Eric, berätta för oss. Hur ser er Silly Season ut så här långt?
- Det mesta handlar om Robin Simovic. Det är inte så konstigt eftersom det var han som var ÄFF:s ”allt” under den gångna säsongen. Det småsnackas lite om att spelare kan vara på väg bort och småtissslas en del om eventuella nyförvärv. Men i mångt och mycket känns inte ÄFF:s Silly Season som någon glödhet historia. Om vi räknar bort Simovic-gate vill säga.

Vilka spelare har ni värvat?
- Här hittar vi HIF-fostrade brödraparet Junes och Kamal Barny. Junes 23 år och ses som spelregissör, medan Kamal är en ettrig bollvinnare. Båda kommer närmast från Högaborgs BK. Högst upp på önskelistan finns en andremålvakt, en mittback och eventuellt en forward. På målvaktssidan är HIF:s pojklandslagsman, Linus Müller, i princip klar som konkurrent till Matthew Pyzdrowski. Tredjespaden tar någon av de egna talangerna, Anton Larsson och Simon Hammar Johnsson. På mittbackslistan nämns HIF:arna Jesper Björkman och Calle Johansson som högaktuella kort. Kontraktslöse Andreas Grahm, med ett förflutet i Trelleborgs FF, har provspelat och är aktuell för en övergång. Enligt tränaren Joakim Persson står det mellan Grahm och ”Mr. X”. Denne ”Mr. X” beskrivs som en trequartista med enorm potential.

Vilka spelare har lämnat?
- Huvudrollsinnehavaren av ÄFF:s Silly Season är utan tvekan Robin Simovic. 2012 års anfallskomet jagas av otaliga klubbar både nationellt och internationellt (HIF, Djurgården, Åtvidaberg, Twente och NEC Nijmegen för att nämna några). Simovic kommer att lämna ÄFF – frågan är bara var han flyttar. I övrigt har ÄFF blivit av med Gabriel Ucar, Heidar Geir Júlíusson, Hampus Nilsson och Marcus Lindberg. Dessutom kommer man med största sannolikhet att bryta kontraktet med Joakim Alriksson, som under hösten var utlånad till Enköpings SK. A-lagsaktuelle junioren Albin Subasic har lämnat klubben för Division 1-laget LB07. Noterbart är också att mittfältskämpen Robin Nilsson är på glid bort. Han har själv sagt att han söker nya utmaningar.

Vad tycker du behöver hända i er klubb?
- Satsa på egna talanger, fynd från Division 2 och överblivna förmågor från Allsvenskan. Utprägla de två första punkterna och ÄFF skapar sig en tydligare identitet.

Vad tror du kommer hända för er del fram till fönstret stänger framåt våren?
- Simovic säljs och en färsk mittback samt forward anländer. Ungefär så. 

Tack så mycket Eric. Både för svaren på mina frågor men också för allt arbete du lägger ner på att bevaka Ängelholm.