I tisdags klev alltså Athletic in på Stadio San Paolo för första mötet i kvalet till CL, bortalaget började nervöst och första 5 minutrarna tillhörde hemmalaget totalt och det vara nära några att Napoli kunde ta ledningen tidigt i matchen.

Efter den nervösa inledningen tog Athletic över och var laget som förde matchen dock märktes det på båda lagen att detta var tidigt på säsongen, ganska slarvigt passningsspel och ganska få chanser. Callejon var närmast för Napoli medans Laportes var väldigt nära att göra 0-1 på en hörna innan Athletic skulle ta ledningen precis innan paus.

De Marcos som för dagen agerade högerback springer väldigt enkelt igenom hemmlagets försvar och spelar in till  en bortglömd Muniain som tar emot och bredsidar kallt in 0-1 från 13 meter.

EN kalldusch för Napoli men för tillfället en ganska rättvist resultat när domaren blåser av för halvleksvila.

Athletic fortsätter att styra i andra halvlek och man undrar vilka instruktioner Napolispelarna fått från Benitez för det händer inget för hemmalaget. Aduriz är väldigt nära att utöka till 0-2 innan kvitteringen kommer som en blixt från klar himmel.

En slumpboll spelas in till Higuain som snyggt tar ner bollen högt och snyggt dribblar förbi 2 Athletic försvarare innan han skjuter bollen mellan benen på Balenziaga, bollen letar sig in i Iraizoz högra hörn och 1-1 är ett faktum.

Hemmalaget får vind i segeln medans Atheltic spelarna nästan ser chockade ut med 20 minuter kvar att spela, Mertens har också kommit in för Napoli och nu blir det en rejäl hemmapress i 10 minuter som Athletic med stor möda reder ut trots ett par fina lägen som Callejon och Higuain missar medans Iraizoz gör en jätteräddning på ett närskott från en Napolianfallare.

Med 10 minuter kvar tror man att hemmalaget skall fortsätta pressen men då verkar Athletic fåt tag i spelet igen och under sista delen av matchen är Athletic det laget som faktiskt är närmast ett mål trots att det inte bjuds på några kanonchanser.

 Matchen slutar rättvist 1-1 och är givetvis ett resultat man givetvis måste vara nöjda att ha med sig till returen på San Mames.

Bäst i Athletic var Laporte, Iraizoz, Muniain och Iturraspe.


Inför premiären mot Malaga

Valverde har annonserat att det blir samma startelva mot Malaga som startade mot Napoli i CL-kvalet och ser då ut enligt följande.

------------------------------Iraizoz--------------------------

De Marcos---Gurpegui------Laporte----Balenziaga

--------------Mikel Rico---------------Iturraspe---------

Susaeta-----------------Benat----------------Muniain

-----------------------------Aduriz----------------------------


Valverde vill att spearna får upp tempot i en tävlingsmatch till innan den viktiga returmatchen på onsdag vilket känns som en liten fördel då Italienska ligan inte startar förrän nästa helg.

Malaga tapapde ju som bekant Willy Caballero till Manchester City men har ersatt honom med den spektakulära Mexikanen Ochoa, även inlånade Luis Alberto och Ricardo Horta känns som spännande nyförvärv.

En trolig startelva kan se så här:

Ochoa
Rosales-Weligton-Sanchez-Antunes
Darder-Camacho
Horta-Duda-Luis Alberto
Santa Cruz


Malaga bort är aldrig en lätt match och även om man inte vill erkänna det så liger nog tankarna på onsdagens match, jag gissar på ett oavgjort resultat och vi säger väl 1-1 igen där Santa Cruz gör 1-0 och Aduriz kvitterar.

AupA!

Var:La Roasaleda
När: Lördag 19:00
Hur: Canal + eller fulstream
Domare:Mateu Lahoz