Allt tyder på att Clemente inte fortsätter nästa säsong. Detta är uppgifter som uppkommer i tidningen Marca.

Han tog över tyglarna i Athletic i ligans elfte omgång, med mycket tid kvar att rädda dem från degradering, men det dröjde ända in i det sista.  

Beslutet om en fortsättning ligger hos presidenten Lamikiz. Clemente har inte fått någon riktig kontakt i omklädningsrummet, med delar av fansen (inte de svenska i alla fall) och så har han ju under året hamnat lite snett med pressen. 

Det lutar åt att Clemente fortsätter i klubben, men inte som huvudansvarig för laget. Javi själv erbjöd sina tjänster för två år sedan, men ville då träna ungdomslagen, men klubben valde att avböja.

Klubben började för några veckor sedan att spåna på tränarmarknaden. Efter det fatala försöket med JL Mendilibar, så är det ett otroligt viktigt beslut.

Vilka tränare är med i disskusionen då?
De som ligger närmast är Miguel Lotina (som är bask), för närvarande tränare för degraderingshotade Espanyol. Tillsammans med honom så ligger annars de "klassiska" valen och lurar. Víctor Fernández, som Lamikiz har en god relation till och som inte ser ut att fortsätta sitt äventyr i Israel. Sedan har vi Jabo Irureta, fortfarande klubblös.

Fortsättning följer...