/fotboll/osk/forum/9923.aspx/fotboll/osk/forum/9923.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2006-01-08 21:47
Aspen// Kopplingarna mellan Peter Johansson och ÖSKs Fotboll verkar efter det att han lämnade sportchefsjobbet vara rätt så begränsade.

Han är visserligen klubbchef i ÖSK Ungdom, men detta tycks mest av allt vara en befattning med ansvar för administrationen av alla fyra idrotterna som ÖSK Ungdoms verksamhet omfattar.

Han har ingenting alls med Elitgruppen att göra även om man lånat ut ÖSK Ungdoms namn för att laget skall kunna spela i det nationella seriesystemet. Elitgruppen verksamhet styrs och betalas helt och hållet av ÖSK Fotboll.

Fotbollsmässigt verkar Peters engagemang numera huvudsakligen ligga i Örebro Syrianska BK där han är tränare.
Örebro Aspen
2006-01-08 21:22
Någonting för ÖSK Ungdom? Peter Johansson är ju en framåt man.
AIK Saywee
2006-01-08 20:40
Apropå gnäll här och där ...
... kolla in BOISarnas forum och han med det långa nic´et

Som jag skrivit tidigare, gnäll hittar man överallt i vår värld.

Kom igen alla glada och förhoppningsfulla svartvita fans. Hellre svart och vitt än randigt :-)

Snart är det träning och dagarna har blivit lite ljusare!!!!
Örebro Grixx
2006-01-08 19:03
Är övertygad att affischblänkarna inför matcherna skulle vara fullt gångbara att sälja som affischer. Vore en bra idé att ta till vara på hos klubben. Tror inte att jag är den första att framföra det. De är bra fotade och humoristiska. Kul med lite annorlunda infallsvinkel än de vanliga lagbilderna.
AIK Saywee
2006-01-08 18:58
ChLi//
Man affischerade ju inför matcehrna förrra året, både i typ "tabloid"-format och större vid tex busshållplatser. Med lite tur kanske sådana kan finnas kvar någonstans, kolla med kansliet om de har någon idé om detta.

Men menar du typ "lagbild" för året så får du nog vänta, laget är nog inte riktigt klart än.
Åtvidaberg ChLi
2006-01-08 18:34
Finnns det överhuvet taget några ÖSK-affischer?
AIK Saywee
2006-01-08 18:03
kribba//
AIK hamnar nog mellan 5-10 i AS.
ÖSK hamnar nog mellan 1-5 i SE.

Med "vågad" gissning från Saywee
Örebro *Korpen*
2006-01-08 17:58
kribba//

Ärligt talat tror jag att ni får det svårt, för mig var AIK ett överskattat lag av de flesta och höll absolut inte hög allsvensk nivå som man kunde läsa i vissa tidningar.

Jag fattar inte att ÖSK kunde spela så uselt just mot Er, ni var bra det kan jag erkänna men inte så mycket mer...

Är inte så insatt i AIK och har inte direkt brytt mig så mkt om dem heller, men tveksam om ni har förstärkt så bra som vissa säger...
Örebro Grixx
2006-01-08 17:51
Visst skulle man kunna sitta ner och analysera mening för mening vad Na skrev. Visst kan man nämna ordet skåpmat, men det blir ju i princip all text om ÖSK om man är hängiven supporter.

Det är ju bara rena nyheter om värvningar osv som blir riktigt nytt. Att försöka beskriva 2005 års ÖSK och anledning till att det blev som det blev utan att det mesta är känt av oss hängivna är att ha alldeles för stora "förhoppningar" på dagens journalister.....och inte minst berörda spelare och ledare. De sistnämnda vore bra billiga om de spelade och kände för klubben samtidigt som de skulle avslöja dolda "skamligheter" för ortens sportjournalister. Såvida ingen av de inblandade fått på nöten ordentligt och ska tvätta byken i i Na till allmänhetens beskådande.

Nä texten i Na är det bästa vi kommer att få i liknande artiklar såvida det inte handlar om de nämnda undantagen....och det här var absolut en utmärkt text med små individuella kommentarer från några de "inblandade"
Örebro # brorzan
2006-01-08 16:43
Mittåt //

Håller med. Det enda som stod gällande styrelserna var egentligen att Peter Johansson kände att det blev (negativa?) förändringar när den nya styrelsen började sitt jobb. Inget djuplodande där om vari skillnaderna låg.
AIK kribba
2006-01-08 14:48
God fortsattning orebroare, hur ser det ut for er sa har infor sasongstarten,tidigt varre med mycket sno i orebro ocksa? men anda. Hur tycker ni ert lag verkar sa har ett par manader innan seriestart?

Vad tror ni om AIKs chanser i allsvenskan? Ska bli intressant att folja se i ar, och Orebro mfl, tack vare AIKs sejour dar har i alla fall jag ett storre intresse for se an jag hade tidigare.
Åtvidaberg ChLi
2006-01-08 14:08
Tjenare!
Var kan man få tag på schyssta ÖSK-affischer?
Örebro Mittåt
2006-01-08 12:34
#brorzan// Jag tror att du slår på spikhuvudet. Efter att ha sett förhandsreklamen, så hade nog många förväntat sig ett framträdande av Uddling med förskäraren i högsta hugg i ett nytt försök att göra slarvsylta av allt som stavas ÖSK Fotboll. Istället blev det ju ett rätt balanserad försök till analys kring spelet under den gångna säsongen, signerad Lasse Wirström.

Vad jag dock saknade var en mer inträngade bild av spelet bakom kulisserna. Och då syftar jag inte på vad som eventuellt kan ha utspelats bakom duschdraperierna utan vad som hände på styrelsenivå.

Att försöka spegla vad som hände under 2005, utan att samtidigt ge en ordentligt bild av hur den nya styrelsen arbetade på att få ordning inte bara på de idrottsmässiga förutsättningarna utan även på administration och ekonomi, trots ett inkomsttapp i storleksordningen 10 mkr, ger inte en rättvisande bild av det år som just avslutats. Speciellt inte eftersom det är detta arbete som i första hand kommer att avgöra ÖSKs möjligheter till en lycksam comeback i Allsvenskan.

Den utmaning som klubben står inför är dubbel. Dels att kämpa sig fram till ett seriemässigt avancemang, men även att se till att laget när det väl tagit sig upp igen har realistiska förutsättnignar att etablera sig i den högsta serien.
Örebro # brorzan
2006-01-08 11:23
Så otrolig var väl ändå inte NA´s artikel? Det var väl mest en stor dos med skåpmat?

Däremot hade jag, precis som de flesta här, en positiv känsla efter att ha läst artikeln, men det tror jag beror på följande:

- Vi är svältfödda på fotboll, och när vi får två sidor i NA att läsa om ÖSK så känns det bra.
- Om det här var det mest negativa NA kan få fram efter rubriken "ÖSK´s tunga fall" så infinner sig känslan att det kanske är slut på obehagliga överraskningar av större dignitet.
- NA skrev för en gångs skull hyfsat seriöst och balanserat.

Men om man backar från den första känslan och granskar artikeln så var den inte fantastisk, den var rätt okej och en trevlig lördagsläsning.
Örebro Grixx
2006-01-07 15:12
Bara att instämma. Välskrivet och intressant om ÖSK i Na.
Forward ara
2006-01-07 14:24
*Korpen*
Destin Makumbu är inte så bra. Jag har själv sett honom spela och han har varit rätt klumpig.-'han fick be om ursäkt hela matchen till sina lag kompisar för att han passade fel ständigt.

Det är ingen fara låt Destin Makumbu vara kvar uppe i boden.
*Men en spelar från boden som vi borde knyta till oss är Peter Gitselov. Han spelade innan i Öster. Mycket grym kille måste jag med ge.
Örebro joth
2006-01-07 13:59
Det är bara att instämma, bra skrivet av NA... och Västerås, det var riktigt jobbigt att åka hem efter matchen. :-(
Örebro ÖSK-Marte
2006-01-07 12:49
Jag hade hoppats på lite mer dokumentärskänsla och lite mer om spelet bakom kulisserna.
Örebro kubanen_90
2006-01-07 12:40
Tror också att det tog slut den där dagen på Arosvallen......
Örebro MAD FOR IT!
2006-01-07 12:40
King of Bosna: dricka öl tillsammans ? jo tjena, håll dej i karlskoga du..
Örebro Hlynur
2006-01-07 12:30
ÖSK-Gordon// Exakt...jag var lite rädd för att det var Uddling som skulle stå för den....då hade det nog mest blivit gammal skåpmat, men som det blev nu så framkommer det ju saker som inte har stått i tidningen förut.
Örebro ÖSK-Gordon
2006-01-07 12:23
Hlynur// Inte så förvånande med tanke på att en av kreatörerna är Lasse Wirström.
Örebro Hlynur
2006-01-07 12:19
Förvånansvärt bra skildring av den misslyckade ÖSK säsongen i dagens NA!
Örebro Mittåt
2006-01-06 23:17
Aspen// Svårt att säga vilka överväganden som ligger bakom beslutet att satsa kapital i ett fotbollslagsbolag. 10 mkr är rätt så mycket pengar här i Örebro. Speciellt om man betänker att i förra sommarens räddningsaktion skrapade man bara ihop ca. 7 mkr till Spelarinvest. Och nu så finns det plötsligt 10 mkr till.

ÖSK kunde givetvis inte säga nej när tanken kom upp. Utöver ett avsevärt kapital som ger arbetsro under de närmaste åren, så tror jag man anser att bolagsformen passar betydligt bättre för den typ av verksamhet A-laget bedriver. Genom att tacka ja så löste man två problem på en gång.

Man skall dock komma ihåg att det här handlar om ett engångsbelopp som inte på något sätt löser de problem som kommer att uppkomma om man fortsätter att ha kostnader som avsevärt överstiger intäkterna.

Investeringen kommer att ge klubben ett visst rådrum, men om man inte når den eftersträvande balansen, så sitter man på pottan igen om 2-3 år. Och då blir det nog väldigt svårt att dra in nya pengar i bolaget.
Örebro Aspen
2006-01-06 22:53
Mittåt//Kan det vara så att ÖSK:s bolagisering är nödvändig på grund av minskade sponsors- och andra intäkter. För att undvika friande av 100-års jubileumet hos licensnämnden går näringslivet in med mer kapital mot viss inflytande.
Örebro *Korpen*
2006-01-06 22:00
Hade gärna sett honom i svartvitt :(
Örebro kubanen_90
2006-01-06 21:57
Ok Alven har det! Men ingen annan!
Örebro kubanen_90
2006-01-06 21:56
Allvarligt talat så kan vi sluta tänka på att våra gammla spelare ska komma till oss igen för de har ingen känsla för ÖSK ):
Degerfors King of Bosna
2006-01-06 19:43
Tjena boys, god fortsättning!

Snart dags för första träningsmatchen, härligt.
Kanske kunde vi träffas och förbrödras på något ställe i er stad? De vore väl kul? Vad rekommenderar ni för ställe då? Dra nåra bira och snacka lite bubba sådär?
Hör av er.
Länktips: Kga
Örebro Mittåt
2006-01-06 18:40
Fast man kan ju när det gäller Landskrona även konstatera att en bra ekonomi inte nödvändigtvis innebär att man kan köpa sig framgångar. Landskronas fall ur Allsvenskan efter kvalförlusten mot GAIS var nog svensk elitfotbolls sämsta "prestation" under säsongen 2005.

Assyriska och Sundsvall föll även de ur Allsvenskan men deras ekonomiska förutsättningar var inte lika bra och dessutom fick de inte en räddningsplanka i form av ett kvalspel mot Superettans tredjeplacerade lag.
Annons: