/fotboll/osk/forum/9175.aspx/fotboll/osk/forum/9175.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Mittåt
2006-08-11 22:30
ÖSK Ungdoms matcher är så gott som alltid intressanta. På ett eller annat sätt. Och speciellt när man spelar mot Laxå, verkar det som.

De som såg vårmatchen fick genomlida en märklig kantring i matchutfallet. Laxå gick från 0-5 vid 65-minutersmarkeringen till 5-5 vid full tid.

Det fåtal åskådare som ikväll sökt sig till Ramundervallen i Laxå fick uppleva något liknande. Ungdomarna hade väl inte någon av sina bättre dagar. Laxå tog inte helt oförtjänt hem den första halvleken med uddamålet.

Den andra började väldigt dramatiskt. Dennis Fransson i Laxå manglade Niklas Lönnqvist å det vådligaste redan efter 14 sekunder. Niklas låg flera minuter innan han kom på benen. Sedan kom Jocke Green fram och sköt ett bra skott i ribban. I nästa anfall kommer Fransson fri igen och Philip Öhlund gör vad han kan för att förhindra ett målskott. Båda spelarna skaver på varandra men domaren tycker att Philip skaver mest, så det blir rött kort.

Ingen straff men väl en misslyckad frispark. Det gör inte så mycket eftersom man gör 2-0 nästan direkt. Dennis Fransson på en låg språngnick.

I den 64 minuter ökar samme Fransson på till 3-0. Ridån verkar ha gått ned fullständigt. När domaren blåser av matchen står det 3-3. ÖSK har hämtat igen hela underläget med en man mindre på plan.

Det börjar med att Sandro stjäl bollen av målvakten i den 72:a minuten någonstans långt ute vid sidlinjen. Sandro lyrar in bollen i förhoppningen att någon skall kunna stöta in den (antar jag). Det behövs inte - den går i mål av egen kraft.

Ca. 10 minuter senare gör ÖSK 3-2. Inhopparen Christian Lumbana-Kapasa serveras en läcker nickskarv av inhopparen Daniel Andersson och gör inget misstag. Bollen disktinkt i mål.

När den ordinarie matchtiden gått till ända är det dags för 3-3. Chris igen, som på hög volley får en halvträff efter ett långt inkast av Joakim Green. Chris "skott" touchar en försvare och går i en elegant båge över en chanslös Laxå-måvakt.

Som sagt, en rafflande avslutning på en match som började rätt så träigt.
Örebro jappel
2006-08-11 22:30
ÖSK Fans//
angående din fråga två som jag missade i min upprördhet rörande din fråga ett...
Så har ÖSK insett för länge sedan att dom måste ha en striker som gör oväntade och lyckade saker...typ Zlatan när han är som best...problemet är väl det att det inte kryllar av spelare som är dribblers och strikers av rang. Bara att hoppas att vi kan skola fram någon egen produkt, och i väntan på det så får vi vara glada om vi lyckas få hit någon av rang till ett vettigt pris.

Hur det än är så lyckas laget ÖSK producera massivs med mål. Klart flest i SE i år. och om det fortsätter såhär är vi med och kampas om att bli laget som producerat flest mål i SE sedan den startade..vi måste bara göra omkring 24 mål till på 12 matcher... för att vara bland dom bästa någonsin i SE... 69 är maxet tror jag Kalmar 2001.. förljt av 67 Kalmar 2003... till 69 har vi bara 31 mål = 2,58/match...vilket visserligen är en bit från det vi haft hittils 2,11..men det är inte omöjligt med några justa resultat såhär på slutklämmen :-)
Om vi börjar med tre mål mot giffarna och följer upp det med fyra mot umeå...sedan åtta mot degen...så är vi snart i hamn ;o)
Örebro E-A
2006-08-11 22:30
tänkvärd blogg från BoIS-supporter ang. utlänska värvningar av forwards, samt utarmningen av svenska talanger det kan skapa.. läs: "OPINION: Svenska anfallare efterlyses" först, sen kan ni se vad vår egen klubbchef Lennart Sjögren svarat på följdfågorna..
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-11 22:23
Samura hade ju ingen jättelön i Assyriska, vad får honom att tro att han är värd så mycket mer nu?

Orkade inte kolla ifall det var från 2003 eller 2004, men årsinkomsten var i alla fall 238 300 KR...
Örebro E-A
2006-08-11 22:13
ÖSK Fans//
jag håller med dig, hade vart skitkul å ta in Kabba. har dock inte sett han på träning så jag skulle inte själv fatta det beslutet. men de flesta här inne har en poäng i det dom skriver (som vanligt..) ang. lönekrav och va det nu kan handla om. det är ju inte säkert att det bara rörde sig om det problemet. man kan ju inte alltid lita till den info tidningen ger oss.. eftersom Lennart Sjögren är på semester kanske han inte hade lust att dra hela historien utan bara sa det han kände för och så tyckte Kabbas agent att det va det ända som behövdes sägas, för sin klient's skull. eller så hade parterna kanske gjort upp det.. vad vet jag..
Örebro jappel
2006-08-11 22:09
Jag blåögd, pariotisk och naiv....nähä :-)
Och jag har ju i alla fall rätt :o)
Örebro jappel
2006-08-11 22:09
E-A//
Klart att vi bör förstärka, och även jag ser gärna att vi gör det nu. Men samtidigt är det mycket viktigt att vi visar att det krävs engagemang och hjärta om man ska spela i ÖSK.
Därför är det inte troligt att vi kan värva några SE spelare då alla dessa (måste tro) att deras lag har en chans mot ÖSK...ska vi värva någon borde det kanske vara någon i MAIF nu när vi bevisat att vi är klassen bättre än dom. Problemet där är kanske bara det att det inte är någon vi behöver därifrån just nu...eller??
Örebro jappel
2006-08-11 22:06
Till kabba kan jag bara säga som Aerosmith skulle sagt det... Get a grip :-)
Örebro jappel
2006-08-11 22:04
Ämne: Fan va sur jag blir!....
Spelarinvest betalar inte killens lön utan ser bara till att han kommer hit (övergångssumma och ev. sign on fee..) problemet i detta fallet är om han nu mot förmodan har mage att kräva 40-50000 i månadslön...då har självfallet inte ÖSK råd att ha killen i laget. Han har ju inte bevistat någonting sedan 2004 då han var medelmåttig anfallare i SE...sedan dess har han bevisat att han varken är lojal eller har karaktär nog att träna ordentligt på egen hand...(för då hade han varit i bra form nu trots att han inte har någon klubb att spela i)
Örebro E-A
2006-08-11 22:04
Ämne: Kan även passa på at....
jappel//
det var MaIF vi mötte, ett tilltäppt försvar och produktion framåt ska va en självklahet i den matchen för ett lag som vill till allsvenskan.

jag tycker det vore bra ifall man tog in en del nya nu som kunde spela in sig i laget inför nästa säsong. tycker det vore konstigt om inte klubben verkligen satsade på allsvenskt kontrakt nu när vi ha slagläge. investera nu, det kommer ändå tillbaks ekonomiskt om vi skulle gå upp i allsvenskan å då är det även bra om vi har en stomme av bra spelare som lirat ihop sig.. dessutom är det 100% säkert att vi tappar spelare till nästa säsong, vart vi än spelar..
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-11 22:01
Forza Assyriska !//

Svårt att veta vilka summor han krävde men det måste ha verit en hel del men tanke på att i morse ville ÖSK prata om villkoren och vid lunch var det klart att det inte blir något!

ÖSK betalar förmodligen de bästa lönerna i Superettan, tror bara att BoIS, Peking, Sundsvall och eventuellt Assyriska kan betala dessa löner! Hade det inte varit ett alldeles för stort glapp så hade man inte avslutat förhandlingarna så snabbt...
Örebro jappel
2006-08-11 22:01
40-50 tusen för en spelare i hans klass....hoppas verkligen att han inte försöker sig på några sådana drömlöner...killen har ju som sagt knappt ens visat att han platsar i superettan...40-50000 är ju vad normalspelaren i AS har....vakna upp i verkligheten nu Forza.
Jag har svårt att tro att ni har mer än en spelare som tjänar över 40000...fast du vet kanske bäst där...
Får en normalbra spelare 30000 i se ska dom nog vara nöjda...i AS däremot kan den summan nästintill dubblas.. 50000 är nog ganska vanligt..
Det måste trots allt vara verklighetsförankrat också. Se drar inte mer än 2000 i snitt för er = 200000 / match a 15 hemmamatcher = 3000000 kr sedan lika mycket från sponsorer och förbundet då har man MAX 10 000 000 kr att fördela till samtliga inblandade under ett år... minst 25 personer som ska ha heltidslön = 400 000 kr...men då ska sociala avgifter och skatt betalas också....då är det ca 200000kr kvar per spelare och år i snitt = 16666,67 kr / månad och spelare och några i kansliet... så chansen att en spelare som Kabba skulle få 40-50 tusen är mer än obefintlig!!!! kräver han det är det löljligt... han ska vara glad om han får 30000 och slipper jobba deltid i SE!!! Och ingen i As vill bevisligen ha killen... så kom ner på jorden igen!!
Örebro ÖSK Fans
2006-08-11 22:00
Fan va sur jag blir!!! vet att många ville ha Kabba, men nu när affären blivit avslagen,helt plötsligt inte ville ha honom.

nu har jag två frågor???

1 vad fan har vi spelarinvest till???

2 ska vi (som vanligt försöka hämta en stor target spelare som jag tycker vi har allt för många av redan!?

Neeee en kabba hade suttit fint o jag verkar vara ensam o tycka det
Örebro Jimpa_90
2006-08-11 21:53
Krossa Giffarna!!!
Assyriska Forza Assyriska !
2006-08-11 21:52
Vad är det för summor han begär igentligen? Det kan väll inte vara mer än 40-50 tusen, eller?
Örebro jappel
2006-08-11 21:43
Ämne: Ämne: Ni var ....
du har helt klart en poäng med gymmet där....
Bättre att värva div 1 spelare i toppform än fördetta SE spelare som är ur form.
Fast klart bäst är självfallet att värva spelare av AS kvalite som är i bra form, som Glenn och även Seb!!!! så ska det se ut!!!
Örebro loopy
2006-08-11 21:38
Ämne: Ni var ju såååå intr....
Det var en provspelare men på hans agent verkade han tycka att det var en allsvensk dominant. Ska man vara ärlig så borde väl en arbetslös kabba i tälje vara glad över sportklubbens intressen men vill man ha lön som en allsvensk stjärna så bör man kanske prestera lite innan.

Tycker man kan sammanfatta detta provspel med att det var en intressant spelare, men att om vi går upp i allsvenskan så kommer minst likvärdiga alternativ att finnas tillgängliga så vill han inte lira här så kan han sitta och ta ut socialbidrag i tälje.

Sen tycker jag att oavsett nivå på spelaren så är det ett orostecken att dom är otränade konditionsmässigt och fysiskt när de kommer på provspel, för nog fan har man väl tid att hänga på gymet samt löpa lite om man har ambitioner på proffesionellt fotbollspel.

Örebro Mupe
2006-08-11 21:35
Ang. Kabbakontraktet..!! Det är ett hedersuppdrag man har fått när man spelar i ÖSK och det skall vara en stor ära att få representera ett sådant klassiskt lag..!!
Tänker man som sådant "jag ska spela ihop litet pengar så attjag kan lägga av vid trettiotre med bra ekonomi" så har man inget i ÖSK att göra..!!!!
Örebro jappel
2006-08-11 21:29
Kan även passa på att säga att jag innan Maif-matchen var nervös framför allt för försvaret, men även för anfallet... nu fick jag lugnande besked på båda dessa punkter.
Försvaret spelare kassaskåpssäkert, kul att se att Hagge och Holger fungerade bra i mitten där bak och Riddez var kung på planen.
Frammåt var Seb som vanligt blytung och mittfältet fyllde på precis som i fornstora dar!!
Som ÖSK spelade mot mjällby behövs det inte några förstärkningar innan AS.
Örebro jappel
2006-08-11 21:21
Daal//
Tror att många av dom som har utgående kontrakt väntar tills det står klart att vi kommer upp i AS eller ej. Gör vi det kommer nog alla dessa stanna kvar!!
Örebro jappel
2006-08-11 21:19
Jag hade själv gärna sett honom i ÖSK, men jag hade inte viljat betala någon topplön till honom direkt (inte ens med SE-mått mätt) har på känn att ÖSK resonerade på precis samma sätt, så när han satte hårt mot hårt så tröttnade ÖSK direkt, som tur är, vi behöver inga divor eller problembarn. Mot skälig medelklass Superettanlön och rätt inställning hade jag gärna sett honom, men nu känns det bara bra att det inte verkar bli någon affär!
Örebro jappel
2006-08-11 21:16
Ämne: Ni var ju såååå intr....
Giriga spelare klarar vi oss alldeles utmärkt utan. Sedan var det kanske tre fyra nick som vurmade för honom resten var med reserverade.
Klart att dom flesta här inne skulle vara glada över en förändring i anfallet vilket han alla gånger skulle ha inneburit, men han hade inte varit given i startelvan utan snarare blivit ett trumfkort att slänga in med halvtimman kvar i tillknäppta matcher. Tror inte att någon här inne trott eller menat att han skulle kunna gå in i ÖSK:s förstaelva i första taget.
ÖSK såg honom som en komplementsspelare, medan han själv och hans agent såg honom som någon form av stjärna...klart att det inte blir någon affär då.
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-11 21:15
go_osk//

Vi har många duktiga spelare i Ungdom, frågan är också hur många man kan lyfta upp till ett lag som ska upp till Allsvenskan!?

Det beror ju också på hur många spelare lämnar laget efter den här säsongen, vi har ju några som har utgående kontrakt tyvärr... Men hoppas att de förlänger!
Rock_strongo
2006-08-11 20:39
Forza Assyriska //

han skulle ha sjukt mycket pengar.bättre att sitta och ruttna bort i sin lägenhet i södertälje.
Assyriska Forza Assyriska !
2006-08-11 20:37
Ni var ju såååå intreserade av Kabba allihop här inne, vad har hänt?
Örebro GT
2006-08-11 19:55
Kallurs häckar rockar GULD !!
Örebro joth
2006-08-11 19:48
go_osk//Sen är det väl nästa så att det måste försvinna lite spelare för att få upp några nya.
Jag tror att Zebastian ligger närma till hands... det finns väl en liten risk att Thomas Andersson slutar efter denna säsong och då täcker han den luckan som lärling i backlinjen då Haginge blir ordinarie.
Örebro go_osk
2006-08-11 19:40
Påtal om framtiden, vilka tror ni kommer att bli uppflyttade ifrån talangtruppen?

Personligen tror jag att dessa fyra ligger närmast till hands:

Joakim Green
Lagets högerback och lagkapten. Det som dessutom borde tala för honom är att det saknas alternativ på högerbacksplatsen.

Zebastian Lovén
En riktigt bra och placeringssäker mittback. Lägg dessutom till att Thomas lär lägga av och att MSa lär få det tufft att komma tillbaka i gammalt gott skick, vilket inte lär minska Zebastians chanser.

Simon Ramström
En mordern mittback med ett riktigt bra huvudspel, vilket han inte är rädd för att använda på offensiva fasta situationer. Simon kan dessutom spela på mittfältet.

Fedja Jelecák
Fedja är helt klart min favoritspelare i talangtruppen. Med hans teknik och spelförståelse tror jag att vi inom kort kan ha en ny Kristofer Näfver. Det känns dessutom som att Fedja värderar saker och ting bättre och bättre till varje ny match.
Örebro joth
2006-08-11 19:34
mme//Mycket bra skrivet. Pricken över i, liksom.
Örebro rokky
2006-08-11 19:28
tidigare i veckan så var alla så positiva till Kabba samura. Idag har vindarna vänt. Många negativa inlägg om Kabba. Vilken tur att det inte blev något kontrakt.
Annons: