/fotboll/osk/forum/971.aspx/fotboll/osk/forum/971.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Karl
2015-08-18 22:37
@Matta:


Hur menar du nu? Frågan jag ställer mig är att inte klubben ÖSK vunnit en enda titel på snart 110 år. Tycker inte du själv att det är märkligt när man huserar i en av Sveriges största städer och dessutom i stort sett fritt från konkurrans från andra sporter fram till nyligen?

Jag är medveten om att nuvarande styrelse kämpar med vad den gamla ledningen lämnade efter sig och de har det säkert jättetufft. Tänker man ett steg till så är det ofattbart att vi ens försatte oss i situationen med tvångsnedflyttning.

Jag kan bara inte fatta att ÖSK gång på gång misslyckas när betydligt mindre städer lyckas (t.ex Växjö, Borås och Kalmar). Det kan väl inte vara så svårt att förstå?. Ja, jag vet att Växjö just nu ligger lågt, men de har ändå vunnit ett antal guld med Öster.

Vad saknas eller har saknats mer än vinnartradition under nästan 110 år?
Örebro Vinnartradition
2015-08-18 21:56
Jag är förvånad över att det finns skribenter som tar ÖSK-Karl på allvar. Han har ingen insyn i vår klubb.
Örebro Matta
2015-08-18 21:41
ÖSK-Karl/

Då några år sedan ville du avsätta styrelse, ordförande, VD och tränare. Nu är alla dessa poster utbytta, men fortfarande verkar du vilja avsätta ledarstaben för att de inte håller måttet.

Visst, det är möjligt att det finns något grundläggande fel i ÖSK, men att bara ständigt leta nya syndabockar hjälper ju inte. Vilka grundläggande förändringar vill du göra? Har du några konkreta förslag? Att påpeka att ÖHC spelar för fulla hus stämmer ju, men hjälper ju inte ÖSK.
Örebro Minatankar
2015-08-18 20:50
@Droos:


Jag dominerar inte. Jag skrev tidigare att jag kan komma att kommentera inlägg där jag är omnämnd. Sluta med det så slipper ni mig.
Örebro Droos
2015-08-18 20:45
Minatankar kliver in på forumet och dominerar. Igen. Kul att läsa.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Karl
2015-08-18 19:50
Minatankar//

Jag tänker inte hänga ut någon av de som var på seminariet igår och jag bara återgav vad "någon" av dem sa direkt efteråt. Jag tänker inte ta detta på ett öppet forum längre än det här inlägget, bara du ringer om du vill ;). Tycker bara det är synd att vissa har sådant tunnelseende att man inte fattar att ÖSK-Elitfotboll har mycket stora problem, inte minst ekonomiskt utan även tabell- tränare och truppmässigt. Vad gäller truppen kan man också ha synpunkter eftersom ÖSK gjorde en bra höst förra året och som vi nu med tydlighet ser berodde på Sobralense och Crespo. Frågan är bara varför inte Axén kan göra jobbet bättre än hittills utan två spelare trots förstärkningar, måste ha varit ett självspelande piano i höstas? Vad tror du?

Sedan vidhåller jag att det är mycket märkligt just att ÖSK aldrig vunnit en titel på snart 110 år, tycker inte du det? Helt enkelt ett grundläggande fel i hela föreningen med total avsaknad av vinnarinstinkt i kombination med ständigt svag styrelse och ledarstab. Dala gjorde det ju bättre på egen hand -94.

Jag vill absolut ha kvar ÖSK i AS, samtidigt som jag förstår att det svider i skinnet på de i stan som enbart håller på fotbollen och glömmer övriga sporter i allmänhet och ishockeyn i synnerhet som t.o.m var tvungna att stänga portarna på årets första isträning p.g.a för många åskådare.

Men det finns annat här i livet som faktiskt är viktigare än idrott, det har jag lärt mig genom livet och det tror jag 99,99% håller med om som passerat 50, håller du med de 0,01% över 50 fyllda om något annat?
Örebro Minatankar
2015-08-18 18:56
ÖSK-Karl "Tror ingen riktig ÖSK:are kan säga emot dig i vad du skriver. Men pengar är ingen bristvara enligt vad VD Simon sa igår under något möte som trå personer jag känner bevittnade (Minatankar känner den ena). Det var enbart brist på trepoängare enligt honom, jo, tjena, det borde väl alla känna till. Var heller inget problem med sponsorer o.s.v. Milda makter, om detta är sant vilket jag inte har anledning att betvivla så har vi fått en ny Jan Karlsson." // Jag har pratat med de två jag känner till som var på seminariet. Den ena vet inget om fotboll och mycket lite om ekonomi och den andra vet mycket om fotboll och synnerligen mycket om ekonomi. Ingen av dem påstår att Simon Åström har sagt det du skriver om ekonomin resp sponsorer, förutom att Simon nämnde att det saknas trepoängare. Varje klubb tappar varje år sponsorer samtidigt som man vinner nya. Simon har inte formulerat sig som att det inte är något problem med sponsorer. En vd formulerar sig inte så över huvud taget oavsett om man når budget eller inte. Jag tror man måste vara hyggligt kunnig i det ekonomiska om man ska förstå skillnaden mellan budget och utfall, ÖSKs ekonomi kontra Spelarinvest´s och skillnaden mellan soliditet och likviditet.
Örebro ÖSK-Karl
2015-08-18 17:35
@Bastard on Parade:


Tror ingen riktig ÖSK:are kan säga emot dig i vad du skriver. Men pengar är ingen bristvara enligt vad VD Simon sa igår under något möte som trå personer jag känner bevittnade (Minatankar känner den ena). Det var enbart brist på trepoängare enligt honom, jo, tjena, det borde väl alla känna till. Var heller inget problem med sponsorer o.s.v. Milda makter, om detta är sant vilket jag inte har anledning att betvivla så har vi fått en ny Jan Karlsson.

Personligen orkar jag knappt skriva i detta forum längre, men varför kan ÖSK inte ha lärt sig göra ett rätt på vad det nu är 108 år? Ingen spelare har sålts för stora pengar, ingen titel har vunnits, talanger flyttar. Det måste vara något grundläggande fel med föreningen ÖSK.

Ok, nu får jag skit men det gör mig inget. En annan klubb föddes bara för några år sedan i Örebro, nämligen ÖHK, hur kan de lyckas så snabbt och göra allt rätt, det är kö till deras loger och ekonomin är helt under kontroll.

Sedan har vi den största sorgen av dem alla ÖSK-bandy, hur kan en sådan anrik klubb sjunka som en sten inom sin sport?

ÖSK-handboll, finns de ens kvar?

Vilar det en förbannelse över ÖSK, det verkar så, kanske det bästa vore att byta namn?

Ännu har jag inte gett upp om nytt kontrakt och det enda glädjande numer är att Axén verkar ha kommit ner på jorden. Äntligen är han ödmjuk inför pressen. Han är säkert en reko kille, jag känner honom inte, men vissa uttalanden såsom forumexpert och varför vi inte alla tar ett välbetalt jobb som AS-tränare sitter djupt. Oerhört löjlig kommentar.

Ps. Jag är skrockfull, låt inte Rinne stå igen, han har aldrig vunnit en AS-match :(

Over and out för mig ett bra tag igen.
Örebro flesklepp
2015-08-18 17:24
@Tokaij Azsu:

Absolut!!!
Örebro Tokaij Azsu
2015-08-18 16:48
Såg att Kubanerna undersöker intresset för bussresa till Halmstad! Beräknat pris för resan är 300kr vilket kanske sätter käppar i hjulet för vissa..

Jag gillade initiativet i våras där man kunde bidra med en slant för att minska kostnaden för de som åker.. En full buss med Kubaner på plats kan säkert ge lite extra energi till våra svartvita spelare! Jag skickar gärna en Kuban till Halmstad. Någon mer som skulle kunna tänka sig att bidra till ett sådant initiativ?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2015-08-18 16:38
Jag kommer att vara så nervös under HBK-matchen att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Har känslan att vinst där och vi klarar oss kvar - förlust och ja...tack och hej. Vi MÅSTE vinna den matchen.
Örebro pemo
2015-08-18 15:56
Jag kommer att sitta där jag alltid sitter. Inte byter jag bara för att det kommer några gnagare och sitter bredvid mig.
Då kanske jag kan lära dem lite hyfs och hur riktig fotboll skall spelas. ;)
Örebro Droos
2015-08-18 15:37
"Tycker du att ÖSK gör rätt som upplåter 5.700 åskådarplatser åt AIK-supportrar. Och i och med detta dessutom uppmanar säsongskortsinnehavare att helt sonika byta läktare?" Detta är förslag på en forumfråga jag skulle vara intresserad av att besvara...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro zxcv
2015-08-18 14:42
De har ju släppt de outnyttjade sponsorplatserna till försäljning tidigare matcher. Jag tror man erbjuder dessa till befintliga innehavare i första hand och försöker sälja ut hela södra till AIK.

Detta är helt rätt enligt mig. Det gäller att dra in varenda krona när man kan samt skapa en publikfest, vilket inte örebropubliken klarar på egen hand.

Är varken säsongkortinnehavare eller medlem så jag kan mycket väl missa den här matchen, men sånt är livet!
Örebro Bastard on Parade
2015-08-18 14:16
Jag tycker att det är bra att ÖSK ger medlemmar och årskortsinnehavare förtur. Däremot så förstår jag inte varför de rekommenderar årskortsinnehavare att byta till norra läktaren. De bästa platserna är ju reserverade till sponsorer. Säkerhetsskäl? Det är ju bara larvigt. Se till att sköta säkerheten på arenan, istället för att låta Stockholmssupportrar med souvenirer springa och hetsa framför hemmaklacken. ÖSK har gott om tid på sig att se till att servicen blir bra för besökare till Södra-läktaren också. Säg sanningen istället för att hitta på ursäkter och om det mot all förmodan skulle vara sant så ger ju ÖSK underbetyg till sig själva.

Jag förstår att det handlar om pengar, men om ÖSK planerar att ge större delen av Södra läktaren till bortasupportrarna i en match som kan vara direkt avgörande för om ÖSK klarar kontraktet så kan de ju lika gärna hyra in sig på Friends. Det blir ju inte mycket till hemmafördel om 5000-6000 platser ges till bortasupportrar, även om några hundra tyvärr räcker för att överrösta hemmaklacken.
Örebro Lekiller
2015-08-18 13:17
[QUOTE=Droos]Helt okej att Medlem/årskort får förtur före mig. Dock, varför inte ge örebroare chansen att få förtur över aik:are efter 18 sept?? [/QUOTE] Biljetterna släpps ju till allmänheten. Men förstår vad du menar. Men detta är ju alltid ett problem. Hur ska man kunna visa att man är Örebroare? Visst de skulle kunna enbart säljas på typ Örebro Kompaniet eller något. Frågan är väll om det hjälper. Man kan ju vara Örebroare men bo i Stockholm t.ex. Enda sättet att vara säker på att man får en biljett är ju att köpa ett årskort eller vara på hugget när biljetterna släpps. Annars kan du ju be en medlem att köpa biljetter till dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tokaij Azsu
2015-08-18 13:02
Var nere och kikade på träningen idag. "Jonis" ser spännande ut! Klinisk i avsluten. Förtjänar att få prova vingarna på riktigt!

Kämpa ÖSK!
Örebro Droos
2015-08-18 12:59
[QUOTE=Lekiller]Droos/ Någon fördel som medlem måste man ju ha. Är ju valfritt om man vill vara medlem eller ej. Förstår dock inte hur man kan kalla sig ÖSK:are och inte vara medlem. Vad kostar det liksom? 250 - 300kr? Men är ju som sagt valfritt men om man inte väljer att stötta ÖSK med ett medlemskap så får man finna sig i att gå miste om lite förmåner också. [/QUOTE] Helt okej att Medlem/årskort får förtur före mig. Dock, varför inte ge örebroare chansen att få förtur över aik:are efter 18 sept??
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ösk-groda
2015-08-18 11:44
Jag ringde och pratade med Michael Karlberg ang. flytta från södra läktaren till norra! Det finns ca 500 sittplats abonnemang på södra sa han........ Jag kollade förut hur många sittplatsbiljetter det fanns på B och D till Häcken matchen kvar......ca 520 fick jag det till, de två nedersta raderna vill inte jag sitta iaf, bakom avbytarbåsen.....Där vill iaf inte jag sitta......Jag sitter på M mittför mittlinjen på södra nu sen 39 år tillbaks Jag sa att vi som sitter där blir mer eller mindre bortmotade från läktaren??? Visst man kunde sitta kvar men hur kul är det att sitta bland alla Aikare där ?? Inget fel på dom så men iaf! Sen sa jag att om nu inte AIK är med i seger racet så lär ju södra stå tom !!! Karlberg höll med mig om det men jag "läste" mellan raderna att det gällde å sälja så mycket som möjligt, så är det ju!! Jag föreslog att Öskare skulle få första tjing på de på sittplatser innan Aikare kan få köpa och Karlberg skulle se över det.......men klart Aikare köpa ändå och låtsas vara Öskare ......så det är ett dilemma!!
Örebro Lekiller
2015-08-18 11:27
Droos/ Någon fördel som medlem måste man ju ha. Är ju valfritt om man vill vara medlem eller ej. Förstår dock inte hur man kan kalla sig ÖSK:are och inte vara medlem. Vad kostar det liksom? 250 - 300kr? Men är ju som sagt valfritt men om man inte väljer att stötta ÖSK med ett medlemskap så får man finna sig i att gå miste om lite förmåner också.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Droos
2015-08-18 11:15
Har två invändningar: 1) Självklart borde ÖSK se till att också vi ÖREBROARE som inte har årskort eller är medlemmar, får köpa före AIK-supportrar. Ge oss en vecka att, på ÖSK-kontoret eller Örebrokompaniet, köpa biljett till matchen. Så, att om en AIK-supporter vill köpa den veckan så måste hen resa till Örebro för att göra så. 2) Förstår inte grejen med att "tvinga" ÖSK-supportrar på södra att byta till norra. Vilket lag har egentligen hemmaplan?? "...men av service- och säkerhetsskäl så rekommenderar vi er att byta, och det underlättar mycket för vår planering inför matchen". Pyttsan.
Örebro Center
2015-08-18 10:09
@Jekl:
Här sitter en annan och verkar helt offline. Är det cupmatch imorgon? Edit: Nu ser jag på ÖSK:s hemsida. Hade helt missat det.
Örebro Lekiller
2015-08-18 09:41
Svårt att bedömma vad som är rätt och fel träningsmetoder. Det viktigaste måste ju vara att utvärdera och ta lärdom om vad som inte fungerat efter säsongen. Göra en bedömning om det är vid fysträningen problemet i år finns. Vilket jag är tveksam till. Det kommer visa sig om ÖHKs tydligen så fantastiska träningsmetoder är så fantastiska igenligen när vi summerat deras säsong. ÖSKs problem är tycker jag att man övervärderade främst kvalitén bakom Crespo. Det har inte funnits någon som kunnat göra mål på hela säsongen. Sen hamnade man snett redan i första matchen när Moberg blev skadad, vilket förstörde rytmen i backlinjen på engång. Visst en mer rutinerade spelare än Eidur kanske skulle fixat det ändå men nu blev det inte så. Sen hamnade man i en nedåtgående spiral där allt studsade fel. Ska vi vara ärliga så var ju inte backlinjen svinbra förra säsongen heller. Men när Crespo går in och gör 2 mål mest hela tiden så syns det ju inte lika tydligt. Största problemet nu är ju självförtroendet i truppen som känns riktigt lågt. Men det kan förhoppningsvis vända snabbt om man kan få med sig en skit vinst snart. Något eller ett par flyt mål med sig. Men vad vet ja, detta är ju bara lite analyser ifrån en soffexpert så det finns säkert andra tankar om detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-08-18 09:26
@Minatankar:

"Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli medlem i en klubb som tillåter såna som mig som medlemmar"
"Dessa är mina principer. Men om du inte gillar dem har jag andra"
Groucho Marx
Örebro Minatankar
2015-08-18 09:16
Jeki "Att tippa 0-10 i nästa match eller att kalla Axen för pajas måste vi kunna enas om att det varken är ett personangrepp eller bryter mot forumreglerna. Sen kan vi ha olika åsikter om lämpligheten i detta ändå men tror inte att berörda personer kommer att ändra uppfattning ändå så snälla, släpp detta och fortsätt att diskutera annat istället. " // Jag har inte skrivit att det bryter mot forumreglerna att tippa förlust med 10-0. Jag har skrivit att om man skulle vara medlem i en förening och officiellt kallar dess tränare för pajas och spelarna för motsvarande uttryck samt uppenbarligen vill klubben illa med ursäkt om att man bara vill ha ut sin frustration, sannolikt innebär att styrelsen i en förening utesluter medlemmen. Man kan inte skylla på att man är pessimist eller att man måste få ut frustration. Det är som att en fyllerist skulle kunna skylla på alkohol om hen misshandlar någon. Citat om kränkning från Wikipedia: "Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling, eller att göra ingrepp i dennes rättigheter eller frihet. Synonymer är förödmjuka, skymfa och såra. Kränkning kan vara en brottslig handling." Det är ok att tänka pajas, säga det för sig själv eller tillsammans med goda vänner. Men att publicera sådana uttryck är i högsta grad nedsättande. Och det är ingen ursäkt att andra gör det och att det skulle vara ännu värre på andra forum. På na.se är det någon som skriver nedsättande om vår tränares utseende. Det tycks inte finnas några gränser för en del. Jag anser det inte rätt att jag ska bli kallad Besserwisser, översittare och ordpolis bara för att jag driver dessa, för nästan alla, självklara frågor. Men som sagt, jag drar mig tillbaka med fakta och synpunkter på spel och klubb och även på dessa grova övertramp. Kommer det ändå inlägg om mig så kan jag komma att kommentera dem.
Örebro Sörby
2015-08-18 08:46
Jag önskar inte heller att Axén skall sparkas eller att Vi skall åka ur allsvenskan.
Jag kommer inte heller peka ut en enskild spelare och dennes påstådda dåliga attityd till laget och den prekära situation som vi är i.

Klart är dock att vi endast vunnit 2 matcher i år.

Detta beror antigen på att spelarna inte är tillräckligt bra eller att de inte fungerar ihop.
Kan också bero på att de inte följer Axéns direktiv eller spelidé.
Enligt Axén så arbetar de varje dag på att bli bättre och vinna matcher.

Denna tanke går inte riktigt ihop.

Det kan också vara som så att spelarna inte följer Axéns spelidé, om så är fallet så har han tappat spelarna, och då behövs det en ny röst.

Sammantaget så är det nog tyvärr oundvikligt vid denna tidpunkt efter årets usla resultat att det behövs en ny röst i omklädningsrummet.

Axén är säkert lika bra tränare nu som han var i början på säsongen, men han verkar vara fel röst för ÖSK.
Örebro Jekl
2015-08-18 08:40
ÖrebroCenter// Intressant inlägg gällande fysträningen igår vilket tyvärr försvann lite bland allmänt käbbel. Jag tror att det finns bra delar i båda fystränarnas upplägg och kanske kan de ta hjälp av varandra? Kan ju vara några av spelarna i ÖSK som skulle känna att de ger dem mycket att få testa viss del av den träning ÖHK ägnar sig åt, exempelvis mäta återhämtning. På samma sätt kan säkert ÖHK hämta inspiration från ÖSK. I övrigt - När resultaten i övriga matcher ännu en gång gick vår väg kommer hoppet tillbaka. En vinst imorgon i cupen kanske kan få tillbaka självförtroendet i truppen? Hoppas på ett så ordinarie lag som möjligt men att Lundberg får chansen att visa vad han går för från start. - Att tippa 0-10 i nästa match eller att kalla Axen för pajas måste vi kunna enas om att det varken är ett personangrepp eller bryter mot forumreglerna. Sen kan vi ha olika åsikter om lämpligheten i detta ändå men tror inte att berörda personer kommer att ändra uppfattning ändå så snälla, släpp detta och fortsätt att diskutera annat istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-08-18 07:28
@flesklepp:

Jag hoppas att spelarna läser här på forumet, käkar taggtråd och fylls av djävlaranamma för att visa att kommentarer likt mina ovan är fullständigt felaktiga! Robert Åhman Persson har som lagkapten en alldeles speciell nyckelroll i det sammanhanget.
Örebro flesklepp
2015-08-18 07:09
@pemo:

På fråga A svarar vi: Nej, det verkar inte finnas någon vilja kvar i spelarna. Mot Sundsvall tycktes alla spelare bara vänta på slutsignalen de sista minuterna, från minut 85 och fram över tilläggstiden. På fråga B svarar vi: Nej, det tycks inte finnas någon i truppen som kan eller vill visa vägen.
Örebro Pedretti
2015-08-18 01:34
"Experterna" på fotbollskväll tror vi får kvala.
Men Daniel Nannskog tror på oss och säger att vi kommer klara oss från kval!
Annons: