/fotboll/osk/forum/93.aspx/fotboll/osk/forum/93.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Empes
2017-07-29 05:25
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Jag tolkar ditt inlägg som att du inte tycker att vi ska plocka in någon färdig mittback för startelvan utan snarare satsa på Brorsson nu direkt. Tycker personligen att det är mycket svårt att bedöma om Brorsson är redo för Allsvenskan efter endast två inhopp á 28 respektive 20 minuter och vid sidan av det endast spel med U21. Självklart ska vi satsa på våra unga spelare. Och självklart kan vi bli bättre på det. Men det är likväl jätteviktigt att det sker vid rätt tidpunkt. Annars ges spelaren ett ansvar som snarare kan sänka honom i stället för att utveckla. Och det är inte många spelare vid 18 års ålder som är vuxna en startplats i Allsvenskan. Men visst vore det intressant att testa honom i några matcher nu under hösten, för att se var han står. Här litar jag på att Axén kan bedöma om Brorsson är mogen eller om det behöver plockas in ytterligare en färdig mittback. Med tanke på den info som finns nu (eller snarare bristen på info om Brorsson) så lutar jag för egen del åt att vi behöver det sistnämnda. Men om Brorsson testas nu under hösten och visar sig hålla, eller om Axén "vet" att Brorsson är redo för en startplats inför nästa säsong - ja, då kan vi lägga pengarna på annat.
Örebro Empes
2017-07-29 05:04
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
"Alla" säger inte att Naah visade sig vara en "lyckad" värvning. Inte jag. Å andra sidan tror jag att han främst värvades med en tanke om att han skulle kunna bli bra på lite längre sikt. Och jag tycker trots allt att han visat lovande takter med tanke på åldern. Därför tycker jag att värvningen i sig var okej när den gjordes. Acceptabel. Som jag skrev - jag tycker vi gjorde rätt som tog in honom med tanke på att villkoren troligen var bra, att han var ung och hade visat talang. En chansvärvning, visst, men någon sådan har man råd med. Det kunde ha blivit bra, nu blev det inte det. Facit får man först i efterhand.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 03:24
@Empes:


Å ena sidan gnäller vi att för få unga får chansen och sedan när de väl får det så blir vi genast osäkra. Brorson är den mest lovande mittbacken jag sett ÖSK fått fram på väldigt många år. När Almebäck är tillbaka så tycker jag man snarare borde ge Brorson förtroende att fortsätta på Brendans bekostnad.
Brorson är inte där än, men genom matcher kan han nå dit.

ÖSK behöver att alternativ till Kennedy (eller komplettering). Man behöver ett alternativ till Besara. Det är prio ett under denna höst. Jag tycker ÖSK just nu jobbar precis så. Naah, Yannie och Plessis är floppar. Till den skaran räknar jag även Sköld. Antar att vi kommer får dras med den senare även nästa säsong
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 03:18
@Empes:
Ja, men nu var han ju inte bättre så jag vet inte varför alla tycker han var lyckad. Framförallt syntes det mot Hammarby (tror det var där han fick chansen sist) att han han hade en hel nivå till som saknades. Förstår inte alls vad Man city skall med honom. Han är ju 150 mil från att platsa där
Örebro Empes
2017-07-28 23:25
BP:s Carl Starfelt (22 år) sitter på ett utgående kontrakt och ska enligt uppgifter vara när IFK Göteborg. Skulle annars vara perfekt för oss tror jag. Rent sportsligt är det bättre han kommer till oss! Men tyvärr så kan vi väl inte konkurrera med Blåvitts lönenivåer.

Eller tycker ni vi ska vara nöjda med Almebäck, BHI och Brorsson? Om jag visste att de två sistnämnda skulle utvecklas tillräckligt till nästa säsong så skulle jag säga att vi nog kan vara det, nöjda. Men är inte säker på att BHI kommer att göra det. Och Brorsson är fortsatt väldigt ung, inte riktigt rättvist att kräva att han ska vara startspelare nästa säsong. Känns därför som vi behöver en stark mittback tänkt för startelvan. Och då vill jag gärna se en relativt ung spelare som redan visat så mycket att han värvas för startelvan. (Just den typen av spelare brukar vi dock tyvärr ha svårt att konkurrera om...)
Örebro Empes
2017-07-28 23:07
@Nicknamn i ribban:


Håller med. Tycker att Naah-värvningen var okej. Ibland måste man ju chansa lite (någon sådan värvning tycker jag man kan ha utrymme för, bara det inte blir för många...). Naah kostade säkert inte särskilt mycket. Och tycker fortsatt att det finns en del talang i honom. Dessutom är han ung. Hade han bara varit lite bättre så kunde det ha blivit bra.
Örebro Empes
2017-07-28 23:02
@Tommy Tåpaj:


Tror som Tommy, att det nog inte är aktuellt för Forsell att ersätta Nordin. Snarare blir det att ersätta Besara. Eller Omoh/Sema.
Örebro Empes
2017-07-28 23:00
@Brandao:


Så kan det bli. Kalmar verkar ha plockat in tre spelare som verkligen förstärker laget. Dessutom tror jag på en viss Nanne-effekt. Å andra sidan verkar de tappa Ismael. Även Romario antar jag kan vara intressant för andra klubbar. Om vi får behålla våra nyckelspelare så tror jag absolut att vi håller KFF bakom oss.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-07-28 22:22
@Inte Rambo:
Eller att skola in Petteri i ett halvår och låta han ta över efter att vi sålt Nahir. Petteri är offensiv mittfältare. Stor skillnad på att vara offensiv mittfältare och ha Nordins roll. Petteri har ju sagt att han är offensiv mittfältare och kan spela på kant. Förutom att se knubbig ut och ha bra fötter så kanske dessa två inte har jättemycket gemensamt.
Örebro Inte Rambo
2017-07-28 20:30
Blir suveränt att långsamt skola in och fasa över Petteri i Nordin-rollen under de närmaste 2-3 åren!!
Örebro Inte Rambo
2017-07-28 20:04
@Nicknamn i ribban:

Bra! Mellan 165-170 cm långa/korta och djävulusiska på att trixa med trasan!
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-07-28 18:39
Lätt. De spelar fotboll!
Örebro Solzjenitsyn
2017-07-28 18:37
Tycker inte vi ska panikvärva för tabellen i år - vi kommer hamna i mittens rike.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-28 18:33
@Brandao:

Om City stod för hela lönen tycker jag ändå att det varit en rätt lyckad affär. Han har fått en del speltid och inte gjort bort sig när han väl fått chansen, även om jag såklart önskat mig någon poäng eller två.
Örebro Hertig_Karl
2017-07-28 18:33
Inte Rambo

Tango?
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-28 18:24
@Inte Rambo:

169 cm långa?
Örebro frrreddo
2017-07-28 17:45
Inte Rambo Tvåfotade?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Inte Rambo
2017-07-28 17:34
Klarar ni den här: Vad har Maradona, Messi och Petteri Forsell gemensamt?
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-28 15:49
[QUOTE=Brandao]Skulle förvåna mig mycket om inte Kalmar börjar klättra. Nu har dom värvat en ny spelare som jag tipsat ÖSK om i flera år.. [/QUOTE] Jag delar helt din tro på att KFF kommer att klättra, men mitt resonemang bygger på att de kommer att klättra förbi någon (Eller några) av Sundsvall, J-södra eller Blåvitt. Inte ÖSK.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ö.S.K Krille
2017-07-28 14:47
@Brandao:


Kanske inte. Men jag tyckte han var bättre än både Mbombo och Plessis.
Örebro Brandao
2017-07-28 14:28
@KalleTeodor - Admin:

Skulle förvåna mig mycket om inte Kalmar börjar klättra. Nu har dom värvat en ny spelare som jag tipsat ÖSK om i flera år..
Örebro Brandao
2017-07-28 14:26
@Ö.S.K Krille:

Naah är väl inte en bra värvning iaf?
Örebro Tillbaka
2017-07-28 14:26
Min slutsats är att vi är bättre på att värva spelare som har spelat i Sverige och som vi har bra koll på, här föreställer jag mig att Axén och Axel har ett större inflytande. De värvningar som har floppat är de som tycks komma från kontakter inom agentkretsar, agenter som tipsar Sköldmark om olika fynd. Jag skulle vilja att man hittade bättre sätt att fynda på den internationella marknaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-07-28 14:02
@Brandao:

Vi har 11 poäng ner till Kalmar på kvalplats. Ja, vi kan absolut dras in i en streckstrid om vi totalt tappar formen och poängen helt slutar trilla in. I mina ögon borde dock Blåvitt, J-Södra och Sundsvall vara betydligt mer nervösa över det än vi.

Som jag ser det är AFC och HBK redan avsågade. Det är alltså bara en riskabel placering i kvalet som borde vara aktuell.

Jag tror heller inte att ÖSK kommer att sitta helt still i båten vad gäller värvningar. Mbombo gick självmant, Naah blev Nääh och Plessis verkar hamnat i konflikt med Axén som gör att han nog kommer att lämna ganska snart.

Spontant skulle jag säga att Petteri Forsell snart kommer att vara en ÖSK-spelare och att det eventuellt kommer in ett lån i försvarsposition.
Örebro Ö.S.K Krille
2017-07-28 14:01
@Brandao:


Ganska okej. Jag tycker ändå att Igboananike, Mårtensson, Naah och Rogic har varit lyckade värvningar från i vintras. Medans värvningar som Mbombo och Plessis varit mindre lyckade. Alla lag gör mindre lyckade värvningar.
Örebro Mr. Milton
2017-07-28 13:54
@Ö.S.K Krille:
Ja dom lyckades verkligen bra med Pleiss och Mbombo när dom tog god tid på sig. Det hade nästa gått bättre att blunda och peka på spelare från Superettan :) Billigare hade det i varje fall blivit. För övrigt tycker jag att Axén och Kjäll skall stanna i klubben. Axén är en profil och skapar en atmosfär kring klubben som jag verkligen gillar. Det han och Axel behöver göra är att sätta är försvarsspelet som nu har haltat betänkligt i några år. Som jag ser det behöver stora delar av backlinjen bytas ut vilket måste ske till nästa år. Behåll BHI, Brorsson och Almebäck möjligen också Ring (som då måste utvecklas). Därefter bör alla pengar till nyförvärv läggas på en stabil backlinje som får tid att spela in sig. Gärna med några juniorer i bakfickan men som jag ser det nu är det väl endast Brorsson, Hamrén och Trihn som kan vara tillräckligt bra för att få chansen i A-truppen nästa år.
Örebro Hitta avslut!!
2017-07-28 13:49
Förläng med Axén och få bort Sköldmark.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-07-28 13:48
@Ö.S.K Krille:

Hur ha det funka tycker du?
Örebro Ö.S.K Krille
2017-07-28 13:28
@Brandao:


ÖSK går ju efter devisen "Hellre bra än snabbt". Då kan det ta ett litet tag. 2 veckor kvar innan fönstret stänger. Det hinner hända saker. Kämpa Sköldmark!
Örebro Brandao
2017-07-28 12:25
Många klubbar som värvar på bra nu!! Dags för ÖSK att agera!? Det är inte jättelångt till botten och nära toppen.

Låna ut Logi och in med Somi.
Låna ut Sköld och in med Romulo.

Norrköpings islänning från Rosenborg vill röra på sig. Han ser vass ut dom gånger jag sett han...
Annons: