/fotboll/osk/forum/913.aspx/fotboll/osk/forum/913.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Nissesson
2015-10-23 09:26
Märker att vissa vill sjåsa upp "förväntningarna/stämningen/våldet" på olika sociala medier inför oktobermatchen, och har 1970 i minne, men det är ju 45 år sedan.

För cirka tio år sedan hamnade jag en sen regnig höst av misstag, mitt i en bortaklack, det var inga problem, bara att använda lite sunt förnuft.

Många diskussioner blev det, men vi gillade ju alla fotboll och var inte där för att slåss.

Tat lungt, ta en TOY :)
Örebro Vinnartradition
2015-10-23 08:29
I fall det står AIK:are på Västra är inte frågan om det blir oroligheter. Det är ett faktum.

Även om AIK spelar om guld kommer vi vara 6000-7000 på plats som sympatiserar med ÖSK.
Örebro Center
2015-10-23 07:10
I England är det inte tillåtet att stå som motståndarsupporter på hemmaläktaren, vilket man informeras redan om i Sverige om man försöker köpa biljett. Där uttrycks inte bara att man inte får bära attiraljer för motståndarens lag utan man förväntas även sympatisera med hemmalaget. Man blir utkastad utan kompensation (Om du skulle råkat att ha tagit sig in) om annat avslöjas. Nu kan man tycka England är England och Sverige är Sverige men i.o.m EU så kan man säga att det som är ok där är ok här. Som MT säger kan arrangören ställa krav och det har ALDRIG varit ok att stå på västra med motståndartröjor, halsdukar och heja. Det är bara att det aldrig varit något större problem tidigare. Sedan kan jag undra varför vi hela tiden säger att "Kubanerna" kommer bli upprörda. Kommer vi inte alla att bli det? Sedan ropar vi på ÖSK att de ska se till att AIK-sympatisörer inte kommer upp dit. Och här kommer ju det delikata problemet att t.o.m i England kan du ju naturligtvis ta dig in på motståndarsidan "civilt klädd" och om man håller en låg profil. Hur skall en biljettförsäljare/värd/vakt kunna förhindra en person, som har sympatier för AIK och inte på något sätt visar det, att köpa en ståplatsbiljett? Lyssna på dialekten? Och om då AIK-sympatisören är Örebroare? Det enda jag kan komma på är om man vid visitation upptäcker AIK-attiraljer (som de säkert skulle vilja ta fram om AIK vinner guldet och när de stormar plan) Det går ju så klart inte förhindra om det annars inte märks. Utan det är först om denna person utför glädjedanser på västra när motståndaren gör mål eller på annat sätt uppenbarligen och högljutt visar det. För min personliga del skulle jag gärna sälja ut hela arena till AIK. Då skulle vi få fullsatt för första gången sedan arenan byggdes om till sin nuvarande form och massa pengar in till ÖSK (givet att matchen gäller guldet för AIK). Matchen är obetydlig för ÖSK mer än äran och jag skulle lika gärna kunna se den på TV om jag visste att det ekonomiskt gynnade klubben. Och matchen kommer få massa publicitet vilket också är bra för klubben och sponsorer. Och jag skulle t.o.m hoppas AIK vann så vi slapp få stan riven. Hur som helst är detta det absolut bästa som kunna hänt klubben. Säkrat kontrakt och en väldigt massa folk i den sista obetydliga matchen som annars kanske hade dragit 3500 åskådade en kulen kall oktober dag och med SHL hockey bara några timmar senare.
Benny Böckling
2015-10-22 23:43
Med ett hundratal gnagare(som det påstås) på västra ökar ju risken för bråk och skit med sisådär 100% Nu är ju kubanerna långt ifrån kända för att vara några bråkstakar men nog fan tror jag det skulle bli väldigt upprörda känslor bland dem ifall det jublas på västra vid ett AIK-mål. Jag är rädd för att det kan bli en del trubbel.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-10-22 23:39
@zxcv:


Många tycks tro att man som kund har en massa rättigheter när man går in i en butik, besöker en restaurang, bevistar en konsert eller går på en fotbollsmatch.

Arrangören/ägaren får inte avvisa någon av kränkande skäl, som t ex etnisk bakgrund. I övrigt är det ägaren/arrangören som bestämmer under vilka premisser gästerna/kunderna får vistas i ägarens/arrangörens lokaler.
Örebro Hagge till landslaget
2015-10-22 23:21
Hahne, det är bullshit! :)
Örebro zxcv
2015-10-22 23:20
Spontant känns det som man är ute i grumligt vatten rent juridiskt om man avvisar folk baserat på lagtillhörighet.
Jag tror man endast får be folk att gå och först vid störande av allmän ordning är ett utkastande befogat.

Någon som är insatt i juridiken som vet säkert?
Örebro Asbjörn#10
2015-10-22 23:01
Har läst på lite för många ställen under dagen idag (b la min egna facebook och deras svartgula forum) om gnagare som kommer stå på Västra stå nästa lördag för att detta ska kännas bra.

Wärle, du som alltid fungerar som en utmärkt länk mellan oss supportrar och klubben får gärna förmedla detta vidare inom klubben om man inte redan är medveten om det. Att hemmastå är utsåld en vecka innan en för oss i sammanhanget betydelselös match borde väl iofs ringa varningsklockor?

Bekräfta gärna här också att det verkligen kommer råda den nolltolerans mot svartgula på Västra stå som det utlovats.

För min del handlar det inte om jag är orolig för bråk eller så utan bara tanken av att det ska stå bortasupportrar och eventuellt jubla över ett bortamål på vår egna hemmastå som är helt absurd.

"Låt dom stå där så länge som de sköter sig" sa någon. Jublar man över ett bortamål när man står på hemmastå är det väl ganska uppenbart att man inte sköter sig? För inte tror väl folk på allvar att dessa supportrar inte kommer visa känslor om AIK gör ett mål i sin guldjakt?

Upp till bevis nu ÖSK, att vi klarar av ett sådant här arrangemang enligt de riktlinjer vi själva har satt upp och dessa riktlinjer är som bekant nolltolerans mot bortasupportrar som vistas på hemmastå!
Örebro adde787
2015-10-22 20:22
Skulle man inte kunna låna in Pa Konate från MFF som vb under våren och se om han passar.
Örebro Asbjörn#10
2015-10-22 20:21
Spännande även om man givetvis ska ta ett "NA erfar att ÖSK har ett intresse" med en nypa salt. Kroon är ju tillsammans med C.Wede två av de spelarna jag fann som mest intressanta när jag sammanställde vilka spelare från de övriga allsvenska lagen som har utgående kontrakt.

Kroon är ju en snabb, teknisk och väldigt bollkär yttermittfältare. Just bollkärleken har väl varit lite av hans svaghet i MFF som det ofta är för den typen av yngre spelare, att bättre lära sig värdera när han ska släppa bollen exempelvis. Har lite Yasin-syndrom över sig genom att vara en ganska svag poängspelare för att vara den typen av spelare.

Med det sagt så ser jag honom som en spelare med väldigt stor potential som jag gärna skulle se hos oss!
Eyravallen Örebro
2015-10-22 20:06
Gillar att vi går för en ytter. Vi behöver konkurrens då DG behöver steppa upp det, nu vet jag att DG gjort ganska många mål men tyvärr missar han otroligt mycket, jag tror han skulle ta sista steget om han fick lite konkurrens. Jag skulle gärna säga ja till Kroon även om jag helst skulle vilja få in Wede.
Silly season snart igång! Love it!
Örebro Astrits vänsterslägga
2015-10-22 19:37
Fram med korten på bordet angående Crespo!!
Örebro Ansiktet
2015-10-22 19:23
Men Kroon duger också.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2015-10-22 19:22
Byt ut Kroon mot Wede så är jag nöjd :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hahne
2015-10-22 19:19
Har hört ett illavarslande rykte... ang Crespo.
Hörde nämligen att han tvivlade på att fortsätta sin fotbllskarriär enligt va jag hört. Någon som hört något om detta?
Hoppas verkligen inte detta stämmer !
Örebro Astrits vänsterslägga
2015-10-22 18:53
................. ..Rinne...........

....Dajje..Moberg.. Almebäck..Ny?

..Broberg...Nordin..RÅP...Kroon....

...............Crespo...Astrit.........

skulle kunna vara en tänkbar 11a nästa år

............

Benny Böckling
2015-10-22 18:44
@rirobban:

Nog måste han vara tänkt som ytter? Vet inte om jag sett honom spela centralt nån gång.
Broberg och Kroon på kanterna hade inte varit fel!
DG tycker jag precis som Kalle gör sig bäst på topp.
Örebro rirobban
2015-10-22 18:39
Simon Kroon vore mycket intressant namn. Men han är framförallt ytter? Eller är han tänkt som Astrits ersättare centralt?
Benny Böckling
2015-10-22 18:31
Spännande!
Örebro flesklepp
2015-10-22 16:18
@pemo:

Kan det bli så? Förskjuts inte de andra matcher som berörs i motsvarande grad då AIK:arna eldar på BA? Om deras eldande förskjuter start i respektive halvlek med, säg 30 min så förskjuts Norrköpings och Göteborgs matcher (om båda är inblandade) på samma sätt? Bäst att ha med det i åtanke när man bokar tvättstugan den sista oktober..
AIK gnager
2015-10-22 16:18
Hej igen,

Är alltså, som så många andra, på jakt efter 1 till 3 st biljetter till ÖSK - AIK. All hjälp uppskattas och belönas!

Förstår att det känns surt/konstigt att sälja sin biljett till en "motståndare". Men inbillar mig att en likasinnad (=hängiven supporter som älskar sitt lag) har förståelse för att man inte vill missa en sådan här match...

Maila mig på: robinsamui@hotmail.com
Örebro pemo
2015-10-22 15:34
Äsch. Då får jag väl sluta att vara så naiv. :)
Men hur går det då på basketmatchen några timmar innan? Hörde att Eco möter AIK kl 11.00

Jisses, kommer hela Örebro att vara svart/gul nästa lördag?

Jag väntar nog in resultatet i helgen innan jag kommer med nästa förslag hur vi skall hantera avslutningen. :=) £
Örebro ÖSK-Karl
2015-10-22 15:26
@pemo:


När det gäller just AIK är du mycket naiv, precis vad som helst kan hända, speciellt om de skulle tappa poäng och guldet.
Örebro Nicka i ribban
2015-10-22 15:25
@pemo Även om det inte är de "värsta" gnagarna som ställer sig på västra så är det inte optimalt. De "värsta" kubanerna lär ju stå i närheten av dem. Inte för att jag tror att det skulle bli bråk eftersom matchen endast är "viktig" för ena laget, men risken blir ju avsevärt mycket större om man har 2 olika supportergrupper från 2 olika lag på samma läktare. Dessutom tror jag inte att det skulle vara så uppskattat bland kubanerna, men det är bara en spekulation från min sida.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro rirobban
2015-10-22 15:16
Med slutsåld arena redan så kommer vi äntligen att få se hur stor kapaciteten är på arenan sen den byggdes om. Runt 12 500 kan jag tänka mig. Blir i så fall också den bästa publiksiffran sedan Behrn arena blev fullt renoverad. Synd bara att 70% är gnagare. Hade gärna sett att ÖSK slogs i toppen och hade fullsatta arenor med egna supportrar.
Örebro pemo
2015-10-22 15:01
Minatankar// OK. Jag förstår vad du menar, men jag tror inte att de värsta AIK:arna har köpt till västra. Det är väl de som inte bestämde sig direkt utan ville vänta och se resultaten.

Jag menar inte att vi skall göra om arenan till en AIK-borg, men vi kan väl respektera varandra och jubla åt vårt eget lag.

Sen undrar jag hör de vet vilken tillhörighet jag har när jag vill köpa biljetter.
Måste man visa någon form av ÖSK-kort?
Annars är det väl omöjligt att förhindra att några motståndare kommer in på plats?

Om ÖSK skulle spela en final och jag gärna vill se den på plats skulle jag också köpa på "klackläktaren" om inget annat fanns.
Naturligtvis skulle jag då vara lite mer återhållsam med mitt firande,

Örebro Astrits vänsterslägga
2015-10-22 14:08
Hur är det med crespo förresten!? Tränar han med laget? Hur ser prognosen ut? Kommer han nånsin tillbaka till fotbollsplanen?

Na sporten suger som vanligt när det gäller info om dom stora lagen i länet.
Örebro Minatankar
2015-10-22 14:07
@Lordnisse:


Nej, inte är ni alla ligister, det är ju bara ett fåtal. Alla örebroare är däremot ligister och vi är rädda om våra gäster och vill att de ska ha det bra under matchen. :-)
Örebro Minatankar
2015-10-22 13:59
@pemo:
Du har många kloka synpunkter men denna delar jag emellertid inte. Jag menar att man ska vara rädd om klubbkänslan, stoltheten och identiteten. Inte släpper man in AIKs flaggor på våra flaggstänger, inte låter man dem komma in i ÖSKs loger och inte heller ska de stå på hemmaklackens läktare. Det är arrangören som bestämmer detta och jag hoppas de delar min uppfattning. Det är dessutom i allra högsta grad en säkerhetsfråga.
AIK Lordnisse
2015-10-22 13:47
@pemo:


Äntligen någon som förstår situationen!
Annons: