Målvakt: Christoffer Källqvist (BK Häcken)
Gör en väldigt bra insats med många fina räddningar. Källqvist är aldrig nervös och ibland gör han några utflykter á la Neuer. Nerver av stål ger oftast tre poäng.Mittback: David Boo Wiklander (IFK Norrköping)
Pekings försvar såg betydligt bättre ut mot Elfsborg och Wiklander dirigerade sina defensiva kamrater. Stod starkt emot Elfsborg slutforsering. 


Mittback: Mattias Bjärsmyr (IFK Göteborg)
Kaptenen stod för en nästintill felfri insats defensivt. Släpper inte förbi sig någon och är så härligt grinig och jävlig som en kapten i IFK Göteborg ska vara.

Mittback: Jakob Johansson (IFK Göteborg)
"JJ" fick vikariera som mittback i Kjetil Waehlers frånvaro. Den här spelaren slutar aldrig att överraska mig med sitt otroligt breda register. Från att ha gjort målsuccé som "10a" för några matcher sedan till att vara dominant som mittback är det få som kan göra. Hans spelskicklighet är väldigt användbar i uppbyggnadsfasen.


Högermittfältare: Haris Radetinac (Djurgårdens IF)
Sliter både offensivt och defensivt på sin högerkant hela matchen. Hade Djurgården fått in en kvittering hade han varit hyllad av alla. Nu förlorar Djurgården matchen men jag glömmer inte hans slit.

Innermittfältare: May Mahlangu (IFK Göteborg)
Dominerar på Blåvitts mittfält. Ryktades vara på väg till Arsenal innan skadan för ett år sedan men istället för Premier League får vi i Sverige njuta av hans fantastiska fotboll en säsong till.

Innermittfältare: Arnor Ingvi Traustason (IFK Norrköping)
Pekings unga islänning har gjort ett antal bra matcher och är en av allsvenskans mest spännande spelare just nu. Målskytt och framspelare mot Elfsborg. Traustasons utveckling kommer bli intressant att följa.

Vänstermittfältare: David Accam (Helsingborgs IF)
När nyförvärven inte steg fram för Helsingborg fick David Accam ta på sig målgörarhatten och stänka in krisklubbens enda mål. Accams betydelse för Helsingborg har ingen missat och det är inte nödvändigt att beskriva den igen.


Anfallare: Ricardo Santos (Åtvidaberg)
Stor hjälte mot Brommapojkarna och gör säsongens tre fulaste mål, men det är mål som måste göras. I söndags var Santos världens bästa måltjuv och gav tre poäng till Åtvidaberg.

Anfallare: Lasse Vibe (IFK Göteborg)
Gör mål med högern, vänstern och huvudet. Allt som Blåvitts dansk rör vid blir till guld. Kommer vara avgörande i en guldstrid.

Anfallare: Stefan Rodevåg (Falkenbergs FF)
Falkenberg stod kanske för säsongens skräll när man slog AIK med 4-1. En av de mest tongivande spelarna var Rodevåg som gjorde mål och spelade fram. Falkenberg är verkligen en sensation i år.