/fotboll/osk/forum/925.aspx/fotboll/osk/forum/925.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Droos
2015-10-04 15:31
@Nicka i ribban:
- I ett bra läge vid ställningen 2-1 så gjorde Astrit en konstspark-passning som blev till helt fel adress. Inte bra. Hade gjorde en lyckad liknande passning tidigare i matchen och då lyckades. Men, udda kan inte vara jämt när man gör en sådan fatal passning som hade gett ÖSK ett bra läge att kunna göra 3-1. - Vid ett bra kontringsläge när Astrit drev bollen framåt så hade han Pode ute till vänster (strax efter Pode blivit inbytt), men istället passade han ut till högerkanten till en ÖSK-spelare som när passningen spelades var mer markerad än vad Pode var. Han borde ha spelat bollen till Pode, helt enkelt. (Tänkte för mig själv när det skedde: "har Astrit har någonting emot Pode, eller?"). - Hade ytterligare en bortspelad passning i andra halvleken i ett "rätt bra läge" för ÖSK, minns jag.
Benny Böckling
2015-10-04 15:14
Dardan Rexhepi är en spelare som jag gärna sett i ÖSK.
Han har haft några jobbiga år men tror han hade passat utmärkt tillsammans med Axén.
Owoeri är ett annat intressant namn håller jag med om.
Örebro DaSa
2015-10-04 14:24
@Sparkabolleninimål:

Haha, jag var faktisk medskyldig till att han kom hit:) Nej, men jag hoppas att även han känner att det inte gått som förväntat och han söker sig till en lättare liga.
Örebro DaSa
2015-10-04 14:23
Sen så är jag såklart jätteglad för den fina formen som vi har för tillfället. Men jag tycker inte att man ska dra för stora växlar från prestationerna som har gjorts under denna tid, dvs att det börjar snackas seriöst om att Eidur och Wiktorsson skall bilda mittbackslås nästa säsong. Nu är det bara en känsla (som jag skulle kunna ha kollat upp om jag orkat:)) men av de lag som vi vunnit mot senaste sex matcherna så är det botten och mittenlag (räknar Elfsborg som det) som (nästan) alla är/var inne i en dålig form när de mötte oss. För skall vi vara ärliga mot oss själva så har inte spelet sett superbra ut i de flesta av matcherna och att Rinne skall göra idioträddningar i varje match även nästa säsong borde vi inte räkna med. Inte heller att Broberg skall göra mål på allt:) Så jag ser helst att vi från t.ex. matchen senast så skall vi ha in minst två nya i backlinjen men helst tre om vi satsar på att komma på övre halvan.

Däremot så håller jag med om att Eidur har lyft sig ordentligt. Var även kul att höra Swärd säga att Eidur blivit mycket hårdare i närkamperna, synd bara att det skulle ta över fyra år att lära sig det. Vi får väl skylla på att låneklubbarna inte utvecklade honom nog bra.
Örebro Sparkabolleninimål
2015-10-04 14:17
[QUOTE=DaSa]Asbjörn/ Bra och intressant sammanställning. Det enda som jag inte håller med om är att Logi måste bort från startelvan än han har kontrakt. Vi måste ta kostnaden att köpa ut honom eller ha honom på bänken. Han har fått sjukt många chanser än han har underpresterat och gjor grova misstag. Har inte heller sett ngt av hans känsliga vänsterfot som pratades om vid värvningen. Nej, vi får acceptera att det blev en felvärvning och ta den ekonomiska smällen nu och värva en nya vänsterback som är bättre scoutad. [/QUOTE] vi kanske ska starta en insamling för att lösa honom från kontraktet? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-10-04 14:13
Asbjörn/ Bra och intressant sammanställning. Det enda som jag inte håller med om är att Logi måste bort från startelvan än han har kontrakt. Vi måste ta kostnaden att köpa ut honom eller ha honom på bänken.

Han har fått sjukt många chanser än han har underpresterat och gjor grova misstag. Har inte heller sett ngt av hans känsliga vänsterfot som pratades om vid värvningen. Nej, vi får acceptera att det blev en felvärvning och ta den ekonomiska smällen nu och värva en nya vänsterback som är bättre scoutad.
Örebro Asbjörn#10
2015-10-04 13:49
Även om säsongen inte är slut än och det precis som Bastard säger finns fortsatt viktiga placeringar att slåss om så känns det väldigt lugnande idag att redan nu kunna blicka mot nästa år och veta att vi då är fortsatt allsvenska.

Jag satt mig och gick igenom övriga lag i serien i syfte att se vilka spelare som sitter på utgående kontrakt och således skulle kunna vara av stort intresse för oss. Jag menar, hur spenderar man en grå söndag bättre än på detta vis? :)

AIK

Kenny Pavey
Henok Goitom

Ingen spelare intressant alt. realistisk

BK Häcken

Alexander Nadj
David Frölund
Ivo Pekalski
Martin Ericsson
Michiel Hemmen

Ingen spelare intressant alt. realistisk.

Djurgården

Jesper Arvidsson
Fredrik Stenman

Ingen spelare intressant alt. realistisk. Egentligen skulle ju Arvidsson vara en våt dröm men då vi redan har vänsterbackar kontrakterade och Arvidsson är bärande i ett storstadslag högre än oss i tabellen så är det väl tyvärr inte realistiskt.

Jag har annars gillat honom enda sedan han slog igenom i Åtvid och hoppades att ÖSK skulle försöka på honom när han satt i frysboxen i DIF för typ 1,5 år sedan.

Falkenberg

Daniel Johansson
Rasmus Andersson
Tobias Karlsson
Adam Eriksson
Per Karlsson
Tibor Joza
David Svensson
Johan Svahn
Carl Wede
Dan Keat
Stefan Rodevåg
Zlatan Krizanovic

Här finns många med utgående kontrakt, intressanta sådana också. Till att börja med vore ju Adam Eriksson en fin uppgradering på vänsterbacken men tror tyvärr inte vi kommer få se något nytt på den positionen till nästa år iom Logis kontrakt.

Tobias Karlsson är en placeringssäker mittback som jag fastnade för året vi låg i Superettan då han var en av Falkenbergs bästa spelare när de gick upp. Han var även stabil de gånger jag såg dem förra året i Allsvenskan. I år verkar han inte ha spelat så mycket, antar att han haft skadebekymmer. Värt att kolla på! Tibor Joza har annars överraskat positivt som mittback istället för Karlsson i år.

Calle Wede vore ett riktigt spännande nyförvärv att bredda yttermittfältspositionerna med. Snabb, teknisk och kan spela på båda kanterna. Broberg på ena kanten och DG och Wede som slåss om andra vore riktigt fint till nästa år.

Gefle

Oskar Larsson
Jonas Olsson
Anders Wikström
Jesper Florén
Jens Portin
David Fällman

Fällman är en annan mittback som skulle vara ett fint nyförvärv. Stabil och placeringssäker. Har ju ryktats till AIK tidigare.

GIF Sundsvall

Tommy Naurin
Jonathan Malmberg
Stefan Ålander
Jon Fjoluson
Daniel Sliper
Simon Helg
Adam Chennoufi
Leo Englund

Ersätta en islänning med en annan i vårt mittlås? Fjoluson ser jag som en spännande spelare som dessutom igår gick ut med att han ville bort från Sundsvall. Följsam och fin samt spelskicklig med bra vänsterfot, har även spelat en del vänsterback.

Halmstad

Marcus Johansson
King Gyan
Simon Silverholt
Shkodran Maholli

Ingen spelare intressant alt. realistisk. Gillar egentligen Gyan men innermittfältet är ju alltjämt den positionen vi har bäst täckning på.

Hammarby

Jan Gunnar Solli
Pablo Pinones Arce

Ingen spelare intressant alt. realistisk

Helsingborg

Pär Hansson
Peter Larsson
Andreas Landgren
Mattias Lindström

Ingen spelare intressant alt. realistisk.

Elfsborg

Abbas Hassan
Daniel Mobaeck
Andreas Klarström
Anders Svensson
Emir Bajrami

Ingen spelare intressant alt. realistisk.

IFK Göteborg

John Alvbåge
Johan Hagman
Marcus Sandberg
Hjalmar Jonsson
Billy Nordström

Ingen spelare intressant alt. realistisk

IFK Norrköping

Edvard Setterberg
David Wiklander
Rawez Lawan
Christopher Telo
Gentrit Citaku

Fel år att hoppas någon skulle lämna Peking för oss. Annars vore ju såklart Wiklander ett klassförvärv. Lawan sitter ju annars i deras frysbox men känner att jag har sett för lite av honom för en seriös bedömning.

Kalmar

Markus Thorbjörnsson
Marcus Nilsson
Ludvig Öhman
Måns Olström
Nenad Djordjevic
Tobias Eriksson
Papa Diouf

Marcus Nilsson vill ju utomlands så honom räknar jag bort. Stabila allsvenska mittbackar som Thorbjörnsson och Öhman skulle ju kunna vara intressanta. Gillar Tobias Eriksson men han gör sig ju bäst centralt där vi redan har fullt. Diouf är lite trixig och så på kanten men jag vet inte?

Malmö

Zlatan Azinovic
Simon Kroon

Kroon känns som ett spännande namn. Snabb och teknisk. Alltjämt en ganska dålig poängspelare samt väldigt bollkär och lite sämre på att värdera vad han ska göra med bollen men stor utvecklingspotential. Har ju tidigare ryktats till såväl HBK som Ryssland så svårt att veta om han är orealistisk för oss.

Åtvidaberg

Henrik Gustavsson
Gustav Jansson
Alberis da Silva
Andreas Dahlén
Daniel Hallingström
Petter Gustafsson
Pontus Nordenberg
Kristian Bergström
Ajsel Kujovic

Ingen spelare intressant alt. realistisk. Åtvid har annars två namn som skulle kunna vara intressanta i Owoeri och Christensen. Båda under kontrakt men om Åtvid åker ur så kommer de nog tvingas släppa det mesta billigt med sin knackiga ekonomi.

Summa summarum gällande intressanta och realistiska kontraktslösa spelare:

Tobias Karlsson, mittback
Tibor Joza, mittback
David Fällman, mittback
Markus Thörbjörnsson, mittback
Ludvig Öhman, mittback
Jon Fjoluson, mittback (kan spela vänsterback)
Adam Eriksson, vänsterback
Calle Wede, yttermittfältare
Rawez Lawan (?), yttermittfältare (kan även spela innermittfältare/anfallare)
Simon Kroon, yttermittfältare

Samt de två kontraktsbundna spelarna som förmodligen ramlar ur med Åtvid:

Martin Christensen, yttermittfältare
John Owoeri, anfallare
Örebro Bastard on Parade
2015-10-04 13:05
ÖSK har fortfarande möjligheten att nå 7:e plats och det vore viktigt för seedningen inför Svenska Cupen att komma så högt som möjligt. De 8 högst seedade får nämligen två hemmamatcher i gruppspelet. Jag kollade lite snabbt och det verkar som att samtliga lag (Malmö har dock inte spelat omgång 2 ännu) som är före oss i tabellen har kvalificerat sig för gruppspelet. Laget som är seedat 7:a hamnar i samma grupp som 10:an, medan 8:an hamnar i samma grupp som 9:an.

En bra placering är också viktig eftersom det påverkar ÖSK:s tilldelning av gemensamma medel från SEF. Det gäller ju från och med 2015. Jag räknade ihop summan av placeringarna för 2011-2014 och då har ÖSK en 12:e placering.

Malmö: 9
AIK: 11
Elfsborg: 14
Göteborg: 19
Helsingborg: 21
Häcken: 23
Kalmar: 33
Djurgården: 34
Norrköping: 39
Åtvidaberg: 41
Gefle: 46
Örebro: 50
Halmstad: 57
Falkenberg: 60
Sundsvall: 65
Hammarby: 68

Det bästa för ÖSK vore förstås att komma 7:a. Förutsatt att Åtvidaberg kommer sist så hamnar ÖSK och Åtvidaberg på samma placering i fördelningstabellen. Gefle får lika många poäng om de kommer 11:a. Det skulle ge ÖSK mer pengar redan i år, men det kommer även att påverka fördelningen de kommande säsongerna om ÖSK spelar i Allsvenskan.
Örebro Nicka i ribban
2015-10-04 12:55
Får man fråga var NA hittade en 2:a i betyg på Astrit?
AIK Nissesson
2015-10-04 12:43
Tack Droos, då slipper jag köpa en papperstidning idag:)
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-10-04 12:42
Ge Air Isbjörnsson nytt och rejält kontrakt tycker jag och hoppas att hans tjej hittar ett jobb i stan.
Örebro Tvetov Nato
2015-10-04 12:08
30 anmälda av 40 möjliga. så 10 platser kvar i världens bästa buss! Bor du i stockholm - tveka inte. In och anmäl dig medan det finns platser kvar!!
Örebro Droos
2015-10-04 11:37
@Nissesson:


Du kan läsa om just det i dagens pappers-NA. Jag citerar Sigurbjörnsson:

- "När det är fasta situationer har jag alltid första zonen, och varje gång bollen går förbi så droppar jag till mållinjen. Det har jag gjort hela säsongen."
Örebro Droos
2015-10-04 11:31
@either/or:


Hemmamatchen mot Häcken följde jag via SR:s webbradiosändning, och även då gav Peder Ståhl häftig kritik mot Gerzic gentemot de myckna bolltappen och att han inte klarar av tempot i 90 minuter. Så, det är inte första gången han "klankar" på Gerzic.

Men så är ju bolltapp som Nordin gör inte alls roliga att skåda.
Örebro Asbjörn#10
2015-10-04 11:27
@rirobban:
Gällande Wiktorsson så har jag svårt att se honom kräva varken startplats eller markant högre lön vid ett nytt kontrakt. Dels för att han fortfarande endast gjort 6-7 matcher i rad nu som startspelare samt att han är en så pass otroligt ödmjuk kille med fötterna på jorden. Jag ser honom i nuläget som ett perfekt alternativ som mittback nummer tre till nästa års trupp där Moberg tillsammans med ett etablerat nyförvärv bildar tänkt startduo. Gällande Astrit så hoppas jag verkligen vi (den här gången) gör allt i vår makt för att behålla honom. Kanske med någon typ av hjälp utifrån? Den spelartypen, likt Sobra förra året, är ovärderlig att ha i laget egentligen oavsett matchbild eller var han spelar på planen. Han är uppenbarligen ständigt ett hot offensivt med sin fina vänsterfot och blick för spelet. Man ska dock heller inte glömma bort hur viktig han är i slutet av matcher som vi leder, likt igår, när han kan hålla i bollen och lugna ned. Där har vi nog en av anledningar till att han inte blev utbytt i slutet igår trots att han till synes var helt slut. Även om Astrits mer fria roll gör det lättare att hitta rätt ytor tycker jag Nordin har en hel del att lära av sin radarpartner kring när det är rätt att hålla i bollen och när det är rätt att släppa den direkt.
AIK Nissesson
2015-10-04 11:08
Eidur's placering på mållinjen när det inte blev 2-2, var en riktig försvarshöjdare, undrar om det var en inövad grej ;)
Örebro Minatankar
2015-10-04 11:06
Namn: rirobban
Sänt: 2015-10-04 08:07 Ändrat: 2015-10-04 08:09:03

"Skulle vara intressant att se sportklubben om man för en gångs skull fick starta en säsong med ett så bra lag som vi brukar få från sommaren till säsongsslut. Vi har nu tillsammans med Norrköping bäst form i allsvenskan. Norrköping har imponerat enormt denna säsong, och med rätt värvningar kan vi göra en "Peking" nästa säsong!"

//

För ett år sedan ville många sparka både tränaren och styrelsen i IFK Norrköping. Styrelsen pratade skämtsamt om att åka till Örebro för studiebesök för att lära sig framgång. I år ligger IFK i topp medan vårt lag precis lämnat bottenstriden...

Men med ytterligare tre segrar upprepar vi fjolårets höstsäsong och blir höstens lag i Allsvenskan! :-)
Örebro Minatankar
2015-10-04 11:01
Namn: rirobban
Sänt: 2015-10-04 08:07 Ändrat: 2015-10-04 08:09:03

"Angående Astrit så tror jag det är 50/50 att han stannar. Frågan är om klubben har råd med honom?"

//

Då är du inte överens med Alik. På presskonferensen efter matchen sa han att chansen är 70/70. Man kunde ändå ana ett lite leende på läpparna därefter. :-)
AIK Nissesson
2015-10-04 08:39
ÖREBRO !!!

Vilken underbar kväll det blev.
750-åringen levererar:)
Örebro rirobban
2015-10-04 08:10
Sorry råkade citera mitt långa inlägg här nedan två gånger om (lite trött här) och så går det ju inte ta bort inläggen som blivit fel tyvärr.
Örebro rirobban
2015-10-04 08:08

Örebro rirobban
2015-10-04 08:07
Örebro rirobban
2015-10-04 08:07
Angående "Pärlan" så tycker jag inte han varit jättebra på hemmaplan. Han har passat bättre på bortaplan. Med Kalle får man mera rörelse och betydligt bättre passningsspel. Pärs passningsspel har varit under all kritik, framförallt på hemmaplan! Han har däremot gjort 3 viktiga mål på bortaplan som hjälpt oss rejält på vägen till detta förnyande kontrakt. Han är stark och ger alltid allt i alla situationer. Men i vissa matcher passar det bättre med Kalles egenskaper. Angående om han bör köpas loss. Om man inte har något annat (bättre) guldfynd i bakfickan på ingång så bör man satsa på Pär. Även om Crespo kommer tillbaka så är det en skadebenägen spelare. Vill absolut inte att klubben hamnar i samma situation igen där man tvingas med en sista minuten(youtube)värvning. Med Pär får vi ett etablerat namn som vet hur man gör mål i allsvenskan. Han verkar också trivas med Axén. Att vi dessutom får in en spelare som är stark på bortaplan (och gräs) gör ju det inte sämre direkt. Sen är ju nästa fråga hur det blir med våra succé-mittbackar och Astrit? Eidur har en familjesituation (flickvännen var tvungen att flytta hem till Island igen) som gör att han troligen inte blir kvar i klubben. Wiktorsson vill nog fortsätta vara ordinarie och kommer säkert kräva betydligt högre i lön. Angående Astrit så tror jag det är 50/50 att han stannar. Frågan är om klubben har råd med honom? Skulle vara intressant att se sportklubben om man för en gångs skull fick starta en säsong med ett så bra lag som vi brukar få från sommaren till säsongsslut. Vi har nu tillsammans med Norrköping bäst form i allsvenskan. Norrköping har imponerat enormt denna säsong, och med rätt värvningar kan vi göra en "Peking" nästa säsong!
Örebro Lord Pode
2015-10-04 02:57
Till något helt annat. Hittade en gammal video när Oscar sjunger solo i omklädningsrummet med bl.a Harry Kane och Andy Townsend.
Örebro GT
2015-10-04 01:14
Härligt med två segrar denna underbara dag ! Säkrat kontrakt i fotbollen och en fin överkörning av Luleå.
Kul att även vi supportrar hyllas av Axén !
Nordin insats diskuterades flitigt på läktaren idag.
Diplomatiskt kan man säga att han var ojämn. Han måste lyfta sig. Förslag till bättring är att varje idiotpass till en motståndare resulterar i lika månaders utlåning till degen. (Obs ! ironi )
Örebro either/or
2015-10-04 00:23
Sjukt skönt att ÖSK efter en mestadels bedrövlig säsong kan vända på steken så här! Nyförvärven spelar stor roll så klart men även övriga spelare har höjt sig. Befinner mig utomlands så var tvungen att följa matchen via SR. Hoppas slippa göra det igen! Mer negativ "expert" än Peder Ståhl finns nog inte. Hans totala sågning av Nordin, inte bara i denna match utan totalt som spelare, var under all kritik. Okunnigt och onyanserat.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro either/or
2015-10-04 00:23
Sjukt skönt att ÖSK efter en mestadels bedrövlig säsong kan vända på steken så här! Nyförvärven spelar stor roll så klart men även övriga spelare har höjt sig. Befinner mig utomlands så var tvungen att följa matchen via SR. Hoppas slippa göra det igen! Mer negativ "expert" än Peder Ståhl finns nog inte. Hans totala sågning av Nordin, inte bara i denna match utan totalt som spelare, var under all kritik. Okunnigt och onyanserat.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Center
2015-10-04 00:22
@Eyravallen Örebro:


Jag är lite fundersam också runt den situationen. Vi var fler som pratade om honom idag under matchen och undrade varför han hålls på bänken. Har han känningar ff? Eller anser Axen att han inte är så där direkt given? I mina ögon och utifrån den trupp som disponeras är han en självklar startspelare.

Jag fattade inte heller hur ÖSK startade eller rättare sagt varför de startade så. Broberg verkade ligga på topp och Astrit till höger. Här har man en spelare som stänkt in mål från sin lite fria högerposition så varför ändrar man den? Senare i matchen verkade man återgå till sina ursprungspositioner dem emellan. Eller då såg jag allt totalt vinögt idag.

Sedan tror jag Nordin skulle passa bättre i en fri kantroll än Astrit. Apropå Astrit tycker jag han ser lite kantig ut i sitt spel. Han försöker upprepa sina klackar men det känns totalt sett som det saknas något.

Eyravallen Örebro
2015-10-03 23:56
Vad tror ni om Pär Ericsson då? Bänkad för sen spela från start och nästa match tillbaka, Jag tror Axen bestämt sig för köpa Pär men vill inte att han ska Göra succé på slutet så att Pärlan kan förhandla om sin lön eller vänta på anbud från högre klubbar.
Örebro Center
2015-10-03 23:25
En av de saker jag gillar med Axen är att det lönar sig att vara bra på träning. Det är inte alla tränare som tar hänsyn till det vilket jag personligen anser sätter konkurrenssituation ur spel.
Annons: