Berätta för någon som aldrig ser på fotboll varför de ska dra sig till arenan och se just ditt lag i höst – Finns det någon särskild match de borde se?

AIK:s Johan Westin
"För att de kommer få se det fantastiska hur ett lag kan bäras fram av sina supportrar i jakten på Lennartsson pokal. Något AIK-fansen alltid kommer vara bäst på att göra."

Malmös John Börén
" Om man är intresserad av fotboll men ändå inte brukar lösa biljett på Swedbank Stadion så har man säkert en anledning. Kanske bär man med sig en uppfattning om att spelet är för dåligt och nivån är för låg. Kanske är man van vid att följa namnkunniga spelare via internationella tv-sändningar och inte riktigt kan väcka intresset för efternamn som Kroon, Cibicki och Forsberg? Kanske är man avskräckt av bilder och rubriker från publikskandaler och rapporter om det eskalerande fotbollsvåldet?
 
Oavsett vilka förväntningar eller fördomar man bär på tror jag att chansen är stor att de kommer på skam.
 
Många trogna supportrar fnyser åt ”turisterna” som gör ett av sina få och oregelbundna besök när det vankas guldstrid. Det är fel. Det är nu man ska uppmuntra och locka ”turisterna”. Det är nu fotbollen är som bäst.

Det är nu talangerna och vattenbärarna blommar ut till stjärnor och hjältar. Det är nu matcherna spelas som man alltid kommer att minnas. Det är nu som det kan vara sista chansen att se spelare som Jiloan Hamad och Pontus Jansson spela i Malmö. Nästa gång är det kanske för att landslaget har en träningsmatch.
 
Det är nu, under höstens väderlek och i elljusets sken som spelet, målen och stämningen bokstavligen värmer.  Det är detta de trogna hoppas på att få uppleva, igen och igen. Hur kan någon vilja missa det?"

Göteborgs Philip Semmler
"IFK Göteborg är nu i särklass Göteborgs främsta lag som både fått resultat med sig och spelat underhållande fotboll. När Gais, Öis och Häcken sviker bevisar Blåvitt att vi är stadens enda “riktiga” lag. Nästa hemmamatch mot toppkollegan AIK blir naturligtvis högintressant och redan nu har intresset för biljetter varit enormt."

Helsingborgs Gustav Lundblad
"Vi vet att upplevelsen av mycket runt omkring Allsvenskan håller god Europeisk nivå - när det gäller läktarstöd, kultur och publiktillströmning. Men Allsvenskan bjuder också på fantastisk underhållning i form av artisteri, dramatik och spännande fotboll. På senare år har de matcher som är störst "icke-sportsligt" även blivit stora matcher på planen. Lågkvalitativa "brottarmöten" (som visserligen också kan vara mycket spännande) i de avgörande matcherna är inte längre särskilt vanligt. Framför allt Skånederbyna bjuder alltid på högt tempo, offensiv fotboll och dramatik. Missa inte HIF-Malmö FF den 25 september."


Varför ska man följa den allsvenska guldstriden?
Vilken match får man inte missa? Kommentera vad du tycker!