/fotboll/osk/forum/968.aspx/fotboll/osk/forum/968.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Minatankar
2015-08-17 08:12
@Nikkiz:
Varför ställer du inte i stället frågan hur många tränare som lyckats nå höga placeringar så nära inpå varandra med olika klubbar om man inte haft uppdrag i de allra största och rikaste klubbarna? (Alik nådde 5:e plats med GAIS och 6:e med ÖSK trots "omöjlig" utgångspunkt.) Dessutom har endast GAIS åkt ur AS (och inte ÖSK) efter det klubben inte ersatte spelare man sålt för ca 50 mkr med tillräckligt kvalificerade. Jag undrar hur det kan vara så många på denna sajt som har så stort behov av att hela tiden kritisera, leta syndabockar och hela tiden spä på argumenten. Har man själv presterar något i livet? Lägger man alltid skuld på andra? Är man ansvarstagande? Är man avundsjuk på de som får uppmärksamhet och tjänar pengar? Saknar man empatisk förmåga? Vad har man själva gjort för att bidra till ÖSKs verksamhet? Jag kan t o m känna av att det finns en och annan här som verkligen njuter av att vara elak mot andra och som kan känna hat. Jag tycker det är ynkligt när man gömmer sig anonymt bakom pseudonymer och beter sig på detta sätt. När jag uppmatat de som provocerat mig och varit otrevliga att komma fram till mig IRL, så kan t ex Eyravallen Örebro skriva att jag tror jag är en slagskämpe. Hur barnslig får man bli? Jag frågar naturligtvis inte om man vågar gå fram till mig för att jag ska använda våld. Jag frågar för att testa om man över huvud taget har något civilkurage, något mod eller om man är den riktigt ynkliga människa jag tycker man är när man skriver sådan skit här som flera ägnar sig åt i sin anonymitet. Det finns inget stopp. Man kallar senast vår tränare för en pajas. Jag gör nu ett uppehåll här. Får se om jag återkommer eller inte. Vill nu endast vara tillsammans med riktiga ÖSK-supportrar som stöttar sitt lag i vått och torrt. Heder åt alla de pseudonymer på denna sajt som uppenbarligen stöttar vårt kära lag i vått och torrt, som kan vara kritiska men som vet var gränserna går.
Örebro Nikkiz
2015-08-17 00:04
Ja axen är duktig han, är det någon tränare som lyckats åka ur med 2 lag så nära inpå varandra ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro flesklepp
2015-08-16 21:24
@flesklepp:
Om möjligt än värre så tror jag att det spel vi visat upp i år inte skulle duga så värst i Superettan heller. Se på BP och Mjällby. ÖSK:s tur nästa år att parkera i botten av den serien?
Örebro Conjuration
2015-08-16 21:07
Så fort jag läste ditt inlägg ÖSK-hjärtat om "forum kungar" så påmindes jag om denna artikel från förra året.

Jag tror också på Alec, det är en fantastiskt duktig tränare. Håller tummarna att det går vägen!
Örebro ÖSK-hjärtat
2015-08-16 20:38
Forum kungar,,, det är var ni är. Ni kan inget om fotboll(Gäller dock inte minatankar) Axen är däremot minst lika bra tränare som i höstas. Ni ska sluta och titta blind på tabellen..Visst vi har vunnit 2 matcher, att gjort minst mål och släppt mest mål i allsvenska men fotboll handlar om att hålla ihop, gå vidare, kämpa vidare, inte kritisera, jobba hårt, ta en dag i taget, vi ska ha full förtroende för vår tränar stab . Vi ska glömma alla matcher och försöka komma igen nån gång i framtiden, för att förr eller senare kommer det att vända,vore sig i år eller nästa... Heja Axen! Du är utan tvekan bäst.
Örebro Center
2015-08-16 19:46
Yasin målade:

"vid ställningen 3-1 avancerade han in från vänsterkanten och placerade in sitt första mål för Århus. En aktion han fått öva en del på i danska Århus, enligt bold.dk.
– Det är inte något jag har gjort så mycket förut. Men tränaren i Århus har uppmuntrat mig att göra just detta, och det fungerade ganska bra. "
Örebro KalleTeodor
2015-08-16 19:39
@BoP Och Pode gjorde 10 förra året...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hagge till landslaget
2015-08-16 19:06
Nu krigar vi fram ett nytt jävla kontrakt!
Örebro Bempa no:10
2015-08-16 12:30
Kan konstatera efter att sett matchen mot Sundsvall en gång till , ja jag är en sån idiot förlåt hehe men men nästa match vill jag se Rinne i mål och jag petar Björnqvist för att sätta in Hagge på höger backen och DG petar till jag till förmån för Kalle som jag tycker visar mer hjärta än vad DG gör på plan just nu sedan skulle jag även ge J Lundberg chansen ifrån start istället för Pär E jag tycker att det är dags att ge en ung spelare chansen som öst in mål i u 21 och en ung spelare är ofta hungrigare än vad en gammal spelare är och inte är rädd att misslyckas sedan avslutar jag med att jag tycker det var offside på målet som Sundsvall gjorde men och andra sidan skulle Sundsvall haft en solklar straff i 1 a halvleken mvh en som inte gett upp ännu Forza Svartvitt
Örebro Lekiller
2015-08-16 12:03
Det går säkert att utveckla arbetet med sponsorer. Men med ditt "otydliga" inlägg så kritiserade du ÖSK för att ta sponsorarbetet med en klackspark, att de inte bryr sig. Det kan ja garantera dig att de inte gör. Var ju någon härom dagen som även kunde visa siffror på att det ÖSK drar in på sponsorer står sig väldigt bra jämnför med alla andra klubbar i allsvenskan. Är så många som kritiserar utan att veta fakta. Men självklart kan arbetet säkert utvecklas och bli bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-08-16 11:59
@ÖSK-Boldt:


Det handlar ju inte om tur, utan om kompetens. Kujovic har gjort 13 mål för att han är en duktig forward som kan avsluta. ÖSK gör inte mål för att vi helt enkelt har dåliga offensiva spelare.

Den spelare i truppen som har flest avslut på mål i år är DG. Han har 19 skott på mål. Därefter kommer Gerzic och Pode med 13 respektive 12 skott på mål. Det är ju bedrövligt. ÖSK kommer till avslut i fel lägen gång på gång och avsluten håller samtidigt en otroligt låg nivå. Det är inte konstigt att ÖSK inte gör mål och det handlar onekligen inte om tur. Det handlar om bristande kompetens och en usel spelidé.
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-16 11:41
@Lekiller:
Tror säkert man gör det 07:00-23:00 och det är väl gott nog. Min poäng, jag kanske var lite otydlig, är att sponsorarbetet måste höjas en nivå eller två om klubbens uttalade topplagsambition ska realiseras. Eller du kanske anser att sponsorarbetet är gott nog efter flera år utan huvudsponsor på tröjorna? Feldts Fisk borträknad. Du brukar tala dig varm om Simons förtjänster, hans trevliga bemötande och idoga arbete så det är väl lika bra att vara övertydlig; jag kritiserade inte Simon utan ÖSK:s sponsorframgångar på senare år.
Örebro ÖSK-Boldt
2015-08-16 11:19
Snälla Crespo ät snabbverkande lim. Vi behöver en målkrigare nuuuuu... Sedan förtjänar man tur, det får man inte. Men borde då vi inte få lite sådant när man ser hur förbannat äckliga mål vi får emot oss. Nu senast det tar på typ fyra spelare o korvgubben innan den går in. Mot Norrköping får Kujovic en drömträff som lika gärna hade kunnat träffa linjedomarens ena hemmoroid. Men nä. Det jävlas å det grövsta så in i hvete att man får ätstörningar. Känns som Fan , Gud o Lagrells ande är emot oss samtidigt. Vad menas, vad har vi gjort för ont?? Men självklart får vi skylla oss själva att vi ligger där vi ligger. Enklare och svårare än så är det inte. Men mår man bättre för det? Inte så värst. Så ta hit alla klyschor, ta hit alla grisar och koka ihop dom till en djävulsbrygd som ger vikingaskägg och drakhud. Får nu ni jävlar är det allvar. Kämpa in i det sista! Snälla...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2015-08-16 10:45
[QUOTE=Bäst när det gäller]Om/ när (välj själv) Örebro ersätts av Östersund i Allsvenskan så skulle jag önska att ledning/styrelse för ÖSK tar intryck av den inställning som ÖFK har. Nämligen att man måste sikta högst och arbeta dag och natt på att få in sponsorer. Ökad omsättning - ökade intäkter är vägen upp igen! Naturligtvis kommer omsättningen sjunka mellan 2015-2016 men på lite längre sikt... Frågan är då bara om ÖSK klarar av att övertyga företagaren om att Du vill förknippas med oss?! [/QUOTE] Och det tror du inte ÖSK gör? Jagar sponsorer dag och natt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor
2015-08-16 09:37
Jösses vilken jävla avslutning det här kommer bli. Blir svettigt nervös bara jag tänker på det. HBK borta i nästa match blir riktigt spännande. Vinst där och vi är med. Förlust och tåget går. Visst, många matcher kvar även efter HBK. Men vi möter lag som vi aldrig tar poäng av i den form vi är nu. Det är HBK borta och möjligen FFF hemma i tredje sista omgången som kommer att avgöra detta. Det eller att vi på något vis lyckas ta oss ur den här tandlösa mardrömmen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Med det här laget ska vi aldrig åka ur AS. Ändå är det just det vi håller på att göra. Självförtroende är A&O. Och just nu har vi inget. Kom igen nu svartvitt! Det är nu det vänder!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Droos
2015-08-16 08:40
Ajdarevic har varit i klubben i 5 dagar och har redan börjat med tugget "vi är bättre än vad tabellen visar". Suck. Snart har varenda spelare i truppen fått köra det mantrat i NA denna säsong...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D. McGrain
2015-08-16 05:13
Tabellen ljuger sällan - men hävdar iaf att ÖSK har bättre trupp än så här. Och är ingen förespråkare att sparka tränare - men nu...2 segrar på 20 matcher. Jag undrar - har juniorerna (Lundberg, Ring, Lipovac m.fl) sämre bollkänsla, sämre teknik och sämre inlägg än DG? Isf borde kontrakten med dem rivas omedelbart. Annars är det en gåta att de inte får spela istället för DG som inte tillfört ngt på 20 matcher. Ja, 4 mål men det hade vem som helst snubblat in med tjugo matcher. Det kan inte bero på hans defensiva arbete för det behövs inte utan det är offensiven som behövs. Skulle Lipovac (el ngn annan) prestera MINDRE än DG? Tror inte det och därför tycker jag Axen ska gå. Finns andra spelare som en junior är minst lika dålig men väljer han som exempel.

Tack och lov är de andra lagen lika dålig och vi har fortfarande chansen att rädda detta...
Örebro Kajanus
2015-08-16 04:11
Tidigare har vi haft en halv-vass kniv mot strupen, men nu är det skarpt läge.
Jag antar (och hoppas) att Helsingborg vinner mot Halmstad så de befinner sig på samma poäng när vi möts nästa vecka. Kan vi då kriga till oss 3 poäng så tar vi Häcken av bara farten veckan därefter. Önskedrömmar, absolut. Men om detta går vägen så är vi absolut med igen.
Eyravallen Örebro
2015-08-16 02:38
@Minatankar:

Hahah vet precis vem du är, du verkar tro att du är någon slagskämpe tvärtom du är bara löjlig med det beteendet.
Eyravallen Örebro
2015-08-16 02:36
Så sjukligt bitter. Sluta älta skiten Karl, du har sagt massa saker som inte stämmer heller.
Du verkar så sjukt nöjd bara att få rätt? Bara du får rätt och ÖSK åker ut och du får vara viktig framför alla är du nöjd.
Höj dig
Örebro ÖSK-Karl
2015-08-16 02:16
Hatar att skriva vad vad det jag sa, men lutar mig emot axeln på Aspen. Pemo, hur var det tongångarna gick på dig säg runt 2010. Örebro skulle aldrig nå SHl, exakt så skrev du. Var är du nu, var är du nu? Det har varit en underbart firande (med rätta) av Örebro i nästan en vecka. Men vi var ju ett gäng, jag, Aspen och några till vartåt det barkade då. Fick reda på ikväll att det är minst två års kö för att få en loge på Ishockeyn. Fast jag är gammal och uppvuxen med tre sporter via min far, Bandy var hans favorit (jag såg aldrig när det blev mål!!!) Ishockey, jo det var kul ibland. Fotbollen var hans favorit, jag kan minnas varför, minns t.o.m flaskan som kastades och träffade Kumelstedt. Ishockeyn med Des Moroney blev i spetsen för mig som grabb. Ja, så växte jag upp, själv har jag bara nått div 3 i fotboll och snäppet värre i ishockey. Någon undrade varför inte Örebro likt Gävle kan ha två i eliten, för mig är frågan enkel, ingen av de två städerna har underlag nog, absolut inte Gävle. Om man satsar på Guld. Örebro är en vinterstad, hur många bryr sig om bandy? Jag vidhåller det jag skrivit sedan minst 2010. Det största guldet i Örebro kommer ishockeyn att vinna. Synd bara att namnet inte heter ÖSK. Eller vad säger vår siare Pemo som sa att Örebro aldrig skulle nå SHL? Du verkar vara vårt svar på Kotten? Dagens match var skrämmande illa, men att sätta in en målvakt som aldrig vunnit en match gör ju inte saken bättre, eller hur den välbetalde tränaren?
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-16 01:06
"ÖSK ser i mina ögon betydligt bättre ut som lag än många andra lag i botten av tabellen. De mötte nu inte en motståndare som pressade dem hårt, så deras försvarsspel sattes inte på prov. Men anfallsspelet är anmärkningsvärt tandlöst. Det skulle antagligen räcka att någon av deras anfallare får litet flyt, eller ännu hellre om Kamara kommer till spel, för att ÖSK inte ska behöva riskera nedflyttning."

Citerat från Sundsvallsredaktionens matchreferat.

Usch vad trött man som Örebroare börjar bli på denna "sanning". Alla dessa "OM" som man själv är med och bidrar till. "Om bara målvakterna kunde göra några idioträddningar då och då samt i övrigt vara stabila flera matcher i rad". "Om bara försvaret kunde agera mer resolut". " Om bara mittfältet kunde spela lite rakare, lite mindre förutsägbart och inte tappa boll på fel ställen". "Om bara anfallet kunde vara lite effektivare och träffa mål lite oftare". "Om bara Alec och gänget kunde göra rätt byten". Osv osv.

Ska vi avrunda med; "om bara HBK torskar på måndag och vi tar Häcken hemma samt åker ner och slår svaga HBK så..."?!
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-16 00:48
Glad; Ingen seger med Rinne men två med Jansson är fakta. Jag föredrar också Jansson som förstaval men jag har varit inne på det tidigare. Han har släppt mål lite då och då i år en målvakt av hans kaliber ska ta. Med tanke på det och att han enligt min uppfattning inte var positivt utmärkande i någon av de båda föregående matcherna så var det dags att ge Rinne chansen på nytt. Faktum är att jag missade DIF, enda missade matchen för i år tragiskt nog då stämningen sägs varit på topp på arenan. Har dock sett höjdpunkter i efterhand och jag får ge dig att han där gör en jätteräddning. Möjligen årets bästa. Däremot har han inte nått upp till den jämna höga nivå jag vill se. Samtidigt är jag medveten om att det gäller en rad spelare i ÖSK, kanske samtliga. Men som du är inne på vi kan inte alltid vara överens om vilka elva som ska starta i varje enskild match. Och det är verkligen helt OK för mig! På återhörande!
Örebro Glad
2015-08-15 23:49
@Bäst när det gäller
1Ösk har inte vunnit i AS med Rinne i mål, o de e fakta, men varför jag föredrar Jansson är att JAG tycker han är bättre på alla punkter i sitt målvaktspel.

2 Att säga att Jansson "bleknat och toppat med 2 skitmatcher" är ju helt befängt (TYCKERJAG är väl bäst att skiva) Såg du DIF matchen hemma? Där gör Oscar bla en fantastisk räddning, flera fina utboxningar o håller rent så gått det går,var det då han började "blekna och sedan toppade med 2 skitmatcher"? 1an mot Peking är nog Janssons men i övrigt chanslös (TYCKER JAG)
Vi tycker olika o de e ju ok, i allefall för mig, är det ok för dig??
Nu blir det kväller
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-15 23:38
Om/ när (välj själv) Örebro ersätts av Östersund i Allsvenskan så skulle jag önska att ledning/styrelse för ÖSK tar intryck av den inställning som ÖFK har. Nämligen att man måste sikta högst och arbeta dag och natt på att få in sponsorer. Ökad omsättning - ökade intäkter är vägen upp igen! Naturligtvis kommer omsättningen sjunka mellan 2015-2016 men på lite längre sikt... Frågan är då bara om ÖSK klarar av att övertyga företagaren om att Du vill förknippas med oss?!
AIK mzuri sana
2015-08-15 23:29
Om ett par omgångar kan guldchansen vara borta, vi kan ju maximalt nå 43 poäng, om jag räknat rätt. Men än är det väl inte för sent.

Kämpa ÖSK kämpa !!!
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-15 22:51
@Glad:

1) Du ifrågasatte lämpligheten i att spela den orutinerade Rinne och jag kan inte se att en mer rutinerad målvakt gjort någon skillnad idag.
2) Jag har aldrig påstått att Jansson får ta på sig samtliga nio mål i de matcherna utan endast sagt att han inte varit bra i dessa båda matcher.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-08-15 22:25
Efter dagens match har jag otroligt svårt att förstå om Nordin startar nästa gång.
Örebro Glad
2015-08-15 22:11
@Bäst när det gäller
1 Hade jag fel?
2 Om du lastar Jansson för målen mot IFK o Peking, då förstår vi alla du skojjar med oss:) trevlig kväll på dig lustigkurre
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Bäst när det gäller
2015-08-15 22:01
@Glad:

Det är nu jag ska säga "som gammal målvakt anser jag...". Seriöst så tycker jag väl ingen av våra målvakter kommit upp i nivå i år, liksom resten av laget. Vem som står är väl en smaksak men två saker viker jag inte ifrån:
1) Att det är rätt trist att du dagen innan en mycket viktig match antyder att det "går aldrig" att kamma hem tre poäng mot Sundsvall så länge en orutinerad Rinne står och
2) Att Rinne har förtjänat att få spela efter att Jansson gradvis bleknat och toppat med två riktiga skitmatcher mot Änglarna och Peking.

För övrigt tycker jag allt för många poliser är paritet med Kling och Klang men det är en annan femma det. Förbannat synd man eventuellt kvalificerat sig till den skaran genom att kräva att Herr Glad nyanserar sina åsikter men man måste ju få ha fel någon enstaka gång.
Annons: