/fotboll/osk/forum/976.aspx/fotboll/osk/forum/976.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen.
2015-08-12 12:51
@mzuri sana:
Vi MÅSTE vinna de två kommande macherna. Rätt lag måste starta mot Sundsvall som för tillfället har flyt och medgång.
Örebro Center
2015-08-12 12:36
Nu är det på officiella
AIK mzuri sana
2015-08-12 12:27
Vi har inte alltför mycket tid för laborerande, det är dags att hitta rätt lag och ett bra spel. Gärna redan mot Sundsvall. Men det känns som det vänder snart.
Örebro pemo
2015-08-12 12:18
@Minatankar , Skönt att höra. Då kanske han trots allt blir en förstärkning. :=)
Örebro Minatankar
2015-08-12 11:52
Namn: pemo
Sänt: 2015-08-12 11:39
//

Astrit har med Standard Liège nu kört en månads hårdträning på träningsläger, och är därför i ännu bättre fysisk form än när han var utlånad till Helsingborgs IF i våras.
Örebro Stoonken
2015-08-12 11:51
Örebro pemo
2015-08-12 11:39
Men den stora frågan är ju fortfarande mittbacksproblemet.
Jag sviktar även när det gäller målvakten just nu.

Hur tränad är Astrit egentligen? Kan han gå in direkt på söndag?

Rinne
Hagge, Moberg , Wiktrosson , DB
RÅP
Nordin , Astrit
Broberg Per DG

Hagge bättre som högerback. DB tillbaka på vänster för att spela mer safe, men ändå utnyttja sin snabbhet. Wiktorson mer fotbollsspelare än Eidur.

Mitten kan ju också se ut så här:
Martin , RÅP , Astrit , Nordin.
DG och Per

Eller Kalle istället för DG. Ingen av dessa två har fullt ut hållit en hel match.
Per har inte heller visat något, men alla "nyinköp" brukar få fler chanser.

Bara jag slipper Logi, Eidur och Nordmark. Den sistnämnde är ju inte helt 100, så varför skall han då spela?

Rinne eller Oscar? Tja, om det skall finnas någon konkurrenssituation, så är det väl nu det skall bevisas.
Örebro Droos
2015-08-12 11:38
Spikat nu med matchtid mot Norrtälje i cupen. Nästa onsdag kl 19 blir det.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor
2015-08-12 11:03
Absolut @Aspen. Men min upplevelse är ändå att Axén föredrar 4-3-3 om spelarmaterialet finns. Det har inte funnits en given tredje länk till Nordin och RÅP förrens nu när Astrit kom. Nordmark har prövats och gjort det ok, men inte tillräckligt i Sobra-nivå... och Nkili är inte alls den typen av spelare. Astrit är den tredje länken och jag är rätt övertygad om att vi får se 4-3-3 igen inom en snar framtid.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2015-08-12 10:46
@KalleTeodor:Men efter Göteborgs-matchen var ju spelarna och Axén överens om att gå tillbaks till 4-4-2 vilket man ocks spelade mot Peking.
Örebro Center
2015-08-12 10:46
@KalleTeodor:
Perfekt avslutning på ditt inlägg. Borde #hashtagas! #detärnudetvänder
Örebro KalleTeodor
2015-08-12 10:38
I mina ögon borde Astrit - Nordin - RÅP vara ett givet tremannamittfällt med RÅP som ankare. Håller helt med föregående talare om Nordin och tänker att Nordin blivit så pass uppmarkerad av våra motståndare och att det är därför han inte varit lika lyckosam som tidigare. Med Astrit i laget blir vi inte lika sönderlästa och får fler möjligheter ala Sobra - Nordin fick förra året. Jag är helt övertygad om att Axén äntligen fått in en värdig ersättare till Sobra i Astrit. Det är nu det vänder!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK mzuri sana
2015-08-12 10:34
Det viktiga nu är att Axén får sin speidé att fungera med "nya ÖSK" och en vinst i Sundsvall. Det är vad klubben, laget och vi supportrar behöver :)

Å jag tror som vanligt på en vinst!
Örebro Fy bubblan
2015-08-12 10:27
@Matta:


Exakt, saknas speed där men bollskickligheten och passningsspelet kanske kan uppväga det. Speciellt om det finns en sopkvast bakom dem som rensar upp och inte har bollen speciellt mycket (N'Kili?) Jag ser främst Astrit som en släpande forward bakom Pärlan. Har mycket svårt att se ytterligare speltid för Pode just nu även om Axén tycks ranka honom väldigt högt i forwardshierarkin. Pär har inte rosat marknaden ännu men tycker han har kvaliteter som behövs där uppe på Brobergs inlägg och framtida instick á la Astrit.
Örebro Center
2015-08-12 10:18
Nordahl har ju föreslagit flera ggr en "Brolin-roll" på kanten för Nordin. Där gör han också "mindre skada" sa Nordahl lite taskigt men jag förstår vad han menar. Bolltappen blir inte lika kritiska tror jag han avser. Med Astrit i laget finns kanske förutsättningar för en sådan roll för Nordin? Då skulle DG och Pärlan kunna ligga på topp och djupledsbollar från Astrit kanske skulle kunna hitta fram till DG. Man skulle också kunna flytta upp Nordin som forward igen och verka som bollhållare på djupet och ge laget tid att flytta upp. Hur som helst skall det bli intressant att se hur tränarna kommer disponera laget. Tror ni Astrit börjar som avbytare eller går direkt in från start?
Örebro Matta
2015-08-12 10:16
Visst är Astrits mest maturliga position centralt på mitten. Men skall vi fortsätta spela 4-4-2 måste Gerzic då bänkas. Tvåmannamittfält centralt med Astrit och Gerzic lär inte funka.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Center
2015-08-12 10:10
//Rasberg

"Han ska ligga djupare än han gjorde tidigare, och då blir per automatik bolltappen farligare"

Så är de ju också naturligvis
Örebro Rasberg
2015-08-12 10:06
@Örebro Center:

Håller med dig om att han hade andra runtomkring sig då. En stor del är ju också att han har en annan position idag än tidigare. Han ska ligga djupare än han gjorde tidigare, och då blir per automatik bolltappen farligare.
Förstår vad du menar med likheten med Larsen. Oroväckande att vi har ett så långt kontrakt med honom om inte formen vänder snart.
Örebro Center
2015-08-12 09:33
@Rasberg:
Nordin har alltid tappat boll, inte sällan i farliga lägen, på mitten så länge jag kan minnas, även 2010 och före det. Men det skall också sättas i relation till den svårighetsgrad Nordin spelat på och den ledande roll han alltid haft i ÖSK. Om man ofta utmanar, vänder och vrider, oftare får press på sig än sina kamrater och spelar med mindre marginaler så ökar ju risken till bolltapp likaväl som det öppnar upp om det går bra. Och man kan inte spela som Nordin gjort tidigare om man inte är en riktigt bra spelare i grunden. Skillnaden är att tappen inte skedde lika ofta förr i tiden och att det väldigt sällan (kommer nästan inte på någon enda gång) ledde till baklängesmål, kanske beroende delvis på att det fanns bättre spelare att täcka upp bakom förr. Utöver det har hans passningsspel hållit en lägre nivå de sista två säsongerna. Det är Nordins lägsta-nivå som sjunkit betydligt kan jag tycka. Det har varit inte så lite Lars Larsen över honom på slutet på samma sätt som Larsen allt ofta började drälla med bollen i slutet på hans karriär. Jag hoppas också att han skall komma upp i en högre lägsta nivå och Nordin är ju inte lika gammal som Larsen var när det började gå utför. Mycket handlar om motivation, få en rätt roll och en rätt omgivning. I vissa matcher tycker jag Nordin kommit upp på en bra nivå. Men en annan viktig parameter är också att ha bra spelare runt omkring Nordin så det inte räcker för motståndaren att "bara" ta bort Nordin för att slå sönder ÖSK:s mittfält. I fjol var den avlastaren Sobralense och kanske kan Astrit rätt använd få samma betydelse som Sobra hade i fjol.
Örebro Fy bubblan
2015-08-12 09:32
Rasberg, riktigt bra skrivet. Håller med om varenda stavelse. Känns dock som att Nordins formidabla insats 2010 i mångt och mycket var en frukt av de spelare han hade runt sig. Kihlberg fanns alltid på plats och täckte upp som bollvinnare medan Bedoyas energi och löpstyrka öppnade ytor och motståndarna var tvingade att även hålla koll på de andra.
Örebro Jekl
2015-08-12 09:11
Stämmer att han spelade anfallare i HIF. Precis som Nordin trivs han nog dock mer i en friare roll. Problemet är att Nordin och astrit är relativt lika som spelare, jag minns exempelvis i Norrköping när astrit gick ner extremt långt ner mellan mittbackarna och hämtade boll. Det gäller att hitta ett spelsystem där båda kan spela på det sätt de vill. Skulle kanske kunna fungera med en diamant med två relativt fria innermittfältare i Nordin och astrit och RÅP som tar det defensiva ansvaret. Alternativt att astrit spelar som släpande anfallare i ett 4-4-1-1 system vilket får ungefär samma effekt. Men att ha honom som en renodlad anfallare istället för exempelvis pode känns lite bortkastat även om han bevisligen presterat i den rollen tidigare också
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hertig_Karl
2015-08-12 09:05
Visst spelade Astrit anfallare i Hif? Och där gjorde han ju inte så mycket intryck. Tycker han ska spela på den positionen där han får ut mest av sin kunskap och det borde rimligtvis vara centralt på mittfältet.
Örebro Matta
2015-08-12 08:29
Hoppas Alec sätter upp Ajdarevic på topp bredvid Pärlan.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Rasberg
2015-08-12 08:00
Ska försöka mig på en kort analys kring Nordins många bolltapp på mitten detta året.

Skillnaden på en Nordin 2010 och en 2015 är stora. En sak som han var mästerlig(och bäst i allsvenskan) på var att täcka bollen. Det gick inte att ta bollen från karln! Är det nån mer som lagt märkte till skillnaden att han tidigare alltid höll koll, med en snabb blick över axeln, var motståndarna befann sig? Han låg alltid rätt med kroppen och kunde enkelt hålla undan och fördela bollarna. I dagsläget verkar han ha glömt bort att se sig omkring i situationer innan han fått bollen. Han spelar lite mer som en själv gör när man spelar innebandy. Bolltittandet är konstant! Man står med ansiktet nedgrävt i marken.

Jag hoppas verkligen Nordin kommer tillbaka i samma form som 2010. Han var då en nyckel som gjorde att vi vann tid och fick mycket lugn i laget.

Visst, han har inte gjort lika mycket poäng i år som då, men det tycker jag inte är konstigt då han nu, 5 år äldre, har en annan roll. Det som jag dock vill se en snabb förändring på är en bättre behandling av bollen för att inte tappa den i farliga lägen.
AIK mzuri sana
2015-08-12 01:48
Sköldmark åkte till Stockholm för att hämta patronerna.

Skjutsade sedan hem dem till Sundsvall.
Benny Böckling
2015-08-12 00:21
Ja då tror jag väl mer på Minatankar...

Nåja, bra fönster ändå.
Örebro Minatankar
2015-08-12 00:14
@Eyravallen Örebro:
Jag tror inte ÖSKs vd ljuger för mig. Men visst, det kan ju varit så att jag missförstått honom och att man tidigare jobbat på ytterligare någon spelare och haft parallella spår om inte Astrit skulle slå in.
Örebro Minatankar
2015-08-12 00:13
@MrCrowly:


Det har ingen betydelse. Parter som förhandlar använder ofta klockan/tiden som påtryckning in i det sista. Befinner man sig i Sthlm vet alla hur långt tid det tar att ta sig till SvFF. Detsamma om man är på annan plats i Sverige.

Ofta befinner sig den aktuella/potentiella spelaren i Sthlm tillsammans med en representant från klubben som har kontakt med ledning och styrelse via mobil och sms för beslut under förhandlingar.

Det är många spelaraffärer i Sverige som görs upp sista dagen/sista timmarna och där klubbar från alla divisioner får bege sig till Sthlm om man inte redan är där.
Benny Böckling
2015-08-12 00:12
Vad kan du bjuda på då Eyravallen Örebro? Sket det sig eller jobbas det i detta nu för att kunna bli något imorgon?
Eyravallen Örebro
2015-08-12 00:12
@Minatankar:


Då vet du fel.
Annons: