I Aduriz frånvaro har Athletic endast kunnat tagit en poäng på de senaste matcherna, men inför denna match mot Betis var han tillbaka. Att ta minst en poäng var väldigt viktigt då den senaste tidens formsvacka tillåtit Cadíz och Alavés knappa in lite.

Startelvan i matchen blev väldigt udda då Casas, vänsterbacken, fick spela som vänstermittfältaren med den utpräglade vänsterspringaren Yeste fick spela som släpande anfallare till gamla Urzaiz. Aduriz fick näta bänk till att börja med.

Startelva (från höger)
Lafuente; Lacruz, Luis Prieto, Ustaritz, Amorebieta (46, Aduriz); Iraola, Murillo, Orbaiz, Casas; Yeste, Urzaiz (75, Guerrero). 

Matchen
Real Betis ville på hemmaplan anfalla mycket vilket öppnade för många kontringar för Athletic och under de första tjugo minuterna hade Bilbao-laget flera lägen att ta ledningen efter vassa kontringar. Först efter en nick av  Urzaiz och sedan efter ett fint skott av Yeste, men Betis-målvakten Doblas skötte sig bra. Istället tog Betis orättvist ledningen efter att Robert nickat in 1-0 i den 26:e minuten, vilket var väldigt kontroversiellt eftersom man inte till 100% kunde säga att bollen var inne. Målkameror någon gång tack? Detta irriterade i vilket fall som helst Athleticspelarna som var irriterade i resten av halvleken, som vart chansfattig.

Amorebieta gick ut i förmån för Aduriz i andra halvlek, vilket betydde att Yeste och Casas fick flytta ner ett steg var på vänsterkanten. Då Athletic var tvungen att göra mål så började man trycka på allt mer men Betis höll ihop bra, tills Bilbao fick en hörna i den 66:e minuten. Urzaiz nickade men Doblas räddade, och redo att peta in 1-1 var backen Lacruz. Rättvist, men längre än så kom inte Athletic fast man kontrollerade resten av matchen.

I och med poängen samt att Cadíz och Alavés förlorade så ligger Athletic rätt så säkert till. För att inte greja nytt kontrakt nu krävs det nog att man tappar poäng i två eller alla matcher. Fyra poäng lär i alla fall räcka, vi får se.

Hemma på San Mamés väntar i nästa omgång Zaragoza, som har hamnat i en enorm formsvacka och inte har något att spela för. Seger på gång månne?


Aupa Athletic!


Matchstatistik
Mål
1-0 Robert 26'
1-1 Lacruz 66'

Gula kort 
Betis: Miguel Angel, Juanito
Athletic: Casas, Lacruz

Åskådare
35 000 på Ruiz de Lopera, Sevilla

Källor: Athletics och La Ligas officiella hemsidor