/fotboll/osk/forum/922.aspx/fotboll/osk/forum/922.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro adde787
2015-10-09 12:40
Peo får lämna Gais
Örebro Bastard on Parade
2015-10-08 21:53
Kul att se många fina mål. Eidurs frispark var riktigt fin. Jag trodde det var lite för långt ifrån för att det skulle kunna bli riktigt farligt, men Eidur fick fick en fin träff och det var ju inga fel på siktet heller. Kul också att både Walldén och Jaiteh fick göra mål i sina inhopp.
Örebro Lekiller
2015-10-08 21:45
[QUOTE=Nicka i ribban]Jag kan för övrigt säga att jag inte har något emot Axén. Tvärtom. Det är roligt med tränare som är frispråkiga. Eidur ska tydligen ha gjort ett läckert frisparksmål. Finns det några vittnen? [/QUOTE] Ja ca 200-300 st kanske. Det var snyggt, i krysset ifrån ca 30 m kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicka i ribban
2015-10-08 20:31
Jag kan för övrigt säga att jag inte har något emot Axén. Tvärtom. Det är roligt med tränare som är frispråkiga.

Eidur ska tydligen ha gjort ett läckert frisparksmål. Finns det några vittnen?
Örebro Nicka i ribban
2015-10-08 15:51
Yasin och Saeid värvades väl in från BK Forward, där man redan var ordinarie, för 4 år sedan eller något liknande? De spelade inte i någon U17-trupp direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2015-10-08 15:20
har svårt att Axén medvetet låter bli att.lyfta upp någon. bortsett från ungdomarna har ju alla fått spela utifrån vilka han tyckt prestera på träning. Att han tom gav Rinne chansen trots att Oscar inte varit dålig. allt detta indikerar för mig iaf att han är öppen i sina uttagningarna
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2015-10-08 15:14
frågan är inte så lätt. När de.begavs fick.både Holmberg, saied och Yassin chansen. Finns de inga tillräckligt bra just nu finns de ej heller några att lyfta fram
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro dungeon
2015-10-08 15:14
Svartvitt tar inte ledigt för landslagsuppehållet!

DM-final och derby mot IK Sturehov hemma på Eyravallen klockan 19. ÖSK kommer med nästintill starkaste trupp, perfekt för att bota abstinensen som uppstår vid två veckors serieuppehåll.

När vi ändå är inne på talanger så håll utkik på Adam Bark i Hovet. Knappt fyllt moppe men har ändå sprutat poäng omkring sig i division 4 under hösten när han fått chansen i A-laget. Länets för närvarande största talang?
Örebro Nicka i ribban
2015-10-08 14:40
@Jonas R Det är knappast juniorernas ansvar att rädda laget kvar i Allsvenskan. Åtvidaberg har för dåliga seniorer, helt klart. Hampus Holmgren (f. 1995) är ordinarie högerback och Sebastian Ramhorn (f. 1996) är ordinarie mittback i Åtvidaberg. Dessutom har Simon Skrabb (f. 1995) spelat i princip varje match den här säsongen. Han gjorde mål mot oss. Kenny Hildeby och Lucas Öhrn tror jag båda har fått speltid i år. Halmstad använder Eric Smith (tror han är 18 år) som defensiv mittfältare. Jag har sämre koll på deras juniorer dock. ÖSK har använt sig av Michael Seaton (-96) och Jonathan Lundberg (-97). På bänken har även Ring, Lipovac och Ekstrand Hamrén suttit, men inte fått speltid. Falkenberg har Araba (8 mål och en BEAST), Rodevåg (klubblegendar) och Donyoh (inlånad från Man City, tror jag) i anfallet, men den som startar mest regelbundet är Gustaf Nilsson, född -97. Kan du verkligen nämna ett Allsvenskt lag som är sämre än ÖSK på att släppa fram talanger?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2015-10-08 13:33
[QUOTE=bison ]Så jävla trott på kommentaren att eftersom tränaren ser alla matcher och alla träningar så har han alltid rätt och därmed är det inget att diskutera, laguttagningar är subjektiva och det gäller även Sixten, Axén, Peo eller Peking-Janne. Kvalificerat skitsnack att hävda att de klubbar som släpper fram fler unga spelare endast gör det pga dålig ekonomi. [/QUOTE] Jag syfta på klubbar som riskerar att åka ur uppenbarligen håller deras.ungdomar då ej måttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro bison
2015-10-08 13:20
Så jävla trott på kommentaren att eftersom tränaren ser alla matcher och alla träningar så har han alltid rätt och därmed är det inget att diskutera, laguttagningar är subjektiva och det gäller även Sixten, Axén, Peo eller Peking-Janne.
Kvalificerat skitsnack att hävda att de klubbar som släpper fram fler unga spelare endast gör det pga dålig ekonomi.
Örebro Bastard on Parade
2015-10-08 12:28
@Jonas r:


I länkad artikel hittar du ganska många lag som är bättre än ÖSK på att släppa fram talanger. Den är förvisso inte helt korrekt, men det ger ändå en ganska tydlig indikation på att ÖSK inte vågar släppa fram unga spelare. Vi får väl summera hur det ser ut efter säsongen när facit finns tillgängligt.

Gällande ditt argument om att vissa lag tvingas till att släppa fram unga spelare på grund av ekonomin så köper jag inte det. Känner du till hur ÖSK:s ekonomi ser ut? Känner du till att vi inledde säsongen med en liten trupp?

Häcken omsatte 142.9 miljoner kronor under 2014 och de har ett stort eget kapital. De har råd att värva dyra spelare, men ändå har de släppt fram massor av unga spelare. IFK Norrköping omsätter också mycket mer än vad ÖSK gör och de har med mycket god framgång släppt fram spelare från de egna leden. Både Malmö och Elfsborg har dessutom släppt fram många spelare de senaste åren. Vissa säger att de har så mycket bättre ungdomsspelare, men ÖSK:s olika ungdomslag har ju fina resultat de senaste åren.

Angående U21-matcher och träningsmatcher så finns det så klart en skillnad jämfört med Allsvenskan. Däremot så tycker jag fortfarande att det är relevant att jämföra insatser i samma match. Om en A-lagsspelare inte kan tända till vid spel i U21-laget så bör det inte gynna honom vid nästa uttagning till A-laget. Det är inte professionellt av en spelare om han inte kan prestera i sådana matcher. Man kan så klart argumentera för att han kan höja sin nivå när det gäller spel i Allsvenskan, men varför kan man inte använda samma argument för talangerna? Axén pratar mycket om självförtroende hos Broberg och Ajdarevic. Hur skulle talangernas prestationer påverkas om deras självförtroende stärktes av bra prestationer? Det är ju knappast bra för självförtroendet att bli petad av spelare som underpresterar över en längre period och/eller är skadade/sjuka.
Örebro Lord Pode
2015-10-08 11:25
@Nissesson:

Sverige såklart.
Örebro Jonas r
2015-10-08 11:13
[QUOTE=Nicka i ribban]Faktum är ju att det tog 8-9 omgångar innan en av våra anfallare gjorde mål. Att då inte testa Jonis tyckte jag var konstigt. Jag har inte ändrat mig idag i den frågan. Sen är ÖSK sämst i Allsvenskan på att släppa fram unga spelare. Det har man fått svart på vitt. Jag tror inte att våra ungdomar är såpass mycket sämre än de andra lagens. Lundberg har fått hoppa in 2 gånger i år, Lipovac hade en liknande siffra förra året. Att ungdomarna inte får spela nu i höst förstår jag mycket väl, men att i våras spela en skadad/sjuk och (åtminstone på match) iskall Pode istället för framtiden låter märkligt i mina öron. Med facit i hand kunde det knappast ha gått sämre. [/QUOTE] Sämst i allsvenskan kom ingen Hur jämför du nu? Visa mig varje lag som är bättre? ps Att de finns lag som gett ungdomar chansen kan ju också betyda att ett.lag ej har råd att värva och tvingas mer eller mindre. T.Ex. se på lagen under oss ....
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2015-10-08 11:04
kul att de blev lite reaktion på mitt inlägg. Laguttagningar bygger som jag förstått det på form för dagen men kanske också spetsegenskaper som kan vara nyttiga under en match. Ex därför jag tror att Pode fått chansen framför en ungdom hans passningsfot kan bli livsavgörande, detsamma gäller DG med sin snabbhet. All respekt för er som deltar på u21 det är passionerat supporterskap för mig. Men den typen av motstånd kan sällan jämföras med allsvenskan, det viktiga tävlingsmomentet saknas och därför tror jag det är vanskligt att dra för.stora växlar på en sån match. Nja att Axén är rak och ärlig är lika med diktatur håller jag inte med om. Jag upplever att hans kritik riktar sin ofta mot Na. Ex Crona han har väl inte haft många rätt under säsongen och vi minns väl också hans hårda kritik när Hasani fick gå.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Nissesson
2015-10-08 10:41
@Lord Pode:


Vilket landslag?
Örebro Lord Pode
2015-10-08 10:20
@combatspenat:

Har hört att han inte är i närheten av Jimmys talang tex. Han lever väldigt mycket på sitt namn.
Örebro Lord Pode
2015-10-08 10:11
Axén till landslaget!
AIK Nissesson
2015-10-08 08:41
BoP

Mycket tänkvärt inlägg, som vanligt, jag tror att många supportrar har samma känslor som du ...
Örebro Center
2015-10-08 08:28
@Jonas r:


Ska vi diskutera laguppställningar på medlemsmötena?
Örebro Nicka i ribban
2015-10-08 08:17
Faktum är ju att det tog 8-9 omgångar innan en av våra anfallare gjorde mål. Att då inte testa Jonis tyckte jag var konstigt. Jag har inte ändrat mig idag i den frågan. Sen är ÖSK sämst i Allsvenskan på att släppa fram unga spelare. Det har man fått svart på vitt. Jag tror inte att våra ungdomar är såpass mycket sämre än de andra lagens. Lundberg har fått hoppa in 2 gånger i år, Lipovac hade en liknande siffra förra året. Att ungdomarna inte får spela nu i höst förstår jag mycket väl, men att i våras spela en skadad/sjuk och (åtminstone på match) iskall Pode istället för framtiden låter märkligt i mina öron. Med facit i hand kunde det knappast ha gått sämre.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2015-10-07 23:05
Bastard on Parade
Mkt bra inlägg. Det finns faktiskt en gråszon, trots att vi alla gillar svart/vit.
Får väl hoppas att unge Durmaz inte väljer ÖSK om han nu vill utvecklas.
Gör som Björnqvist, ta några år i en lägre serie och spela A-lagsfotboll istället för bänken eller ett ointressant U-lag
Örebro Bastard on Parade
2015-10-07 21:40
Jonas R//

1) Jag såg också cup-matchen mot IFK Örebro. Menar du att Jonis, med sina två mål, var sämre än Kalle? Tycker du att Moberg gjorde en bra match? Jag har sett ganska många U19 och U21-matcher i år. Jag har sett A-lagsspelare vara sämre än U-spelarna, men likväl har de prioriterats i A-laget. Jag har sett Ring göra bra insatser mot Bröndby och Midtjylland, men ändå går Pode före på en position som han inte behärskar. Axén har ju själv sagt att Pode var både skadad och sjuk i premiären mot IFK Norrköping. Det finns flera exempel på spelare som inte har kunnat träna ordentligt på grund av skador, men ändå har de varit givna i startelvan.

Truppen blev starkare i somras så jag förstår att det har blivit svårare för Jonis att ta en plats, men han borde definitivt ha fått chansen tidigare när befintliga forwards underpresterade och vi hade förtvivlat svårt att göra mål. Nordin Gerzic är absolut ingen anfallare och ändå fick han spela i den positionen i några matcher.

2) Vilken sanning är det som lättkränkta supportrar inte klarar av att höra? Varför är Axéns subjektiva åsikt sanning medan någon annans subjektiva åsikt inte är värd annat än att hånas? Axén har ju sagt något i stil med att Wiktorsson inte har varit tillräckligt bra, därför har han inte startat. Jag tycker att Wiktorsson har bevisat i de 6 senaste matcherna att han är tillräckligt bra. Men i diktaturen ÖSK så är väl Axéns ord lag och facit så vem är jag att ifrågasätta Axéns tidigare laguttagningar?

Menar du att man som medlem ska vänta med att framföra sina åsikter till föreningsstämman som inträffar 1 gång per år? Ja, det låter onekligen som ett konstruktivt och proaktivt sätt för att föra fram sådant som man upplever som problem idag.
AIK Nissesson
2015-10-07 19:53
Jonas r

Jag har alltid trott på ÖSK, och hoppas verkligen att Axén kan lyfta klubben till stora framgångar, jag längtar så ...

... å inget jädra gnäll:)
Örebro Minatankar
2015-10-07 19:17
Se länk om sponsorers reaktion på läkarvåld i Göteborg.
Örebro Jonas r
2015-10-07 19:07
Ang Axén För det första har alltid trott på Axén. Har har som få tränare bjudit på sig själv under hela sin tid i ÖSK. Varit tillgänglig även när det varit tufft. Inte duckat för någon fråga. vågat vara rak och ärlig mot supportrarna. Nu till gnället om att han vågar säga vad han tycker. 1. Ang varför våra unga inte får mer speltid. Ni som klagar över detta, har inte sett alla u21 både hemma.och bortamatcher? har ni deltagit på alla träningar? Nä tänkte väl det då har jag också svårt att kritik på allvar. Jag har endast sett cup matchen mot Ifk örebro och då imponerade inte ungdomarna. 2. Att man som supporter är lättkränkt och inte klarar av att höra på sanningen är bara beklagligt. Inget som Axén ska behöva stå till svars för. ÖSK är en demokratisk och medlemsstyrd klubb. Som medlem kan du göra din röst hörd den väger lika tungt som alla andras. Använd er röst där på ett konstruktivt sätt istället för att gnälla om vad en tränare säger.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicka i ribban
2015-10-07 18:15
@zxcv:

Hahaha! Det här kan vara bland det bästa jag sett! :D
Örebro zxcv
2015-10-07 16:45
Till och med de som uppfann teckenspråket fattade grejen!
Örebro Tvetov Nato
2015-10-07 16:44
Svartvita i Stockholm fyllde en buss till premiären mot Norrköping. I den avslutande omgången, mot AIK, gör de samma sak igen. Efter Sportklubbens sex raka segrar är intresset för resan stort. Med drygt tre veckor kvar är 30 av 40 platser bokade - om du vill ha chansen att åka med Segerbussen bör du boka din plats redan i dag. Svartvita i Stockholm vill betona att resan är till för alla som älskar ÖSK - mot Norrköping fans flera generationer Svartvita hjärtan representerade. ÖSK uppskattar initiativet och skriver om det här: http://oskfotboll.se/osk/aktuellt/nyheter-2015/2015-10-07-svartvita-i-stockholm-ordnar-avslutningsresa.html För detaljerad information, priser och säkra plats till årets bästa lördag - se här:
Örebro combatspenat
2015-10-07 15:48
Hur går det med ösk och lokala talanger? De har säkert koll, men hade varit synd om ännu en lokaltalang försvinner och sedan dyker upp i landslaget utan att ha tagit vägen genom ÖSK.
Annons: