Linus Wahlqvist fick tidigt chansen på elitnivå och vill nu ge något tillbaka.
– Norrköping är min stad och mitt lag, och jag får spela och utvecklas varje dag, så det har väl egentligen alltid varit Norrköping som varit i tankarna, säger han i Allsvenskans podcast.

Arsenal, Sunderland och Benfica bjöd in till provspel. I Sunderland i nordöstra England blev det till och med två korta sejourer. Men IFK Norrköpings backtalang Linus Wahlqvist, med ett färskt kontrakt till 2018 påskrivet, är glad över att han stannade i sin hemstads klubb.

Hyllar ledarna
Den nu 18-årige Wahlqvist kom fram i a-laget som mittback, men har mest fått hålla till som högerback under sin korta seniorkarriär. Tränaren Janne Andersson har velat att Linus utvecklat sitt inläggsspel, något som gamle ytterbacken Mathias Flóren, nu assisterande tränare, hjälpt till med.
– Janne Andersson är en tränare som verkligen vet vad han vill. Han har haft stor del i min utveckling, han är hård men rättvis och det är så jag vill ha det. Man ska få höra när man gör bra saker och man ska få höra när man gör dåliga saker. Vi har en bra känsla i hela truppen nu med alla tränare och spelare. Vi vet vad vi vill.

”Press känner jag inte”
Wahlqvist vidhåller dock att framtidstankar inte rör honom i ryggen, utan fokus är här och nu – och han är medveten om vad som krävs oavsett hur karriären kommer att gestalta sig.
– Press känner jag inte. Jag vet vad jag vill och gör ett försök för att komma dit. Om jag inte lyckas så vet jag ändå att jag har gått in helhjärtat och försökt. Sen känner jag ingen press över att bli bäst i världen, man landar där man landar och man får jobba själv för att komma dit, det är så enkelt det är egentligen. Det är bara att träna på och kämpa, säger han.

Hela avsnittet i Allsvenskan Podcast hör du HÄR.