är tillgänglig och gillad hos styrelsen, medan Clemente klarade av att hålla kvar oss i första ligan och har även ett år kvar på kontraktet.

Transfernytt:
Ny för nästa säsong är Álex García 20, mittfältare från Racing B. Álex ska vara med första laget under försäsongen, och sedan är det upp till, vem det än är som tränar, att bestämma om han är värd en fortsättning.

Athletic är även mitt uppe i nästa värvning. Roberto Santamaria 21, målvakt i Osasuna B, ligger just nu i förhandlingar med klubben om en möjlig flytt från Pamplona till Bilbao.