/fotboll/osk/forum/951.aspx/fotboll/osk/forum/951.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro zxcv
2015-08-31 17:33
--------------Rinne---------------
Dajje----Moberg---Wiktor--Hagge
Broberg---RÅP--Nordin---DG
----------Pär---Astrit--------
AIK mzuri sana
2015-08-31 16:01
Rinne och Broberg ingår i min nästa startelva, om de är friska och inte skadade. Sedan är det nio till som skall kvalificera sig ... Härligt ÖSK kämpa på, hösten är vår !
Örebro pemo
2015-08-31 15:34
Vad ställd man blir. Helt plötsligt vinner ÖSK en match. OCH håller nollan!!!
Än är inte undrens tid förbi.

Fast lite nagelbitande blev det trots allt. Snabbt ledningsmål och sedan skyttgravsfotboll. Men allt är tillåtet när det ger tre poäng. Vad drar nu Axén för lärdom av denna match då? Förhoppningsvis behåller han mittbacksparet i nästa match. Ändra inte ett vinnande lag, men jag ser gärna att Astrit kommer in och Nordin kliver ut.

Får man klaga lite trots vinsten?
Rinne klockren. DB har tappat självförtroendet. Numer kommer han sällan i några ruscher på kanten. Vilket gör det svårare att hålla lite längre anfall. Fast fortfarande är han klasser bättre än Logi.

DG..... var han på plan första halvlek. Nåja, han kommer i alla fall till lägen. Få se nu om målet hjälper honom lite mer. RÅP gör det han skall och lite till. Är ju ingen teknikmästare, men behövs som sopkvast. Nordin.....varvar alldeles för mycket mellan katastrof och genialitet. Snälla, spela lite enklare.
Kalle gör det bra och har i alla fall spelförståelse. Visst, han väger lite lätt ibland, men framspelningen till DG var underbar. Broberg går från klarhet till klarhet. Dock bättre på vänster än höger.

Pärlan? Blandar också rätt friskt. Borde faktiskt ha gjort mål i friläget. Han är alldeles för rutinerad för att bränna ett sådant läge. Sen är det skönt att han är lite småful och jobbig att möta. Banar nog väg för de andra, bara de följer med och tar vara på returerna.

Podes inhopp? Svårt när han bara har ett tempo i kroppen. Snygg nick direkt vid inbytet och ett par bra brytningar, så han får väl godkänt av mig.

Hagge och Nordmark spelade för kort för att .....nej förresten. Hagge märktes direkt. In och krigar och dessutom bjuder på enkel klackfint. Mer sånt !:=)

Men i det stora hela åkte jag hem med ett leende i lördags. Återigen, ser jag Eidur istället för Wiktorsson nästa match så ..........ja, vad f-n gör man då?

AIK mzuri sana
2015-08-31 11:39
Redigerat!
AIK mzuri sana
2015-08-31 11:37
Minatankar, försök förstå innebörden av mitt inlägg ...

OK, Engelbrekt var lite OT, det kan jag ta bort om det irriterar.

Men börja för den skull inte, mästra igen, för det blir så tröttsamt!
Örebro Darum müssen wir reden
2015-08-31 11:32
Uppenbarligen finns det i alla fall en fotbollsklubb i den här staden som kan sälja fotbollsspelare till storlag i Europa och dessutom spela Champions league samtidigt. KIF Örebro säljer Lisa Dahlqvist till Paris Saint-Germain idag.
Örebro Minatankar
2015-08-31 11:23
AIK mzuri sana
2015-08-31 10:59
Staden firar 750 år i år med massor av arrangemang, men synd att man inte kan "samplanera" de få timmarna som det skall vara fest på BA. 8 timmar hemmafotboll återstår, gärna med stor publik, det vore mycket trevligt.
Örebro Nicka i ribban
2015-08-31 09:13
@flesklepp:

Kan även tilläggas att det var Klas Ingessons sista match som tränare i livet. Han gjorde väl även landslagsdebut på Eyravallen, om jag inte är helt ute och cyklar? Cirkeln slöts, om än på ett tråkigt sätt för honom. En stor spelare och en ännu större människa.
Örebro flesklepp
2015-08-30 20:25
@rirobban:

De tre sista var det Hassan som släppte in mot oss i höstas
AIK mzuri sana
2015-08-30 20:05
Bajen tar vi en poäng mot, sedan väntar den obligatoriska vinsten mot Elfsborg!!!

PS "Campen" är tyst i kväll, boråsarna smyger ...

Nu klättrar vi till allsvenskt spel 2016, och vet ni vad, jag har aldrig tvivlat, för vi har inte varit många poäng efter. Med de senaste förstärkningarna, med framförallt min favorit "ÖREBROBERG" så är det inga problem ...

ÖSK :)
Örebro rirobban
2015-08-30 18:09
Ser att Hassan står i målet för Ellos. Han är lika vilsen som han brukar vara när ÖSK möter dem. Hoppas han står på Behrn senare i höst också :) Nog brukar vi ändå ha lätt för Ellos hemma, men gör inget om det blir ännu lättare :)
Örebro flesklepp
2015-08-30 17:15
@Gentile:
"Boniek" Maruti var det
Örebro Nicka i ribban
2015-08-30 17:14
@mzuri sana:
Jag gissar att många människor gick på Örebro pride igår istället för ÖSK. Åtvid fick stryk med 1-0 idag. Botten ser ut som följer. Falkenberg 22 19 Örebro 22 17 Halmstad 22 16 Åtvidaberg 22 11
AIK mzuri sana
2015-08-30 16:25
Äsch, kollade på officiella, spetsgruppen är på 22 man, det är väl inte så tunt i höstspurten, eller är det det ...

Hur ser det ut för våra motståndare, är de helt utan skador, med större trupper?
AIK mzuri sana
2015-08-30 15:23
2-0 såklart, realistiskt optimistisk.

Sluta deppa, tro på ÖSK, 24 p kvar att kriga om :)

Har vi råd nästa år så stärker vi truppen, förresten hur stor är den idag? 23?

Men var är publiken, nu när den behövs, under 5000 är inte godkänt, hur många abbonnemangssvikare hade vi igår och hur många köpte "lösbiljett".

MEN Kubanerna gjorde en mycket bra och hörbar insats !

Kämpa ÖSK
Örebro Respect&Dignity
2015-08-30 14:58
Länk till presskonferensen från igår ?
Örebro rirobban
2015-08-30 14:35
Asbjörn#10//

Ser bra ut, men själv skulle jag gärna vilja att man utnyttjade köpoptionen på "Pärlan" då vi ju vet att Crespo är väldigt skadebenägen, och vi inte vill hamna i samma anfallsbrist som vi haft denna säsong tills Pärlan lånades in.
Örebro Bempa no:10
2015-08-30 14:24
Det nya layouten på presskonferensen och intervjuer med Axen måste bara vara ett rysk ubåtsprogram med tanke på namnet Periskope ;);) och med tanke på kvalitén på bild och ljud känns det som de filmat genom ett periskop på en ubåt ;);) hehe Förlåt var bara tvungen och va lite ironisk...


Bäst i ÖSK igår i matchen mot Häcken var : Rinne Broberg och Wiktorsson..

Forza Svartvitt
Örebro Aspen.
2015-08-30 14:03
Asbjörn#10 // Tycker att minst två nya från ungdomsledet måste in tuppen varje år. Klubben måste bli bättre att utveckla talanger. Att köpa andra sortering från andra AS lag gör oss till ett S1 lag på sikt. Dessutom ger det oss inga spelarintäkter endast utgifter
Örebro Asbjörn#10
2015-08-30 12:49
Nu ligger ju vårt fokus såklart på att fortsätta kriga hösten ut men om man som supporter får välja att blicka framåt till nästa års spelartrupp så är det ju som sagt ett antal kontrakt som löper ut.

De spelare som har kontrakt som löper ut efter året är:

Eidur
Wiktorsson
Nkili
Mensah
Pode
Lipovac
Ajdarevic
Ericsson (låneavtal löper ut, köpoption finns)

Av dessa känns det väl ändå som man gärna skulle se en förlängning med Astrit om möjlighet finns och inte allt för dyrt då bra bollspelare inte växer på träd. Vore ju fint att få honom att fungera som en länk mellan mittfält och anfall även om han gärna sjunker ned väldigt lågt i planen för att hämta boll.

I brist på andra alternativ känns det som man skulle kunna förlänga med Nkili som truppspelare samt möjligen en av Eidur/Wiktorsson som kan agera backup på mittbacken där vi måste få in en ny startspelare.

Första prio till nästa år står väl ganska klart att det är en ny mittback. Tycker även vi behöver ytterligare en yttermittfältare då DG inte ska vara så given som han är nu. Ser honom om en bra truppspelare vars egenskaper passar utmärkt i vissa typer av matcher, sämre i andra. Så där behöver vi samma typ av breddning som vi hade i höstas med tre starka alternativ.

Vänsterback behöver vi ju egentligen också en ny men där har vi ju två alternativ kontrakterade och jag känner mig tveksam till att vi får några monsterbud på Logi under vintern.

Förslag på truppsammansättning att inleda nästa år med om:

- Crespo kommer tillbaka.
- Vi förlänger med Astrit, Nkili, Wiktorsson
- Vi värvar en mittback och en yttermittfältare för startelvan
- Vi släpper Eidur, Mensah, Pode, Lipovac

(4-4-1-1)

Jansson

Dajje
Moberg
NY
Hagge

Broberg
Gerzic
RÅP
NY

Astrit
Crespo

Rinne
Wiktorsson
Valgardsson
Nkili
Nordmark
DG
Holmberg

Så har vi utöver dessa ungtupparna Lundberg, Ring, Ekstrand-Hamrén som slåss om att ta sig in i matchtruppen.
Örebro Gentile
2015-08-30 12:48
någon av de där duktiga Kenyanerna som var hos oss ett tag hade väl samma typ av stress fraktur som Crespo? vart väl aldrig riktigt frisk hos oss? hoppas läkarvetenskapen gått framåt sedan dess! men vad hette han ? det var ju 2 st Kenyaner Marutti och Oyuga kommer inte ihåg vilken av dem som hade stressfrakturen? om de blivit kvar under längre tid och blivit kultfigurer hade klacken idag då kallat sej Kenyanerna?( obs skämtar!)
Örebro Center
2015-08-30 12:42
Vi har ju haft för svag forwardsuppsättning för att spela med två renodlade anfallare (eller ibland har det kanske försöks men de blir ingen spets) Drömmen vore ju att få ett sylvasst forwardpar - Likt den klass Pode-Crespo var i höstas. OM ÖSK håller sig kvar måste nog inte bara en utan två forwards till, även om Crespo återställs. Jag vet inte hur Podes & Kalles kontraktssituation ser ut men om ÖSK spelar i AS nästa säsong är det två spelare jag tycker skall försöka få det att lossna någon annanstans. Detsamma gäller Eidur. Loge sitter vi antagligen fast med i ett kontrakt. Nkilis och Wiktorssons kontrakt går väl också ut. Det är två spelare vi skulle behöva i SE vilket fall. I AS känner jag mig osäker om dessa borde ersättas av ungdomar ev.
Örebro Nicka i ribban
2015-08-30 12:28
@Roswall:

Anfallarens prioritet beror nog mycket på hur länge Crespo stannar. Man behöver ersätta honom med en djupledsgående anfallare när han väl sticker.
Örebro Gentile
2015-08-30 12:23
tycker fortfarande att det är läskigt med det låga försvarsspelet , en touch, en snedspark/studs och konsekvensen blir ödesdiger. skulle vilja ha den klassiska kombinationen skitsnabb tillsammans med storväxt nicksäker, Almebäck vore ju en dröm bredvid Moberg eller Viktorsson! Sigurbjörnsson duger för tillfället inte då han är alltför ojämn/osäker i sitt spel, även Valgardsson blandar o ger alltför mycket för att vara startspelare så länge Haginge finns tillgänglig. på den positiva sidan finns ju Broberg och Pärlan! för även om Pär inte hittade nätet i går så agerade han med framgång "jobbig djävel" för motståndarförsvaret så länge han var på plan!!
Örebro Lekiller
2015-08-30 12:15
[QUOTE=Roswall]Om vi lyckas klara oss kvar, hur ser era topp3 in och ut, ut? Jag tänker att en tung mittback, en bra anfallare och en förlängning med Astrit skulle se fint ut. [/QUOTE] En känsla ja har är att det kan bli en ganska ordentligt utrensning. Men kanske inte är så många som har kontrakt som löper ut? Mensha lär väll få lämna i alla fall. Wiktorsson kanske kan spela till sig en förlängning men annars tror ja ÖSK låter honom gå. Pode lär nog inte var kvar längre än vad hans kontrakt är.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2015-08-30 12:05
Om vi lyckas klara oss kvar, hur ser era topp3 in och ut, ut?

Jag tänker att en tung mittback, en bra anfallare och en förlängning med Astrit skulle se fint ut.
Örebro Asbjörn#10
2015-08-30 11:33
Dardan Rexhepi i en svartvit tröja någon gång i framtiden? Nån halvtimme efter matchslut igår såg jag Axén och Dardan stå och snacka en god stund utanför Häckens spelarbuss.

Det var väl i "Gamla Trä" Axén berättade om att han ofta skapar och vårdar kontakter med spelare i motståndarlag han gillar, som han hade gjort med Pode innan vi värvade honom.

För övrigt måste jag verkligen lägga till att Broberg har visat sig vara en riktigt fin värvning, inte bara för att han redan gjort tre mål. Han känns hela tiden farlig med sin högerfot, bra skott samt väldigt fin på både kortare instick och längre bollar.

Plus också för Pärlan som verkligen har gjort skillnad i vårt tidigare ofta tafatta anfallsspel. I grunden är han väl kanske inte mer än en helt ok allsvensk spelare men oj vad vi under året har saknat det han nu erbjuder i både djupled och tyngd!
Örebro Aspen.
2015-08-30 10:55
Axén-citat från NA:
"–?Tidigare tycker jag också vi gjort ett hyfsat försvarsjobb, hur märkligt det än kan låta med tanke på hur många vi släppt in. Men vi har blivit hårt straffade för enskilda misstag."
Hur 17 tänker han? Är inte de enskilda spelarna en del av försvaret? In med Hagge på vänsterbacken, alla motståndare vet att detta är en av våra Akilleshälar..
Kul at i vann men vi måste bli bättre!!
Örebro Aspen.
2015-08-30 10:50
@Sparkabolleninimål:


Orimliga svarstider. både när det gäller att få upp lediga platser men speciellt när de gäller betalningsdelen. Det var helt enkelt stopp. Sama tendens var det vi förra hemmamatchen.
Annons: