Himlen är Blås Håkan Ericsson om Halmstad:
 -
 Tveksamt. Offensivt starkare bör vi vara och det är ju framför allt i den lagdelen problemen har funnits. 

Alltid Blåvitts Philip Semmler om Göteborg:
 - Om vi blivit starkare? Både ja och nej. Lasse Vibes försäljning var väntad, men resultatet kunde inte hjälpas för det – svagt anfallsspel och poängtapp har kommit till följd. En del menar att vi sålde guldet i försäljningen av Allsvenskans skyttekung. Däremot har Gren värvat fler truppspelare och vi har nu en större bredd än vad vi hade tidigare, samt en ljus framtid med inköp av två intressanta talanger från Ghana.

Sedan kan man ju alltid undra om det bör ha gjorts mer. Vi har sex spelare vars kontrakt går ut vid årsskiftet, varav ett låneavtal, så det blir spännande att följa upp under senhösten.
 
Sektion Gs Anton Eriksson om Häcken:
– Absolut inte. Vi har tappat vår försvarsgeneral och vår mest kreativa kraft offensivt. En ekvation som bara pekar negativt. De som har ersatt har inte samma kvalitéer; holländarna känns tveksamma. Jag förstår ärligt talat inte varför man inte har varit mer aktiva på transfermarknaden och satsat på spelare från Sverige. Blickar ner mot superettan där det finns väldigt många kvalitativa spelare. Särskilt offensivt. Häcken saknar en striker av klass, och en mittback till vore på sin plats. Nä, silly season har varit ett haveri, bortsett från Paulinho. Men: var är vår målskytt?

Röda Bröder och systrars Erik Ehrnborg om Kalmar:
 - Kalmar har kört på modellen spelare ut, spelare in, men nu väljer man att helt enkelt banta ner truppen och lät de spelarna som var längst ifrån startelvan bli utlånade. En anfallare hade behövts värvats in men ekonomin finns inte och blir det värvningar blir det efter säsongen.

Söderst@dions Jakob Persson och Fredrik Karlsson om Hammarby:
 - Klubben har agerat som man kan förvänta sig. Givetvis tungt att tappa förste keepern mitt under brinnande säsong men Tim Markström gjorde det bra och vår nye målvakt Kristinsson har inlett övertygande. Vi har gjort oss av med Guldborg Christensen, Mihajlovic och Rennie som har haft problem att ta en plats i startelvan. Vår junior Viktor Nordin har vi lånat ut till Frej för att få speltid. Däremot svider tappet av Besara, vår bäste poängspelare i år. De tre senaste matcherna har vi inte lyckats göra mål.
Förhoppningsvis kan våra offensiva nyförvärv Orlov och Khalili råda bot på detta problem. Ledningen har gjort rätt i att förstärka offensiven. Richard Magyar känns som en spännande en spelare och årets succéman Birkir Mar Saevarsson kan nu spela på sin naturliga ytterbackspostion. Tidigare under säsongen har han spelat mittback i brist på alternativ. På det stora hela är Hammarby är ett starkare lag efter denna Silly Season. Det finns dock en oro över att vi värvar äldre spelare och att vår offensiv inte är tillräckligt stark, trots nyförvärven Orlov och Khalili.

Gnagarforums Christoffer Svanemar om AIK:
 - Bra fönster på kort sikt, sämre på lång sikt. Truppens medelålder har höjts, men samtidigt har vi värvat in kvalitetsspelare som kommer ge oss större chanser att nå SM-Guldet. Dessutom är det ett fönster där vi återigen går plus ekonomiskt vilket alltid är bra.
 
Vi är Himmelsblå sen 1882:s Mathias Steen om Gefle:
 - Absolut, med två in och noll ut så blir konkurrensen hårdare. Värvningen av Bonsu har varit väldigt lyckad, och han har redan tagit en plats i startelvan – dock främst på grund av Johan Oremos skada. Roger Sandberg kommer ha ett knivigt jobb med att sätta ihop en startelva när Oremo är tillbaka, med tanke på hur många formstarka spelare vi besitter just nu.

Svartvitts Marcus Avenbrand om Örebros:
 - Jag tycker att ÖSK känns som ett starkare lag nu än för någon månad sedan. Framförallt med värvningen av Astrit som var lika oväntad som välkommen. Att Yasin försvann är så klart lite synd men känns som att vi fått in en mycket bra ersättare i Broberg och svårt att säga om vi gått minus eller plus där. Pär ger oss nya kvaliteter i anfallsspelet som de andra tillgängliga anfallarna saknar. Så jag är generellt mycket nöjd med ÖSK:s arbete under "Silly Summer".

Forum 1981s John Aveskär om Djurgården:
- Svårt att säga då frågan är ifall Seon-Min Moon kommer att ta en kontinuerlig startplats i Djurgården, och ifall han gör det bra. Moon såg spännande ut i derbyt, men än är det för tidigt att säga. Une Larsson ansluter i vinter och Kadewere har sett spännande ut i U21-serien men lär inte göra något större avtryck i A-laget under hösten. 

E-zines Gustav Lundblad om Helsingborg:
 - Prica adderar bredd till anfallsuppsättningen, men hittills har för få spelare sålts. HIF behöver sälja spelare för att klara sin budget 2015. Det är inte osannolikt att det krävs att minst tre av de följande fyra spelarna säljs: Emil Krafths kontrakt går ut efter säsongen och han är enligt Gazzetta dello Sport nära Bologna. Pär Hanssons kontrakt går också ut. Han var nära FCK och AEK Aten, men blev inte såld. Robin Simovic, vars kontrakt går ut om ett år, är en annan spelare som HIF skulle behöva sälja. Arnór Smárason sitter på en hög lön och är "transferlistad". De utlånade spelarna får välbehövlig speltid i lägre divisioner.

Guldköpings Elvedin Basic om Norrköping:
 - Lugn Silly season som såg förväntad ut. Redan när sommaren drog igång visste de flesta att Kamara skulle komma tillbaka. Ett stort plus för IFK Norrköping som kryddar konkurrensen på anfallssidan. Det är underskattat att inte ta upp Sahlman som ett minus nu när han har lämnat. Det finns mycket rutin i den spelaren och Vaikla kommer inte att konkurrera med Nilsson på samma sätt. Sammanfattningvis går IFK plus ekonomiskt men hade kanske behövt att värva en ytterback till. Det sportsliga får vi se nu i höst, men laget ser ändå bra ut och vi har spelare som kan komma in från bänken utan att vara livrädda. 

Kopparslagarnas Almer Ljutika om Åtvidaberg:
 - Vi har inte haft speciellt mycket pengar, men eftersom Sköld och Lorentzson lämnade var vi tvungna att förstärka laget. Vi är starkare än vad vi var innan. 

Ålgårdsläktarens Joachim Johansson om Elfsborg:
 - Då laget inte tappat någon spelare samt breddat truppen med ett komplement i försvaret, då Gunnarsson kan spela både högerback som mittback, måste man
nog säga att laget är snäppet starkare. Lägg därtill att Gunnarsson acklimatiserat sig väldigt fort till spelet och levererat poäng under de första matcherna.

Himmelrikets Ulf Nilsson om Malmö:
 - Svårt. Det är väldigt bra spelare som lämnat, men till saken hör ju att det var spelare som ville lämna och därför knappast var på topp rent inställningsmässigt.
Intressanta spelare som plockats in vilket gör att det finns hopp om framtiden - men det tar tid...

Norrlandsfönstrets Fredrik Norström om Sundsvall:
 -Laget är ungefär lika starkt men med tanke på hur tunt det sett ut framåt kan antagligen värvningen av Hasani väl kompensera förlusten av Lundström och Giffarna kanske rentav är starkare under hösten. För Lundström finns en naturlig ersättare i Eric Larsson som under början av säsongen spelade på fel ytterbacksplats då han är högerfotad och då gör det bättre i Lundströms högerbacksroll. Hammarstedt med Superettan rutin har tagits in för att ordna täckning på ytterbacksplatserna vilket är en viktig kompletterande värvning.


Vilka förluster är tyngst?

Kommentera - Men tänk på tonen.