/fotboll/osk/forum/9752.aspx/fotboll/osk/forum/9752.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen
2006-03-17 17:29
Chansa inte - ta med Vladi till Turkiet. Skriv ett 4 mån kontrakt direkt om nödvändigt annars vänta en vecka. ÖSK behöver den möjligheteten. Vad händer om P blir skadad, sjuk, avstängd. Mirza vet vi kommer att bli avstängd förr eller senare. Herish går till Forward - saknar formen hitills.
Örebro joth
2006-03-17 17:19
ÖSK Fans, Apskalle//Angående tjongbollar, man kan ju fundera på om det är det orörliga eller ej fungerande mittfältet som provocerar fram långbollar.

Tidigare under försäsongen tycker inte jag att långbollar har varit ett problem, men precis som mittåt tidigare sagt så fungerade inte kanterna igår.

Angående försvarspelet i övrigt igår så kan man bara hålla med om att sista halvlek sög. Frågan är om backlinjen då redan låg i solen i Turkiet. Om inte jag har helt fel så var det samma fenomen mot Degerfors för två år sedan, och precis då som nu så spelades matchen alldeles innan avfärd till sydliga breddgrader.

Arx//Är tex ett tre-månaders kontrakt att chans? Antar att man precis som förra året behöver utfyllnad på anfallsfronten i händelse av skador m.m. och att då en utfyllandsvärvning fram till sommar-transferfönstret är öppet är lämpligt.

Vilket är att chansa: Att inte se till att ha forwards i backup eller att värva någon för en tre månaders period med option på mer...

**Jag vill se Jeffs kråka på officiella och Vladimir för utvärdering i Turkiet!**
Örebro Arx
2006-03-17 16:47
En kort kommentar ang. Vladimir:

CHANSA INTE!

Känner man inte direkt att killen går rakt in i laget, finns ingen anledning att chansa. ÖSK har tillräckligt med erfarenheter av provspelande importer som sedan inte tillfört särskilt mycket mer än vad de egna killarna gjort. Men som kostat betydligt mer.
Örebro ÖSK Fans
2006-03-17 15:51
Apsklle!!//

tack tack tack att du förstår at det är försvaret som är felet...vi kan inte ha gubbar som tjongar så fort dom får tag på bollen...
Örebro apskallen
2006-03-17 15:42
Det pratas så oerhört mycket om diverse anfallare att vi missar kärnproblemet, att vi inte har något spelande försvar. Visst, vi släpper inte in så många mål, men för att föra spelet måste vi kunna spela över hela banan. Att våra mittbackar ständigt väljer att tjonga bollarna i mittbanan främjar inte direkt det offensiva spelet.

Tänk vad mittfält och anfall skulle kunna uträtta om de kom rättvända i anfallsspelet istället för att försöka kriga till sig bollarna i ständiga nickdueller!
Örebro ÖSK Fans
2006-03-17 14:33
Mackan//

Var du o jag på samma match?!?!?!

försvaret sög...hur ska det bli när amuneke o co står för motståndet?!!?!?

Fredrik Jansson var en katasrof..liksom övriga förutom ridez o mirza..

Nej...man får inte vara så "blåögd" utan säga när ens lag gjör en dålig match..

skärpning annars kan vi glömma allsvenskan..
Örebro jappel
2006-03-17 12:59
En lyckad värvning, en lyckad värvning! mitt kungarike för en lyckad värvning (eller två:-)
Örebro jappel
2006-03-17 12:41
Mittåt //
Vi tänker likadant även rörande anfall mittfält.
Problemet just nu, och till viss del förra året är att vi saknar ett ihopspelat mittfält anfall. Får vi till mittfältet ordentligt (kanske med Jeffs) så tror jag faktiskt att de anfallare vi har räcker bra. (men jag ser ändå gärna att Karalic utvärderas mer ingående i turkiet)
Viktigast just nu är att vi får tillbaka alla skadade spelare samt att alla andra håller sig hela!!
Örebro jappel
2006-03-17 12:36
Angående vad var det jag sa..och Örgrytes ekonomi.

Ni ska nog se...dom fixar det nog...
det finns som sagt gott om kapitalstarka personer kring ÖIS. Jag kan inte förstå hur man kan orka bry sig om ett sådant lag som inte har någon publik...men det räcker såklart med att det finns någon som är villig att satsa mångmiljonbelopp. och dessa har alltid funnits kring ÖIS.
Örebro Hjortsberg
2006-03-17 12:12

Nikki: Gårdagen innehöll en mittback som såg ut att ha ätit en halv gris på förmiddagen och en ytterback som såg ut att ha ätit Svante Dahlkvist. Det samlade betyget från delar av redaktionen var "byt ut killen som klippt sig och sätt inte ut ngn ny", på det viset kunde han iaf inte upphäva offsider. BP:s mål var helt en miss där den blondare mittbacken var för trög för att följa med övriga tre i offsidefällan.
Örebro joth
2006-03-17 12:10
Jag håller med dig Mittåt om att det finns något i Vladimir som ser intressant ut. Tycker att han låg rätt bra till på planen(Okej, i slutet fick han inga bollar och försökte hämta dom själv.)

Han har helt klart något som är värt att utvärdera mer. Och om det nu inte finns några andra spår så är inte jag främande för ett "Gigena-kontrakt".

Mitt lag just nu:
-------PeWe--------
FrSa-PaHa-MaSa-JoRi
IaJe-FrNo-SeHe-LaLa
-----JoPe-MiJe-----

Bubblare:
KrNä
VlKa
KeWa
Örebro Nikki Sixx
2006-03-17 11:19
Strikervärvningar i all ära men hur ser det egentligen ut på mittbacksplatserna. Med Haginge skadad är då MaSa och Thomas första val? Ingen av dessa herrar är väl direkt någon sprinter...

Nu har jag bara sett en match i år (Bruket) och har därför ingen större koll på hur resten av matcherna sett ut. Därför vore det intressant att höra vad ni mera "insatta" har att säga om att ÖSK nog borde försökt förstärka mittlåset inför säsongsstarten?
Örebro Smoothieman
2006-03-17 11:07
Tycker oxå att man ska ta med han till Turkiet, och prova han i de två macher.Förhoppnings vis så är de skadade spelarna och de andra som inte var med igår tillbaka.Tror att om han får bra bollar så kan det hända mycket framför mål...

Annars så tycker jag att Mirza var KUNG igår!!
Örebro Mittåt
2006-03-17 10:49
joth// Ja, det hade väl egentligen inte så mycket med Vladimir att göra utan mer mittbackarnas irriterande långbollande.

Men visst tycker jag att man kan ta med Vladimir till Turkiet. Det fanns trots allt en del saker i hur han rörde sig och hur han "jobbade" med bollen som såg rätt så positivt ut. Väldigt få avslutare är kapabla att skapa avslutssituationerna på egen hand. De måste backas upp och igår fick han inte mycket till uppbackning. Laget måste lära sig vilka hans (eventuella) starka sidor är och om man har möjlighet att utnyttja dessa.

Om han sedan inte faller helt ur rollen och man inte har några andra alternativ, så kan man väl ge honom ett tremånaderskontrakt till att börja med.

Vad som var negativt var väl framför allt att han ofta såg rätt så oengagerad ut.
Örebro joth
2006-03-17 10:38
Misstänker att Moses inte var helt kry igår. Han var riktigt seg i steget...

Mittåt//Med det inlägget menar du också att Vladimir borde få förlängd prövotid, eller?
Örebro Mittåt
2006-03-17 10:30
Jag undrar om inte en av anledningarna till att det blev en så tråkig matchbild igår var att båda kanterna var väldigt improduktiva. På högersidan så fanns en ovan Herish som antingen tappade ut bollen eller inte fick något gjort med den. På vängersidan såg Moses väldigt osäker ut och säkerhetsspelade i allmänhet genom att slå tillbaka bollen till mittbacken då den spelades ut på på vänsterkanten. Detta gjorde att det enda alternativet som kvarstod var att försöka få fram genom mitten och varken Nobbe eller Mirza har kapaciteten att göra något konstruktivt med bollen.

Om laget haft Jeffs eller Anttonen som högerbräddare samt en mer normal vänsterkant med Riddez som back och Näfver som vänsterbräddare hade vi säkert fått ett helt annat spel med betydligt fler variationsmöjligheter. Som det var igår var flankerna mer eller mindre utslagna redan från start.
Örebro joth
2006-03-17 10:14
Prinsen.mc//Håller med, "In med boll jävlen i mål", det är det som gäller. Lite Super-Jon stil.

Men som sagt, till Turkiet borde han....
Örebro Prinsen.mc
2006-03-17 09:59
Tycker att Karalic ska få åka med till Turkiet, han bör få den chansen också. Som tidigare sagts mittfältet försåg inte anfallet med så många bollar att jobba med igår.

Samtidigt finns det en sak med Karalic som oroar/stör mej: igår försökte han sej på cykelspark och från träningen härom dagen rapporterades det om mkt klacksparkande. Inget av detta är fel i sej men det är en striker som gör mål som vi behöver inte nån sambalirare... Varför inte visa upp att man platsar i laget först och sedan kan samban och finesserna komma som bonus om han nu skulle ha de kvaliteterna?

Örebro joth
2006-03-17 08:47
Vladimir långt ifrån godkänt enligt sportklubben.net spelarbetyg.

Snittbetyg 2006
Spelare Betyg
Emra Tahiri 3,67
Kristoffer Näfver 3,21
Ian Jeffs 3,04
Joel Riddez 3
Mirza Jelecak 2,98
James Frempong 2,93
Patrik Haginge 2,93
Peter Westman 2,89
Fredrik Nordback 2,85
Sebastian Henriksson 2,84
Simon Nurme 2,82
Kevin Walker 2,79
Johan Pettersson 2,78
Magnus Samuelsson 2,7
Lars Larsen 2,68
Thomas Andersson 2,65
Fredrik Samuelsson 2,64
Herish Kuhi 2,62
Moses Reed 2,52
Patrik Anttonen 2,46
Sandro Pavicevic 2,45
Niklas Lönnkvist 2,41
Fredrik Jansson 2,21
Vladimir Karalic 1,67
Örebro joth
2006-03-17 08:23
Jag är också inne på att ta med Vladimir till Turkiet. Det är inte lätt att vissa upp något med ett mittfält som inte fungerar bakom sig. Kolla tex på Johan Pettersson som under hela matchen låg perfekt för djupledslöpningar, men bollen kom aldrig i tid från mittfältet. Lars Larsen saknas. (Alla vet ju att det var Lars Larsens passningar som gjorde *** bra.)

Om jag var tvungen att bestämma mig idag skulle jag skicka hem Vladimir, men jag skulle föredra att ta med honom till Turkiet för ytterligare utvädering.

Fråga: Om inte Larsen håller eller inte kommer upp på samma nivå som tidigare, behöver vi då inte mer en spelfördelare än en anfallare?

JoPe lär ju göra mellan 10-15 mål om han har rätt mittfält bakom sig. Mirza lär säkert också nicka in 5-10 mål. Sandro täcker upp för eventuella skador.

PS. Att utvärdera en provspelande anfallare måste vara riktigt tufft.

**Jeffs, skriv på nu!**
Örebro Mittåt
2006-03-17 07:46
apskallen// Jeffs har åkt tillbaka till Island. Hans fru/sambo/flickvän skall ha barn.
Barcelona FC
2006-03-17 07:39
Ja. Jag är med dig Tomten..?
Kuhi kunde stannat i Boden eller låna till BK Forward han är så dåligt.
Varför måste ta med Karalic till Turkiet han fick sin chans igår mot BP. ÖSK behöver en anfallare som kan göra mål. Nu kan Gustav Melin hittat en bra spelare i Sverige kanske......?
Örebro apskallen
2006-03-17 07:34
Jag verkar lite off, men varför spelade inte Jeffs igår?
Örebro Tomten (Hela Sverige Skrattar!)
2006-03-17 04:17
jappel // jag sprang inte hem, men jag gick när det var ca 5-6 minuter kvar av ordinarie, tyckte inte att det var värt att sitta kvar de sista minuterna när spelet var så ofantligt dåligt, och som det lät på gamla sittplats så tyckte nog de flesta att Kuhi kunde ha stannat i Boden efter sin insats idag. Men, han är ju ingen ytter, fast de avslut han fick till idag var ju inte precis något en anfallare skulle skrutit med heller...

Sen håller jag inte med om att Gustav Anderssons nickar var oberäkneliga, dom gick ju rakt upp allt som oftast...
Örebro jappel
2006-03-17 01:56
ja tack alla ni tappra stackare som får sitta på media läktaren och snacka med Peter Westman, Patrik Anttonen, Haginge, Magnus Samuelsson, Seb Henriksson, Thomas Nordahl mfl
Måste verkligen vara jobbigt att ordna med liven då ;-)
Skämt å sido. Stort tack bra som vanligt, förutom den irriterande servern som verkar lika oberäknelig som Gustav Anderssons nickar...
Örebro Mittåt
2006-03-16 23:48
Hos Brommapojkarna tyckte man att matchen var småtrevlig. Vem vet, det kanske den var om man såg den med BP-ögon. Gästerna spelade den bättre fotbollen.
Örebro # brorzan
2006-03-16 23:44
ara //

Tack så mycket. Beröm är alltid roligast att läsa. :o)
Forward ara
2006-03-16 23:18
STORT TACK TILL LIVE RAPPORTERINGEN IDAG!

- Tack: JOHANNES, JOTH OCH BRORZAN !!!
Örebro jappel
2006-03-16 23:12
kan även hålla med om att dagens mittfält måste ha varit bland de svagaste vi stält på banan de senaste 15 åren! Hoppas att alla kommer tillbaka från Turkey fulltränade och fultfriska och hela! Lite grönbete brukar ju göra underverk för korna på vårkanten :-)
Örebro jappel
2006-03-16 23:07
Mittåt//
Tack vis och sansad som vanligt....du har övertygat mig. Ta med killen till Turkiet!
Det kostar ju nästan ingenting. Då jag antar att ÖSK står för returbiljetten till Grekland/bosnien ändå....så kan han lika gärna åka med till turkiet och lifta hem därifrån om han inte presterar!!!!!!!!! bra då säger vi så då :-)
Annons: