/fotboll/osk/forum/9321.aspx/fotboll/osk/forum/9321.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2006-07-18 12:34
jappel// Hoppas du inte missförstod min text.
Att behålla honom och inte köpa nytt före ev Allvenska ger oss möjlighet att köpa bra forwards som är hungriga och lägst spelar i AS.

Sedan vet man hur fort det kan gå med 2-3 förluster och 2 skadade forwards. Att då börja experimentera genom att tex slänga in en ungdom mm kan skaka om den sk "säkra" platsen till AS.Helt plötsligt rasar all stabilitet och alla blir nervösa.

Att ha Herish kvar ger då en viss stabilitet gentemot andra alternativ. Givetvis är han inte kvar för att få ut mer pengar pga att vi gått upp i AS.
Örebro jappel
2006-07-18 12:30
go_osk//
verkar bestämt vara årsta ip.
lite trist, inte direkt smidigare att ta sig dit jämfört med till söderstadion... inte lika kul arena heller!! :-(
tar ju över en halvtimma för mig att komma dit!!
Ännu värre för dig dock antar jag.
Örebro go_osk
2006-07-18 12:19
Jo, det vore ju bra att veta så att man inte åker till ett tomt sös i onödan menar jag;-)
Örebro jappel
2006-07-18 12:16
toppen...var just inne på bajens forum, och där verkar dom tro att matchen ska spelas på Årsta IP

Får väl se vad som händer och sker...
Örebro go_osk
2006-07-18 12:13
jappel//
Jag ska med största sonorlikhet dit, så mig slipper du inte undan;-)
Örebro jappel
2006-07-18 12:10
go_osk//
ses vi på söder eller??
Det verkar som att du är lite sugen på att kolla in b-laget.
Örebro jappel
2006-07-18 12:01
Ämne: Klubben och spelarin....
Ja det bästa för alla parter är såklart att det lossar ordentligt för Kuhi och att han säljs till hösten. (fast i och med att han blir bossman så är det nog inte så många som rycker i honom nu.)
Nytt kontrakt med ÖSK tycker jag faktiskt inte att han ska få, så bra är han inte. Har ingen velat köpa honom hittills så lär det inte bli fler bara för att ÖSK spelar i AS.. han tar ju ändå inte en plats i Startelvan.
Så billigast och bäst för ÖSK och spelinvest är nog ändå att släppa honom redan nu utan ersättning för att slippa lönebiten!
Örebro Grixx
2006-07-18 11:49
Klubben och spelarinvest får väl diskutera med varandra vad man vinner/förlorar på att släppa Herish billigt.

Har Herish kontrakt ett tag till så får väl även han bedömma hur han utvecklas bäst och vilka ambitioner han har för framtiden.

Köper någon honom och betalar lönen så är väl alla rel nöjda och glada.Kan tycka att det inte är läge att handla in en ny forward just nu....om det nu inte handlar om ett riktigt stort fynd. Det är bäst att avvakta tills vi har ett ev allsvenskt kontrakt och är attraktiva för bra lirare.....
Örebro jappel
2006-07-18 11:43
Klart att Kuhi hade kunnat lyckats under andra omständigheter. Men som det är nu kommer han inte lyckas återhämta sig i ÖSK i alla fall, och detta är inte p.g.a. att ÖSK misskött honom utan rent psykologiskt har han inte klarat av att vara avbytare och bänknötare. Det är inte alltid det lättaste att komma in och leverera när man sitter på bänken. Man fokuserar nog lätt för mycket på att göra massvis med mål i varje match för att visa att man kan!! istället för att bara spela på som vanligt (och faktiskt lyckas visa vad man kan) viktigt att vara avslappnad och spela sitt vanliga naturliga spel även när man kommer in som inhoppare!
Örebro go_osk
2006-07-18 11:39
Någon som vet om Walker kommer att plocka ut någon officiell trupp till kvällens B-lagsmatch?
Örebro E-A
2006-07-18 11:29
Grixx//
är beredd å hålla med dig på flera av punkterna.. bla. självförtroendet, press att leverera just den tiden han får osv.. men som sagt inte omöjligt att han blir riktigt bra i ett lag där hans spelsätt passar bättre.. frågan är ju om nått annat lag med ambitioner att förstärka och har råd vågar chansa på en spelare som inte har hållit riktigt bra klass den senaste säsongen, eller levererat efter förväntningarna..? ÖSK har ju inte riktigt lust längre iaf..
Örebro Grixx
2006-07-18 10:43
Försäsongen förra året öste Herish in mål och missade några klara chanser.Blev stenhårt kritiserad för missarna och inget kredit för målen. Det var bara motståndarna som var imponerade.

I rätt lag med rätt spelsystem är han nog riktigt bra, inte strålande men riktigt bra.

Bra anfallare som stoppat i utvecklingen, kanske genom sporadiska inhopp de sista åren och i dåliga lag(ÖSK anno 2005 och Bodens bandyklubb.

Bra i löpningar mm sämre bollkontroll utan att för den delen vara dålig. Har tagit slut en del matcher efter allt löpande men det brukar även andra göra utan kritik.Kan också vara dåligt självförtroende i matchsammanhang för A-laget,i "B-lags sammanhang" är han säker målgörare.

Tycker att han har en stark sida i sina löpningar även om han ramlar in i offsiden någon gång för mycket.

Tyvärr har han också ramlat in i facket för spelare som det ska gnällas på, en miss eller två så är han klapprutten. Gör han något bra så är han klapprutten, sitter han på bänken så är han klapprutten....så inte har han det lätt.

Som läget är nu kommer han säkert att få röra på sig då han inte platsar i Walkers planer.

Vill inte hålla med om att det bara är nedåt i seriesystemet som gäller.Han är en forward och målskytt, target eller mittfältare funkar nog inte riktigt. Han fungerade bra i Allsvenskan som forward. Riktigt bra i flera matcher sämre i andra, men han skulle kunna fungera perfekt som utfyllnadsspelare/inhoppare både i botten/mellanskiktet i AS och S1, givetvis där hans spelstil passar i systemet och där han säkert kan springa sönder diverse försvar.
Örebro Mittåt
2006-07-18 09:48
Ämne: Jag tänkte såklart a....
Herishs kontrakt går ut i höst.

Om FFF skulle sälja Rodevåg till ÖSK vill de säkert ha så pass bra betalt att de kan köpa en spelare med så god kapacitet som möjligt (Jämför Degens försäljning av Mendes).

Så att ta Herish är inte någon bra lösning för deras del. Dels gör han få mål, dels så får de mindre pengar att använda för sitt spelarköp, dels tar han en del av deras löneutrymme i anspråk.

Den bästa chansen för Herish är nog om han kan hitta en klubb ett steg längre ned i seriesystemet, där försvaren ger honom mer tid.

Men på den nivån finns det knappast så mycket pengar, att klubbarna är villiga att chansa på en spelare som inte klarar av att göra mål i Superettan.
Örebro E-A
2006-07-18 09:38
Jag tänkte såklart att ÖSK skulle lägga pengar imellan för ett liknande byte.. tänkte på det med lönekostnader när jag undrade hur lång tid det va kvar på hans kontrakt..? för dom kan ju inte bara bryta det å det kanske inte finns nått lag alls på denna nivå, eller lägre, som är beredd att ta över dessa kostnader..
Örebro Mittåt
2006-07-18 09:27
Ämne: E-A//
Kuhi har ju i....
Jag tror inte att BKF kan ta hans lönekostnad. De har det säkert väldigt tungt rent ekonomiskt. En förutsättning för en sådan övergång är nog att Herish kan hitta en jobb han kan försörja sig på vid sidan av fotbollen. I och för sig någonting han nog borde börja fundera på under alla omständighter.

Att det gick att ordna ett "riktigt" arbete (för att dra en parallell) var till exempel nödvändigt då Niklas Klingberg lånades över till BKF i våras.
Örebro Mittåt
2006-07-18 09:21
Ämne: Mittåt//
jag skrev ....
Jag har svårt att se att någon klubb i Superettan skulle vara så intresserad av Herish att man byter bort honom mot en etablerad målgörare. Problemet med Herish är ju i första hand att han inte gör några mål.

Jag kan tänka mig att det kan finnas klubbar som skulle tänka sig att ta honom på ett lån som uppbackning. Ett lån innebär ju inte något långsiktigt åtagande från den nya klubbens sida. Gör han sedan bra ifrån sig kan man sedan diskutera ett nytt kontrakt efter säsongen. På så sätt kan den nya klubben minimera sina risker.

Men att man skulle byta honom mot en etablerad spelare tror jag inte på. Att sitta på ÖSKs avbytarbänk (medan två mittfältare spelar i anfallet) är inte speciellt meriterande.
Örebro jappel
2006-07-18 09:18
E-A//
Kuhi har ju inte lyckats ta plats i ÖSK i SE sedan misslyckades han i Boden och han är inte ung och lovande längre. Frågan är vilket lag i SE som skulle vilja ha honom just nu??
Bäst för alla parter är nog att han går till BKF antingen som lån (dom tar hans lönekostnad) eller att han helt enkelt börjar om där!
Örebro Mittåt
2006-07-18 09:14
Ämne: Ämne: Ämne....
Jag får skylla på tangentbordet och mina ostyriga fingrar.
Örebro E-A
2006-07-18 09:14
Mittåt//
jag skrev (mest på skoj) på FFF's forum att dom kunde få kuhi plus lite pengar imellan så tar vi rodevåg.. skulle man inte kunna göra nått liknande upplägg? kanske inte just rodevåg men som deras svar va att om dom säljer han vill dom ju han nån ersättare.. går det inte att lägga upp det på nått liknande sätt eller är inte Kuhi tillräckligt(stavning?) attraktiv som spelare för dom andra SE-lagen?
Örebro jappel
2006-07-18 09:10
Ämne: Ämne: Mittåt/....
antar att du menar lönekostnader :-)
Örebro Mittåt
2006-07-18 09:07
Ämne: Mittåt//
va kul att....
Nej, inget nytt beträffande Kuhi. Jag skulle tro att ÖSK i första hand vill bli av med sina lånekostnader för honom, så att man får bättre råd att rekrytera en annan anfallare. Så för ÖSKs del spelar det antagligen mindre roll om han går gratis eller blir utlånad. Att han skulle kunna säljas ser jag som väldigt osannolikt.

Herish å sin sida skulle förmodligen föredra att bli utlånad om det inte är så att han kan skriva ett längre kontrakt med den nya klubben. För honom gäller det nog i första hand att säkra sina inkomstmöjligheter så långt fram i tiden som möjligt.
Örebro E-A
2006-07-18 09:01
Mittåt//
va kul att det finns en del länkar mellan officiella å svfans sidan..
okej tänkte om det var olika beroende på villken region som annårdnade lägren.. tur att det inte är så isf. för då skulle det väll bara va spelare från dessa regioner med i truppen..

Nån som hört nått nytt om kuhi?? förstår inte riktigt själva upplägget. är det tal om att han ska bli utlånad eller bortskänkt eller såld? hur lång tid har han kvar på kontraktet?
Örebro Mittåt
2006-07-18 08:58
Ämne: Vem är det som välje....
Urvalet sker av förbundskaptenen i samarbete med de regionalt ungdomsansvariga och tipselittränarna.

De bästa pojkarna (15-16 år) deltar varje sommar i ett elitungdomsläger, 16-åringarna spelar i distriktscupen Canal+ Cup etc. Så förbundskaptene har nog en rätt bra översikt över läget i en årskull. Problemet är väl främst att olika spelare utvecklas olika snabbt i de aktuella åldrarna.
Örebro jappel
2006-07-18 08:52
Kul att vi har Walker:s då..
Alltid bra när talanger söker sig till klubben!!
Vi får väl se vad han går för.
Örebro E-A
2006-07-18 08:49
jappel//
ja väldigt kul att han söker sig hit självmant, tyder på att vi är ett attraktivt lag för talanger.. fast det är klart mr Walker har ju visat att han inte är rädd för att slänga in oprövade kort å låta dom få chansen att visa vad dom går för, på gott å ont..'
Mittåt//
du kunde ju låtit mig leva i min tro att ÖSK va ett attraktivt lag för unga, lovande spelare =P
Örebro Mittåt
2006-07-18 08:47
jappel// Det låg väl väldigt nära till hands eftersom han är jämnårig med Robert och varit med i samma spelartrupp som denne. Så det var nog inte så mycket ÖSK han valde, som en tränare som redan kände till honom.
Örebro E-A
2006-07-18 08:46
Vem är det som väljer spelare till dessa läger? är det olika för olika städer eller är det förbundskaptenen för P17-P18 osv.? tyckte det va väldigt många "gifftalanger" där.. fast en av dom är ju "snodd" av ÖSK nu.. =)
Örebro jappel
2006-07-18 08:44
Mittåt //
Kul ändå om det är så att han själv sökt sig till ÖSK.
Örebro Mittåt
2006-07-18 08:43
Ämne: Mittåt//
jaha, halv....
Ja, det är det.
Örebro rokky
2006-07-18 08:43
ÖSK!!
Annons: