/fotboll/osk/forum/9297.aspx/fotboll/osk/forum/9297.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro E-A
2006-07-17 17:41
jappel//
sen har vi ju Mathias Englund från BK Forward också.. 4 av 18, om man räknar örebroare å inte ÖSK'are..
Örebro Grixx
2006-07-17 16:02
Någon som kan ta med sig en säck och plocka med vår egendom PFO tillbaka till Örebro!!!!
Örebro go_osk
2006-07-17 15:50
Någon som ska se ÖSKs b-lagsmatch mot Hammarby i morgon i Stockholm?
Örebro Mittåt
2006-07-17 15:50
Ämne: Ämne: Erik Ni....
Antagligen för att förbundskaptenen vill ha en möjlighet att testa så många spelare som möjligt. Killarna är bara 17 år och det är nog alldeles för tidigt för att man skall kunna frysa en mer eller mindre permanent 18-mannatrupp.
Örebro jappel
2006-07-17 15:39
Ämne: Erik Nilsson uttagen....
mittåt//
Du som brukar ha koll på allting. Varför är det två helt olika p17landslag som tas ut till dessa båda turneringar? brukar det vara så?
Örebro jappel
2006-07-17 15:36
Ämne: Kevin Walker och Jam....
Härligt, Örebro representerade med tre spelare av dessa 18!!! Bra jobbat!
Örebro Mittåt
2006-07-17 15:28
Erik Nilsson uttagen till landslagstruppen (P17/89) för Václav Jezek-turneringen i Tjeckien.
Örebro Mittåt
2006-07-17 15:26
Kevin Walker och James Frempong uttagna till landslagstruppen (P17/89) för fyrnationsturneringen i Falkenberg. P17-landslaget möter i år Norge, Serbien/Montenegro och Vitryssland.
Örebro E-A
2006-07-17 14:56
annars kan ju alltid ÖSK göra som PFO å vänta nått år, för att sedan skicka in ett betalningsföreläggande(?) till kronofogden, dom har ju en 15-20% i årsränta.. då blir det ju en del extra slantar å sätta sprätt på =D.. förresten kan PFO vart så beräknande att han väntade med inskicket till dom för att få ca 300kkr extra i bonus??
Örebro jappel
2006-07-17 14:43
E-A//
Ja från och med det att ÖSK betalade till PFO så måste all ränta i detta mål tillfalla ÖSK :-)
Bäst för bajen att dom är lika snabba att betala till ÖSK som ÖSK var att betala till PFO annars ökar skulden för dom.
Örebro E-A
2006-07-17 14:36
jappel//
där har du en poäng.. varför skulle ÖSK överhuvudtaget dividera om en skuld som dom inte anser är deras.? håller sammtidigt med Grixx om att hade det funnit nån med hjärna på SvFF hade de kunnat gått igenom båda avtalen på en gång.. Jag tror å hoppas på att ÖSk inte backar från sitt krav eller förlikar, för står det vad de vill påskina i avtalet är det bajen som ska betala denna bonus plus ränta till klubben eftersom de nu betalat en skuld som inte är deras.. å om det blir så får dom gärna vänta ett tag till så det bli ännu mer ränta för bajen å betala..
Örebro jappel
2006-07-17 14:28
Mittåt //
ÖSK tyckte väl att det var så glasklart att dom räknade med att förbundet skulle ta med även kontraktet mellan ÖSK och hif, när det sedan inte blev fallet så var det lika bra att vänta på beslutet från förbundet innan dom gick in och krävde pengarna från hif.
Visst är hela affären undligt skött, men jag tror fortfarande att ÖSK har mycket bra på fötterna och kommer kräva hif på hela summan.
Det har ju inte riktigt funnits någon anledning att hoppa på hif innan de blev tvingade av förbundet att betala.
Örebro Jimpa_90
2006-07-17 14:27
Längtar som F***n till nästa måndag!
Örebro Grixx
2006-07-17 14:25
Man skulle kunna tycka att SvFF skulle ha haft lite mer guts och tagit tag i det hela med båda avtalen samtidigt.

Antingen är avtalet ruskigt vagt skrivet eller också måste väl andemeningen vara något så när tydligt och förbundet kunde ha rett ut det hela på ett hederligt sätt som ligger förankrat i den gammla hederliga svenska fotbollskulturen. Här ska väl inte några konstiga slipade slipsnissar från HIF göra som de vill med vårt lilla landsortslag, Örebro SK.:-)
Örebro Mittåt
2006-07-17 14:24
Ämne: Mittåt//
tror att r....
E-A// När väl SvFFs dom hade fallit hade ÖSK inget att välja på. Det var bara att betala. Att man betalade var dessutom säkert en förutsättning för att man skulle kunna gå vidare och kräva ersättning av HIF. Eftersom det bara är några månader kvar på PFOs kontrakt med HIF och han dessutom kanske skall säljas hade ÖSK all anledning att vara snabba med sin betalning, när dom väl fallit.

Vad jag menade var att de borde ha kunnat agera betydligt kraftfullare gentemot Hammarby så fort som PFO:s krav dök upp första gången. Och det var ett bra tag sedan. Om allt varit glasklart då, hade säkert ÖSK gått till Hammarby och sagt att: Betalar ni inte detta i enlighet med vårt avtal med er, så häver vi PFO:s registrering hos SvFF.
Örebro jappel
2006-07-17 14:16
E-A//
Ligger helt klart något i det.
Örebro E-A
2006-07-17 14:11
Mittåt//
tror att räntan har stor del i att dom betalade så snabbt efter SvFF's dom.. det handlar ju ändå om ett antal spänn varje dag när skulden är på uppåt en miljon.. som en säkring om dom nu skulle ha fel. som parkeringsbotsystemet: betala först, klaga sen..
Örebro Mittåt
2006-07-17 14:03
Det är alltid lättare att acceptera en kompromiss av den här typen efter det att man betalat ut pengarna.

Min uppfattning är nog att ÖSK är rätt osäkra beträffande hur stark den egna positionen är. Hade det sett bättre ut hade man agerat på ett helt annat sätt då frågan om PFOs krav kom upp första gången.

Man borde rimligen ha gått på Hammarby direkt och sagt till dem: "Enligt vårt kontrakt skall ni betala detta. Gör ni inte det, så tar vi tillbaka PFO.

Nu agerade man inte alls så kraftfullt utan försökte först få rätt mot PFO via SvFF. Det ser jag som ett svaghetstecken. Om klubben hade haft allt vattentätt ihopsytt gentemot Hammarby hade man inte alls behövt hamna i den här situationen. Då hade man kunnat ställa ultimatum till Hammarby så fort PFO kom med sina krav. Denna historia har ju trots allt pågått ett bra tag.
Örebro jappel
2006-07-17 13:56
Mittåt //
Tror du verkligen att ÖSK går med på det, efter de hårda ordalag som dom kom med för några veckor sedan?
30/70 minst. Fast vi får som sagt se..
Örebro Mittåt
2006-07-17 13:53
Ämne: Så att vänta nu är y....
Båda klubbarna har ju sagt att de hoppas att saken snart skall vara ur världen, vilket väl indikerar en viss förhandlingsvilja. Jag skulle tro att det blir en typisk svensk lösning. Typ 50/50.
Örebro jappel
2006-07-17 13:52
ÖSKare i exil//
Ja det bästa skulle nog vara att göra upp i godo, men jag antar att ÖSK kommer fortsätta kräva att hif betalar hela kalaset. Frågan är då om dom anser att det är värt att få saken prövad hos förbundet eller om dom tycker att P*O är värd den extra miljonen utan allt för mycket strul!
Örebro Aspen
2006-07-17 13:52
Ämne: Finns det ngn bra pu....
Cayenne//Pitcher's - a new waterhole in town!
Välkommen till Örebros nya mötesplats för alla som gillar sport, whisky och öl.
Du hittar oss på Engelbrektsgatan 8 i anslutning till köpcentrat Kompassen.

Välkommen till Örebro, vi tar emot Er med varma servetter!! Kommer Jeppesen (eller vad han heter) också??
Örebro ÖSKare i exil
2006-07-17 13:50
Så att vänta nu är ytterligare ett beslut från SvFF om huruvida ÖSK eller Hammarby ska betala vad? Eller från annan rättslig instans? Såvida ÖSK och Hammarby inte gör upp i godo...ur den synvinkeln får man väl hoppas att PFO börjar pytsa lite mål så de verkligen vill ha karln.

Ah just det. Mittåt, alltid tryggt att kunna luta sig mot din vishet. :)
Örebro jappel
2006-07-17 13:40
Ganska juste målsnitt George Mourad har just nu!!!
en spelad match två mål!! håller han det tempot så vinner ifk as iår med en gäspning.
Fast å andra sidan kanske det inte säger så mycket att göra två mål mot ett hbk som är helt under isen i år...
Örebro jappel
2006-07-17 13:30
Så skönt att Larsen väljer att förlänga kontraktet med ÖSK i minst två år till!!!
Hans rutin är oerhört viktig för lagmaskinen ÖSK!
Vill att det lossar ordentligt på förlängningssidan nu efter minisemestern alla ÖSK:are haft, skulle inte heller sitta fel om spelarinvest lyckas få till yterligare en toppvärvning, denna gång på anfallssidan!
Örebro jappel
2006-07-17 13:25
Mittåt //
Mycket uttömmande och bra...
Jag har mycket svårt att se hur hif skulle kunna slingra sig ut ett undertecknat kontrakt med anledningen "Vi trodde inte att det var så mycket övriga kostnader PFO hade att kräva från ÖSK"
Har dom åtagit sig att betala alla fodringar som PFO har på ÖSK så har dom. Det måste vara upp till bajen att ta reda på vad det innebär!
Men men vi får väl se. Hoppas bara att vi får se snart. Jag vill att såpan om sopan PFO tar slut nu för ÖSK:s del.
Örebro jappel
2006-07-17 13:19
Rock_strongo//
Det är min plan...sneåkning.
Hoppas att alla bitar faller på plats bara. inte säkert att det fungerar att åka. Men jag jobbar på det!
Örebro Mittåt
2006-07-17 13:12
ÖSKare i exil// Nja, så är det nog inte riktigt. Vad SvFF slog fast var att ÖSK var tvungna att betala resterande del av PFO:s signing fee. Dettaavsåg kontraktet mellan ÖSK och PFO. Inte kontraktet mellan ÖSK och HIF.

Jag skulle kunna föreställa mig att det ser ut ungefär på följande sätt:

- ÖSK gör upp med PFO om att denne skall få drygt 1 miljon kronor om han skriver på för ÖSK. Dock skall detta betalas ut i 6 rater över en treårsperiod. Det är detta som SvFF nu har behandlat.

- ÖSK säljer PFO till Hammarby och skriver i kontraktet bland annat att:
--Hammarby skall betala en viss summa pengar till ÖSK.
-- Hammarby skall ta över de betalningsåtaganden som ÖSK har gentemot PFO. Typ mobiltelefon, bil, kanske försäkringar etc. Grejen var bara att i det här fallet ingick det även restbetalningar på en signing-fee. Att det var så verkar inte ÖSK uttryckligen ha meddelat Hammarby. Så de svävade i lycklig okunskap om vad de åtagit sig.

Eftersom ÖSK av SvFF tvingades att betala PFO, så går ÖSK nu tillbaka till Hammarby och säger: "Ni har ju inte betalat allt som ni åtagit er att betala. Alltså gäller inte övergången längre. Detta innebär att PFO tillhör oss och inte er.

Hammarby säger: Det hade vi faktiskt ingen aning om. PFO är registrerad som vår spelare och vi tänker använda honom på det sätt vi finner lämpligast.

Att SvFF dömde till PFOs fördel är helt naturligt. Man kan inte överlåta betalningsansvar hur som helst. För att en sådan överlåtelse skall vara giltig krävs ett godkännande från PFO. Men eftersom ÖSK uppenbarligen inte talat om för PFO att Hammarby i fortsättningen skall betala och inte heller för Hammarby vad det är de skall betala, så kan SvFF inte säga att ÖSK inte har något betalningsansvar.

Eller i alla fall något åt det hållet. Kärnfrågan är vad som stod i kontraktet mellan ÖSK och Hammarby. Det vet vi inget om, men uppenbarligen är det tillräckligt luddigt för att båda parter skall kunna tyda det olika.
Rock_strongo
2006-07-17 13:12
jappel//

jag åker snett.ska du ditt?
Örebro jappel
2006-07-17 13:11
Ämne: Finns det ngn bra pu....
Verkar som att ni satsar hårt nu när det börjar lossna för er...100:- för resan till Örebro.. då kanske ni blir ett 30-tal då :-)
Ska bli riktigt intressant att se vad bois kan prestera mot ÖSK efter era segrar mot lsk..
Fast denna gång blir det spel på riktigt gräs, utan massa lerkockor och snedstudsar.
Hoppas att ÖSK trollar och trillar boll på samma sätt mot er som vi gjort i tidigare hemmamatcher.
Annons: