/fotboll/osk/forum/9850.aspx/fotboll/osk/forum/9850.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro *Korpen*
2006-01-05 15:03
Ara//

Har för mig att det var bestämt att han skulle lämna ÖSK innan han provtränade med TFF...


Problemet med ÖSK är att de inte knyter till sig de bästa talangerna inom länet, som tex kunde man läsa om den gyllene generationen i länet: Spelare födda 89-90. Forwards, KIF:s och ÖSK:s juniorlag innehåller 10 st landslagsmeriterade spelare (5 av dem i ÖSK), det jag vill säga är att det borde vara en självklarhet att vilja gå till stans bästa fotbollslag men det är det ju inte... Där måste ÖSK förbättra sig!
Forward ara
2006-01-05 14:52
Mittåt/
Men ÖSK är Axels moderklubb han har spelat här i hela sitt liv. Bara för att han tränar med någon annan klubb så behöver det verkligen inte leda till att man inte skriver nytt kontrakt med honom.

- Själv tycker jag att Axel är mycket bättre än Fredrik. Axel har bättre meriter än Fredrik också.

- Tror ni att vi kan värva Henrik Larsson till oss :D?...
Vi kan ju alltid pröva med att först erbjuda honom en villa sedan någon tung Mercedes och någon miljon...
Hur många procent chans är det han Henke kommer till oss 5% av 100% eller...
Örebro Mittåt
2006-01-05 14:47
ara// Fredrik Samuelsson skrev på ett nytt kontrakt medan Axel var ute och fiskade efter en annan klubb. Därefter ansåg man att man hade de backar man behövde (eller kanske snarare vad man ansåg att man hade råd till).

Peter Olsson fick inte någon speltid av Lundin/Olsson heller.

Om man låter Anttonen gå i år så beror det på att man tycker att det är bättre att få några kronor nu än inga alls nästa år.
Forward ara
2006-01-05 14:32
ÖSK ledningen och ÖSK tränarna är för hårda...

1 . Släpper Axel kjäll så lätt för att han prov tränat med någon annan klubb.
2 . Efter troligen tjaffs med tränarna så blir herish kuhi utlånad till Boden.
3 . Peter Olsson fick knappast spela under Walkers tid, blev mycket snabbt utlånad till Forward.
--- Med facit i hand så lär det bli ju så att man låter Patrik Antonnen lämna ÖSK för att han prov tränat med Leeds.
Örebro Mittåt
2006-01-05 14:10
Grixx// Du kan ju alltid gå till Idrottshuset på lördag och förhoppningsvis även på söndag. Slutspel i Futsal-DM med ÖSK Ungdom som en av mästerskapspretendenterna.
Örebro Go Bat Go
2006-01-05 13:37
Snart slår vi upp portarna för en helt ny sportsida, syftet är att samla alla sportnyheter i länet på en och samma sida. Vi söker nu skribenter som är intresserade av att skriva för oss. Kontakta sportnarke@hotmail.com vid intresse!
Örebro Grixx
2006-01-05 13:07
MAD FOR IT!// Nej, fast allt är ju relativt.
Dvs försvinner Emra, så vore det intressant.

Med Emra i laget så kommer det att gnällas från den som får sitta på bänken.

Lider just nu av ÖSK-abstinens. Går det inte att lägga in en tillfällig träningsmatch mot ett plockat lag från Karsl/Rynn/Forw.

eller varför inte ÖSK-U:-)

Ropen skalla: Match match match....
Örebro EnLegend
2006-01-05 12:43
Ah, där hade svaret på min första fråga om NA redan kommit - det buggar lite med denna sida ibland. ..då har jag inte missat så mycket, utan dagens tidning då - får köpa den på lördag istället (prenumrerar inte längre).
Örebro EnLegend
2006-01-05 12:39
joth//
Nej, tyvärr inte - vad står det där; är det något intressant?

Jag satt här å filosoferade lite - var går gränsen mellan dröm och realism? Inom fem år; kan ÖSK vinna Champions League? -nej, det känns totalt omöjligt (en kul grej är att i spelet Championship Manager 97, så vann jag Champions League år efter år med ÖSK (tricket var att man också blev tränare för Öster i början och släppte Fredrik Bild gratis, eftersom han var världens bästa fotbollsspelare) - inte ens med en rysk oljemiljardär i ryggen, eftersom hela laget skulle behöva bytas ut - och mer än så, eftersom så mycket mentalitet tycks sitta i väggarna; allt det här med att ÖSK inte kan vinna några titlar nationellt, det blir liksom en självuppfyllande profetia - en "lagets själ" - jag har en känsla av att om ÖSK går upp kommande säsong så gör man det som tvåa i serien, eller via kval (alternativt 3:a-4:a om allsvenskan skulle utökas till 16 lag) dock inte som etta (självklart kan det hända och jag hoppas på att ÖSK vinner, men skulle inte bli förvånad om ovanstående scenario infrias).
Åter till huvudresonemanget: vad kan uppnås maximalt på fem år - realistiskt sett? Royal League kan jag tänka mig (uefacupen år sex :) ). Hur ska man kunna ändra på saker för att ändra till en vinnarkultur? -är det en rekryteringsfråga? eller är något som gäller för hela Örebro? -med ytterst få undantag -inga på herrsidan, möjligen Frisbee senast (på 80-talet).

..nu kommer en intressant fråga (ytterligare en): kan spel i Superettan gynna ÖSK på så vis att man får/måste lära sig att vinna (och hålla i det serien ut) - t.ex. Malmö, Djurgården, Kalmar har ju visat sig från sin bästa sida, kommande från Superettan - varför har de lyckats (utöver givna saker som ekonomi (Zlatan t.ex.))?
AIK Saywee
2006-01-05 12:27
Pappers-NA kom exakt 04.28 i morse när jag förberedde för en dagobertmacka i köket. Börjar alltid med del 2´s baksida för att spana in kommande väder. Noterade då att NA PÅ LÖRDAG har något om "Berättelsen om ÖSK:s tunga fall".

Man kan fundera över rubriken och vad som kommer att skrivas därefter, men det är troligtvis inget felskrivet i rubriken, typ "Berättelsen om ÖSK´s unga fall", för det är Thomas Andersson som vurpat i gräsnivå på den lilla bilden ...
Örebro Aspen
2006-01-05 12:15
joth//Man får gå upp tidigt på lördag och läsa.
NA har sin speciella vinkling. Jag tycker det skulle vara mer passande att kalla det som pågår för "ÖSK´s tysta fall" inte "ÖSK´s tunga fall" om det nu är frågan om ett fall. Mediamässigt är det helt klart ett fall, sportsligt får vi hoppas att det är ett fall framåt i år.
Örebro joth
2006-01-05 12:04
Någon som har läst baksidan på NA del 2 idag?
Örebro Aspen
2006-01-04 23:06
Börjar blir fundersam över det jag hör om försäljningen av årskorten. Dom jag pratat med har inte köpt för 2006. Kan det beror att det är så tyst om laget? Någon som vet hur försäljningen går?
Örebro Aspen
2006-01-04 20:24
Här är det lugnt som i graven
Örebro MAD FOR IT!
2006-01-04 17:22
Grixx: du skämtar ?
Örebro Grixx
2006-01-04 10:56
Hmm....Samura ledig!?
AIK Saywee
2006-01-04 00:28
ara//
Han kanske är Herishtan :-)

Halmstad//
Tackar för inlägget. Lycka till kvastar, i årets Allsvenska!
Halmstads BK Halmstad
2006-01-03 22:23
Kära Örebroare!
Vill bara tacka för den alldeles lysande, träffsäkra julrimmet/krönikan om Lagrells gummimåttband. Både roligt och sant. Vill också önska er lycka till, er klubb är inte alls olik våran så därför skulle samma öde som drabbat er säkert kunna hända oss. Lagrells gummimåttband lär inte rädda oss i alla fall. Hoppas verkligen att detta bli året då ni tar er tillbaka till allsvenskan och tillsammans med oss kan vi småle åt Lagrell. För så lätt är det inte att bli av med oss små/mellan stora klubbar.

MvH/
HSTD
Forward ara
2006-01-03 22:08
Saywee /
- Jag skämtade bara när jag skrev det där tidigare :p ...

- Det är ju bra att ÖSK Ungdom använder sig utav ungdomar och inte 20+ spelare.
ÖSK har ju säkerligen Sveriges bästa ungdomslag.
Om Norgren hade vart bra så hade han ju troligen som Näfer och dem blevit uppflyttad.


- * Jag fixar ÖSK wallpaper + Ösk mobil tema + ÖSK windows tema. Om det är någon som vill ha så är det bara att hojjta till :D
AIK Saywee
2006-01-03 20:56
Esso och Black Adder//
Tackar för inläggen, de stärker oss!
Rättvisan brukar alltid segra till slut ...

.. lycka till själva!
IFK Norrköping Esso
2006-01-03 20:43
Det är ju klart att ÖSK har blivit styvmoderligt behandlat, minst sagt, genom att degraderas, särskilt som SvFF antagligen ska överge degradering som metod pga av det långa överklagandeförfarandet (SvFF:s propå om att få ett slutgiltigt beslut om degradering redan på SvFF-nivå underkändes ju). F ö tycker jag att ÖSK ska överklaga degraderingen hos UEFA, FIFA och sedan Europadomstolen, det är inte för sent än. Det handlar om principer. Precis som Bosman-regeln en gång i tiden avgjordes civilrättsligt så bör även reglerna för degradering av en fotbollsklubb kunna få den sortens civilrättsliga prejudikat. Om IFK Göteborg fälls för skattebrott och inte degraderas bör ÖSK kunna åberopa detta fall som skäl för att få återgå till allsvenskan, per automatik. Den dagen den sorgen, under tiden kan de civilrättsliga kvarnarna sakta men säkert få mala i smulor SvFF:s nuvarande direktiv. ÖSK ska inte behöva drabbas av en regel som är av engångskaraktär och där motiveringen för degradering var olika i de tre olika instanserna. En engångsregel i synnerhet med rättsosäkerhet i allmänhet bör förpassas dit den hör hemma, till papperskorgen.
Länktips: www.gopeking.net
Åtvidaberg ChLi
2006-01-03 19:47
Ingen magnus Powell i ÖSK, han skrev på för norska klubben Lyn idag
AIK Black Adder
2006-01-03 17:33
Lycka till i år! Någon gång ska rättvisan skipas.
Ni ska vara i Allsvenskan!
Örebro *Korpen*
2006-01-03 14:19
Matta, Ara//

Gigena, version 2 från Paraguay. Stor, tung och nickstark har jag hört... Men man vet ju aldrig!

Tycker fan synd om Norgren... Walker plockar upp spelare som definitivt INTE kommer att få någon speltid samtidigt som vi har brist på anfallare, men det kanske är ett bevis på att de räknar med att förstärka på anfallssidan innan säsongsstarten?
Örebro Mittåt
2006-01-03 14:13
erikf// Mattias var en av de allra bästa i ÖSK Ungdom förra året. En mycket användbar, allsidig spelare som också gjorde en hel del mål. Elva stycken för att vara exakt, vilket är väldigt bra med tanke på omständigheterna som lagets placering etc. Bra skott, bra på huvudet och en utmärkt target player/spelfördelare. Betydligt bättre än några av fjolårets utlänningar, som jag ser det.

Jag tycker att han borde ha fått en riktig chans att visa vad han gick för tillsammans med spelarna i A-truppen. Som det nu var så blev han inte ens uppkallad för gemensam träning med A-truppen mer än någon enstaka gång.

Det är mycket möjligt att det i så fall hade visat sig att han inte räckte till. Framför allt så kanske han hade haft svårt med tempot. Men varför inte testa ordentligt när chansen fanns? Något som jag tycker borde vara självklart för alla som spelar in sig på en ordinarie plats i Elitgruppen.

Jag kan i och för sig även förstå ÖSKs tränare. Spelare som inte har en stor portion talang/förmåga har ingenting att hämta inom elitfotbollen. En spelare som hunnit bli 22 skall verkligen vara dominerande i division 2 sammanhang för att det skall löna sig att ta in honom i A-truppen. Annars är det stor risk att han bara blockerar en plats för någon som skulle vara lämpligare.

Med de yngre spelarna under 20 år är det annorlunda. De har fortfarande mycket mer utveckling kvar i sig innan de nalkas sin platå. Det kan därför vara mer befogat att ta in dem i ett lärlingssystem än en äldre spelare som är lika bra eller till och med bättre som det ser ut idag.

Hur som helst, om Mattias får speltid i en klubb i division 1 eller 2, så tror jag inte att man kommer att ångra att man rekryterade honom.
Örebro erikf
2006-01-03 13:36
Mittåt, du som kan allt om ÖSK Ungdom. :P

Vad säger du om Mattias Norgren? Var han nått att ha eller?
SvartGult_Aik
2006-01-03 12:11
önskar er ett gott allsvenskan 2007 om ni kmr upp!
Örebro Grixx
2006-01-03 12:10
Det återstår att se om Mirza orkar löpa eller tar slut. Han verkar ibland också ha svårt att fatta snabba beslut med mycket folk i sin närhet.

Ska vi vara snabba i årets ÖSK så vet jag inte om det slår väl ut.Å andra sidan är Mirza skadefri och har fått träna ordentligt.

Kan det måhända nu med ordentlig träningsdos visa sig att han är värd de stora förhoppningar som fanns på honom för några år sedan.

...men visst, klart att det kan prövas. ett litet frågetecken dock, men det är det ju alltid när man testar något nytt.

Forza!!!
Örebro Matta
2006-01-03 11:32
Jag tycker Mirza på topp låter spännande.
Har en känsla av att han kan sätta ett och annat mål. Ibland har han visat att han kan göra mål trots att situationen inte ens känns som en riktig målchans.
Örebro Mittåt
2006-01-03 10:51
Hlynur// Crouch är unik. Det finns bara en sådan i hela världen.

Problemet med Mirza som jag ser det är framför allt att han inte riktigt har det tempo som krävs. Det mesta tar litet för lång tid och blir ofta för tillkrånglat. Dessutom så är han väl inte speciellt bra på huvudet heller.
Annons: