Truppen: 
Lafuente, Aranzubia, Iraola, Ustaritz, Prieto, Amorebieta, Murillo, Lacruz, Orbaiz, Tiko, Guerrero, Yeste, Dañobeitia, Llorente, Urzaiz,  Etxeberria, Felipe och Endika. 

Vinst idag och räddningen är kommen, förlust och vi lever "i nålens öga".

Idag så tar mardrömmen slut, det är jag säker på.
Medan vi tar oss an Zaragoza så kommer det att spelas två andra matcher, som vi inte medverkar men utgången i dessa matcher är för oss livsviktiga. Jag talar om Alavés – Betis och Cádiz – Real Sociedad. Alavés, som befinner sig på nedflyttningsplats fem efter Betis, ett Betis som skulle nöja sig med en poäng eller tre. En poäng skulle också räcka för ett Real Sociedad som ligger sex poäng ovanför Cádiz, och ligger inte långt ifrån ett säkrat kontrakt.
Idag så tar mardrömmen slut, det är jag säker på.


Under dagarna så har Athletics spelare uttalat sig om den prekära situation vi befinner oss i för tillfället.
Etxeberria är tillbaka efter tre omgångars frånvaro och han har inte varit sen med att poängtera hur pass viktigt det är att ta med sig de tre poängen från mötet idag, “vi måste få slut på den här mardrömmen. Vi är i ett stort behov av poäng. Vi är endast en match från nedflyttning och det är bara tre matcher kvar, men vi litar på vår plan och i vår publik för att dra det längsta strået.”
Både Etxeberria och Yeste har sagt “Det här är den viktigaste matchen i min karriär”. Det ällmänna snacket som går runt är att med en “trea” här så klarar vi oss. 

Zaragoza står för motståndet, och det är ett Zaragoza med lite interna problem och inget speciellt att spela för, något som märks då de inte lyckats vinna de tre senaste matcherna. Luften verkar ha gått ur laget sedan den snöpliga 4-1 förlusten i spanska cup finalen. De interna problemen står Movilla för, efter att ha kallat tränare Muñoz för “oproffsig” så har han lämnats utanför truppen, för andra omgången i rad.

Säsongen har inte bara präglats av uddamålsförluster, utan även nu på slutet skador.
Efter lördagsmatchen återvände tre spelare slitna, Yeste och Mari Lacruz stod därför över söndagsträningen. Men för den precis tillbakakomne Unai Expósito var det värre, säsongen för hans del är över. Men det största avbräcket kom igår, då Aduriz inte återhämtat sig efter sparken han mottog av Miguel Ángel, i matchen mot Betis.

Och så ser det ut, Clemente som sagt sig var lugn och att han tror på laget som tillsammans med publiken kommer att klara av det här. Och det är nu det gäller, match om liv och död, historia kommer att göras. Athletic kommer att komma in på plan med en sak i bakhuvet, vinst. För om vi inte vinner mot ett avtänt Zaragoza så undrar vad det krävs. San Mamés är fyllt till sista plats, och Bilbao lär stanna, precis som Sverige när Stenmark åkte, klockan 20.00. För då finns det bara en sak, TRE POÄNG.