/fotboll/osk/forum/9923.aspx/fotboll/osk/forum/9923.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro go_osk
2005-10-24 21:22
hasse boll//
ÖSK uppnådde SvFF:s publikbonus, har dock ingen koll på hur mycket pengar det handlar om..
Örebro Ösk-Power
2005-10-24 21:21
Jon måste tänka på vad ÖSK har ställt upp för han. Vi va alltid där och stötta honom när han hade det som tuffast med skador osv. Hoppas han har det i tankarna när han väljer att skriva på ett nytt lukrativt kontrakt med ÖSK!!
Örebro Fair Play
2005-10-24 21:13
Ämne: Fair Play// Hade ock....
Kihlberg är spelklar till nästa säsong, precis som fallet är med Tomas Olsson från MFF till blåvitt. Kihlberg kommer från en norsk klubb.
Örebro hasse boll
2005-10-24 21:05
Om det blir 16 lag i allsvenskan 2007 ska förändringen genomföras nästa säsong. Mycket intressant att se hur det ska lösas. Bäst för ÖSK vore förstår om 2 lag åker ur allsvenskan och ett får kvala precis som nu. Då skulle lag 1–4 i Superettan gå upp. Men det kanske blir så att inget lag åker ur allsvenskan direkt och bara sista laget får kvala. I så fall är blir det som i år för Superettan-lagen. Lag 1–2 går upp och lag 3 får kvala. Tippar dock på något alternativ någonstans mittemellan.

En annan sak. Läste någonstans någongång att de lag som drog över 5000 i snitt hemma, vilket ÖSK gjorde, skulle få en bonus från SvFF. Någon som vet något om detta
AIK Saywee
2005-10-24 21:03
Svartita redaktionen//
Spännande läsning ang. löjliga säsongen ... längtar redan efter första träningsmatchen!

Kom igen nu svartvita bröder och systrar, vad tycker ni angående burväkteriet .. eller skall vi skita i det och låta anfall vara bästa försvar :-)

Med benparad från Saywee
Örebro Hlynur
2005-10-24 20:52
Fair Play// Hade också för mig det, men jag hittar honom inte på blåvitts hemsida. Kan inte påminna mig om att jag hört att han gjort någon match heller?
Örebro Fair Play
2005-10-24 20:30
Ämne: Vad hände med örebro....
Kihlberg har skrivit på för blåvitt.
Örebro Hlynur
2005-10-24 20:06
Vad hände med örebro bekantingen Magnus Kihlberg. Han var väl på gång ett tag inför denna säsongen...?
Örebro ÖSK-Boldt
2005-10-24 19:57
Kämpa SvartVit ! //

Det där vågar man inte ens sia om längre.
Man vet ju hur det gick iår. :P

Ja va tusan skall man göra nu när säsongen är över?

Jag tycker det är ganska tråkigt med den löjliga säsongen. Vem spelar var-rykten i parti och minut.
Nej det låter mer som ett halvårs långt "kafferep".

Inte förräns ryktet blir sanning kan man avnjuta det i full bemärkelse, med om det var bra eller dåligt. Först då är det kul att dricka kaffe på ett rep.

Sorry om jag låter träälig i min ton, men det är bara fotbollsdöden som talar. :-)
Örebro Kämpa SvartVit !
2005-10-24 19:52
Tror ni vi tar oss till AS nästa år? Mitt tips är att Sundsvall och ÖSK går upp direkt och sen kommer IFK på kval plats vad tror ni?
Örebro Mittåt
2005-10-24 18:59
Toro// Bra, då kan vi väl vara rätt så säkra på att få behålla Jon, trots allt.
Örebro Toro
2005-10-24 18:54
Topp skiktet i Franska Div2 skulle kunna vara med å slåss i Toppen av Allsvenskan utan problem.

Reims är ett mitten lag(spelmässigt).


Tänkte bara inflika lite om Franska Div2 då ni inte verkar ha så stor pejl :p


*en Fransmann med sitt hemmalag i Franska Div2* :D
Örebro Mittåt
2005-10-24 17:57
zxcv// Jon kontrakt går ut/gick ut i år.
Örebro zxcv
2005-10-24 17:52
jag hoppas verkligen att den franska klubben får pynta rejält för Jon. För han kan väl kontrakt så att han inte kan gå som bosman?
Örebro Mittåt
2005-10-24 17:40
go_osk// Fyra låter mycket, tycker jag. De som kom upp förra året har ju inte fått speciellt mycket speltid i år. Jag skulle kunna tänka mig att två flyttas upp. Men här är ändå fyra namn.

Med tanke på hur det ser ut på anfallssidan i A-truppen med två utgående kontrakt och en som man väl inte vill ha tillbaka, så är nog Sandro Pavicevic den som ligger närmast till hands för att flyttas upp. Han är ju stor och stark och kan ta för sig. Bollkontroll (first touch) och startsnabbhet är dock saker som han skulle behöva förbättra om han vill etablera sg på allvar i A-truppen.

Nummer två på listan över tänkbara kandidater sett utifrån spelstyrka är nog Niklas Lönnqvist. Han har en enorm kondition, bra bollbehandling och kan spela i princip var som helst på mittfältet. Problemet är bara att ÖSK redan har rätt så många alternativ på mitten. Det är många som slåss om de platserna (Larsen, Nordback, Anttonen, Jelecak, Klingberg, Carreño, Lidén, Walker och Näfver).

Vänsterbacksplatsen har ÖSK haft svårt att besätta. Jag är tveksam till om Moses är den rätta personen på den platsen. I alla fall nästa år. Jag skulle hellre se Johan Åwall som andreman där. Han har definitivt inte gjort bort sig i år.

Jag gillar dessutom Mattias Norgren, som varit enormt nyttig för laget hela året och dessutom var lagets bästa målskytt, trots att han spelat ett antal matcher på mittfältet. Frågan är bara om han har det tempo som krävs för Superettan. Det skulle vara bra om man i alla fall lät honom träna med A-truppen några månader under vintern. Platsar han inte där tar han utan problem en plats i startelvan hos Rynninge eller i truppen hos Forward. Att spela i trean tycker jag inte verkar så meningsfullt. Han är för bra för det och eftersom han är 23 nästa år, så är det dags för honom att på det ena eller andra sättet lämna utvecklingslaget.
Örebro go_osk
2005-10-24 16:57
Vi kan även räkna in fyra lärlingar som ska upp till a-laget från ÖSK Ungdom till nästa säsong i vår Silly Season. Vilka tros det bli?
AIK Saywee
2005-10-24 15:57
Apropå Silly Season får vi inte glömma vår önskan om burväktare.

Håll i Westman och Nurme ...
... annars är väl dubbelRichard från TFF OK?

Men han kanske är på väg ut ur landet?

Med inspark från Saywee
Örebro apskallen
2005-10-24 15:24
Att franska division 2 skulle vara svagare än superettan känns högst orealistiskt. Franska förstaligan är oerhört mycket bättre än allsvenskan och hoppet mellan den och andraligan är inte SÅ stort...

Emra är, än så länge, inte på långa vägar så bra som hans rykte. Visst har han talang, men har han det som behövs i form av fysik och träningsvillighet. Ingen spelare blir världsmästare utan hård och målinriktad träning.

Men självklart ska vi ha bra betalt om han säljs!

PS. Reims har gjort 6 mål på 14 matcher. De behöver verkligen en målskytt...
Örebro ÖSK tattoo
2005-10-24 15:11
Ämne: Silly season tider. ....Kan det inte vara så att vi egentligen behöver lösa nordback och antonnen,, visst är det jävligt bra killar men tror att dom stannat lite i utvecklingen och skulle kanske behöva röra på sig.
Emra till Halmstad,, han har väl 2 år kvar på kontraktet, bara hoppas på den gamla devisen "smakar det , så kostar det" ska han säljas ska han säljas dyrt.
Örebro Ösk-Power
2005-10-24 15:07
Silly season tider. Det börjar redan hetta till !!

Jon Lundblad : Roligt för han att han får chansen att provspela för en utländsk klubb. Men om man tänker efter så låter inte Franska division 2 så slagkraftigt. Tror nästan superettan håller högre klass. Därför stannar Jon kvar ?!!
Jag håller i alla fall tummarna på att Jon stannar kvar i ÖSK och hjälper klubben upp till finrumet igen.

Ryktena om Emra , att han är på väg till Halmstad känns lite "löst". Är det någon som kan bekräfta uppgifterna?


Till säsongen 2006 hoppas jag att klubben lägger ner allt för att behålla Anttonen, Nordback, Emra och Jon. Det är framför allt dom spelarna som är mest intressanta för andra lag..

FORZA SVARTVITT!!!
Örebro Kämpa SvartVit !
2005-10-24 14:42
Har hört från Emras brorsa att Emra är på väg till Halmstad ialla fall prov träna där... Är det någon som vet om han är på väg dit eller är det bra strunt prat hans brorsa pratar??
Örebro ÖSK tattoo
2005-10-24 13:52
och nu är halva planen borta..
AIK kribba
2005-10-24 13:05
korpen, jo, jag tycker att boden tillhör dom lagen, tack vare sin usla avslutning. Det säger också en hel del om vad vi presterade mot dom på bortaplan..men å andra sidan var dom ett annat lag då en på slutet. Dom var otroligt ojämna.

Ojämnhet är också skälet till att ni inte gick upp om man bara kollar på det som hände på fotbollsplanen. Ska man upp i allsvenskan måste man kunna spela bra på alla underlag, hemma som borta. Det går inte att vara ett typiskt hemmalag. Inte alls. AIK var jämnbra, och vi vann också. Vi var faktiskt så pass jämna i laget att vi ens hade någon spelare som krigade om skytteliga ledar titeln. När hände det senast i ett lag som vinner serien? Något vi måste värva till allsvenskan förstås även om det samtidigt visar en styrka att ha så många olika målskyttar. Vi ska vara lika jämna som i se,men vi måste ha en spelare som är med och krigar där i toppen i skyttetoppen.

Saywee,ok,missade dom.
AIK Saywee
2005-10-24 13:02
Kribba//
Även Jönköping Södra och Umeå FC är klara för nästa års Superetta.
Hoppas att GAIS vinner!

För övrigt anser jag att Gurra platsar i Superettan :-)
Örebro Matta
2005-10-24 12:42
Tack Bolt för en rikitgt skön krönika!
Örebro *Korpen*
2005-10-24 12:00
kribba//

Jag hoppas att BOIS vinner kvalet, GAIS lär bli ganska ofarliga nästa år då Figueiredo (stavning) lär lämna om de inte går upp. Egentligen tycker jag inte ens att GAIS har varit så bra år, mkt flyt enligt mig

Tycker du verkligen att Boden är ett av de 3 klart sämsta lagen? Jag menar, försvarsspel det kan de i alla fall, de vann ju fan mot AIK och ÖSK!
AIK kribba
2005-10-24 11:56
jaha,öskare. då var se näst intill spikad, qviding, assyriska och giffarna tillkommer, + antingen bois eller gais,troligtvis det senare.

Frölunda,vsk och boden åker ur. Dom tre klart sämsta lagen även om mjällby innan sin fenomenala spurt var lika dåliga.

Vad tror ni om serien nästa år? Vilket lag hoppas ni vinner av bois och gais och som ni alltså helst slipper?
Örebro *Korpen*
2005-10-24 11:37
apskallen//

Sorry? jippi ska du ju säga! Vi vill inte tappa våra lirare till IFK Göteborg väl?
AIK Saywee
2005-10-24 08:23
Skön krönika Jonas, nu ser vi framåt!

Hur länge varar Silly Season?
När börjar träningsmatcherna?
När är nästa träning?

Kom igen ÖSK, kom igen och se till att hålla kvar Jon!
Örebro ÖSK tattoo
2005-10-24 08:23
Nu har dom börjat med maskinerna nere på Vallen..

Jon till frankrike,, kul för honom, och som han om nån har kämpat så är han värd den chansen, det vore fantastiskt kul om han kunde få ett kontrakt för hans skull. Även om jag med flera skulle sörja att han försvinner.
*Lycka till Jon*
Annons: