/fotboll/osk/forum/9125.aspx/fotboll/osk/forum/9125.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro joth
2006-08-18 10:44
Kerberos//Å andra sidan får man väl hoppas att marknadssidan till nästa år förhandlar med TV-bonusar i sin sponsor avtal. En Win/Win situation...
Örebro E-A
2006-08-18 10:37
Kerberos//
kan tyvärr inte se den just nu, Websens på jobbet, de spärrar "skumma sidor" =(..

joth//
då var det som vi misstänkt.. SKANDAL!
Örebro kubanen_90
2006-08-18 10:24
Kerberos//
Sånt ser man inte varje dag.
Örebro Kerberos
2006-08-18 10:24
Tråkiga med TV-historien är väl också att man kunde ha förhandlat med sponsorer bättre om man vetat om att 2st hemma matcher kommer sändas på TV och sponsorn/annonsören får mer exponering, alltså de platser som vätter emot TV-kameran på lång och kortsidorna.

För dom reklamplatserna är väl redan sålda?
Örebro Kerberos
2006-08-18 10:10
E-A// På tal om galna dommare :)

http://www.youtube.com/watch?v=y-96XUZ3izs
Örebro joth
2006-08-18 10:07
Har kollat de två tveksamma situationerna och offside målet i första halvlek kan aldrig vara offside. Dock är det svårt att dömma om bollen är död i den 90:e minuten men jag är mycket skeptisk till att den var det.
Ett mål i den 21 minuten hade förmodligen lett till en helt annan matchbild där vi hade kört över det defensiva Sundsvall.
Örebro Mittåt
2006-08-18 10:05
Ämne: Mittåt//
Briljant. ....
Mackan// Tack för e-svaren. Det stämmde ju rätt så bra med vad jag skrev.

Pudelns kärna här är alltså att klubbarna i Allsvenskan resp. Superettan själva inbördes kommit överens om hur TV-pengarna skall fördelas. I de två serierna har man valt olika modeller.

I Allsvenskan så fördelar man TV-pengarna i tre olika potter:

- ett grundbelopp, som alla föreningar får. Lika stort för alla föreningar.

- en placeringspremie. Ju bättre laget placerar sig, ju högre blir premien.

- ersättning för förlorade publikintäkter. De klubbar vars matcher sänds i TV, får en ersättning för detta.

När det gäller klubbarna i Superettan så har man kommit överens om att bara betala ut en grundersättning (lika för alla) och en placeringspremie. Ingen ersättning för publikbortfall.

Att man gjort så i Superettan kan jag iofs. förstå. Dels sänds matcherna i en något udda TV-kanal. Dels så kan det vara svårt att komma fram till en bra fördelningsgrund beträffande publikbortfallet. En del klubbar har ju hur som helst nästan ingen publik, typ Väsby, Brommapojkarna.

Vad man inte verkar ha räknat med var att TV4 skulle komma in och begära att få sända matcher från Superettan på lördagar. Det drabbar ju klubbarna på två sätt. Dels är lördagen en dålig publikdag rent allmänt sett. Dels väljer en del att stanna hemma och se matchen på TV. Speciellt kanske om vädret inte är så bra, om man inte bor i tätorten Örebro etc.

Hade ÖSK vetat om att man skulle "drabbas" av två TV4-sändningar hade man säkert satt sig till motvärn och krävt ersättning för publikbortfall vid TV-4 sända lördagsmatcher. Men det gjorde man inte och därför blir heller det ingen ersättning som saker och ting ser ut för tillfället.
Örebro joth
2006-08-18 10:05
micro 42//Maila mig på joth@sportklubben.net så hjälper jag dig...
Örebro micro_42
2006-08-18 10:00
hur loggar man in på offeciella ?
jag minns inte :-(
Örebro joth
2006-08-18 09:57
En liten glädjande nyhet. Jag har fått tag på match DVDerna från Jönköping borta och Sundsvall hemma. Redigerar ikväll, så förhoppningsvis finns det tillgängligt för medlemmar ikväll eller imorgon bitti.
Örebro E-A
2006-08-18 09:44
lite info om Umeås nya, sportsliga, spelare..
Örebro E-A
2006-08-18 09:40
Mackan//
att inte NA tar in Mittåt, som har lite koll, å kastar ut dom där Uddling å Brändh =)..
Örebro Kerberos
2006-08-18 09:38
Anledningen till den snevridna synen på publiksiffran är väl att det känns som dåligt pg.a att vi ligger i topp i år, så känns som att det ligger en känslan av att det ska vara mer i år än förra och när det inte är det så känns den som dålig o sämre.

Det är nog ganska exakt samma människor som går i år som förra så antalet skiljer sig nog minimalt. Dock så saknar vi ju t.ex AIK i serien i år som drog en hel del folk + bortasupportrar. Vilket gör att det känns som att snittet egentligen är ännu bättre i år med tanke på värdet som motståndarlagen har i år mot förra.
Örebro Mittåt
2006-08-18 09:29
Ämne: Mittåt//
tack! så d....
E-A// Det är färdigförhandlat. Det är redan gjort. Den enda möjligheten ÖSK har är att vädja till de allsvenska klubbarna att de skall avstå från en del av sina pengar för att ÖSK skall kunna få ersättning för tappad publik. Om ÖSK anser att detta är mödan värt (allsvenskingarna kommer säkert att säga nej), vet jag inte.

Nej, jag vet i princip ingenting om placeringsbonusen mer än att en del av TV-pengarna fördelas till klubbarna utifrån den placering de uppnår i serien. Men det kan mycket väl skilja sig mellan hur denna fördelning ser ut i Allsvenskan resp. i Superettan. Klart är dock att man får mer pengar om man placerar sig högt upp i serietabellen.
Örebro Mittåt
2006-08-18 09:25
Henrik Brändh fortsätter idag att tramsa om ÖSKs publiktapp under sommaren. Visst var siffrorna för matchen mot Landskrona en besvikelse - årets lägsta så här långt. Men att det blev så har ju sin förklaring (lördag och TV4).

Däremot så kan man inte alls påstå att publiken har svikit ÖSK under sommaren. I själva verket så har ju publiksnittet under de fem sommarmatcherna varit nästan ca. 400 personer bättre än vad det var under förra året.

Orsaken till att det är lägre siffror i år än vad det var förra året finner man hos de första matcherna förra året. Så efter en trög start så har siffrorna förbättrats under sommaren (jämfört med förra året) och allt talar för att det kommer bli likadant under hösten.

Dessutom så är säger inte publiksiffrorna hela sanningen. I den mån det handlar om säsongsbiljettsinnehavare som inte kommer på helgmatcherna (tänk företag, familjer etc), så har ju klubben faktiskt inte förlorat några inkomster. Platserna är ju ändå betalda.
Örebro E-A
2006-08-18 09:21
ÖSK lär ju även förlora Fair Play-poäng på dessa TV-sändningar eftersom de drar ner publiksiffran.. verkar konstigt att man inte skulle tänkt på att vissa SE-matcher kunde tv-sämdas när man satt vid förhandlingsbordet..
Örebro E-A
2006-08-18 09:17
Mittåt//
tack! så det är inte färdigförhandlat vad gäller ersättning? det finns alltså möjlighet att ÖSK får ersättning för dessa matcher? vet du nått om placeringsbonusen som det talats om?

joth//
om det handlar om bonus man får för vart i serien man hamnar så har väl inte det att göra med om matcherna sänds eller ej? ÖSK spelar ju inte bättre bara för att dom är med på tv..
Örebro GT
2006-08-18 09:13
Reportage från degen (se länk), man anger felaktigt Värnamo för att hålla nere försäljningen av de rödvita flaskorna ! Fyndigt ! :-)
Örebro Mittåt
2006-08-18 09:06
Ämne: nu har min (ena) rös....
E-A// Det är varken TV4 (mer än indirekt) eller SvFF som betalar ut ersättningen för förlorade publikintäkter. Det är klubbarna själva som gör det.

Se det så här. Det är SvFF som har förhandlat fram TV-avtalen. De har kommit överens med TV-kanalerna om hur många matcher som skall få sändas och hur mycket TV-kanalerna skall betala för dessa sändingsrättigheter. När dessa förhandlingar är klara har man en påse med pengar, som ännu ingen vet hur de skall fördelas mellan de olika klubbarna.

Nästa steg i processen är att elitklubbarna (alltså klubbarna i Allsvenskan och Superettan) kommer överens om hur denna fördelning skall gå till. Varken TV-bolagen eller SvFF har någonting att säga till om i detta avseende och dessutom handlar det än så länge bara om principerna. När klubbarna gör upp om fördelningsprinciperna vet man ännu inte vilka matcher som skall sändas.

TV4 köpte rättigheterna att sända en match på lördagarna, de har dessutom förvärvat rättigheterna till Superettan (och damallsvenskan).

När det gäller lördagsmatchen så verkar det finnas en överenskommelse om att de allsvenska klubbarna skall få en ersättning för publikbortfall, men någon motsvarighet finns inte för matcherna i Superettan (som sänds på lördagen). Anledningen till detta är nog att ingen kunde föreställa sig att TV4 skulle välja att visa matcher från superettan. Alla var inställda på att det var allsvenskt som gällde för lördagarna och därför "tänkte man inte på" att ta med en klausul om ersättning till S1-klubbar som drabbas av en lördagssändning.

Sedan kan man ju fråga sig varför det bara är ÖSK som drabbas av dessa sändningar. Jag skulle kunna tänka mig två förklaringar:

- dels är ÖSK en intressant klubb som är indragen i toppstriden.

- dels är de tekniska förutsättningarna att göra stora TV-sändningar från Behrn Arena förmodligen rätt så goda. Infrastrukturen för att göra en bra TV-utsändning finns på plats etc. Det är förmodligen enklare med en stor produktion från Behrn Arena än vad det är från de flesta andra arenor i Superettan.
Örebro E-A
2006-08-18 08:38
joth//
kan du utveckla hur det fungerar med placeringsbonus? förstår inte riktigt.. har aldrig hört talas om det..
Örebro E-A
2006-08-18 08:36
nu har min (ena) röst gått till Orvar Bergmark! hade igentligen velat haft nån mer aktuell, som Kuba, som förknippas mer med staden/laget. men jag hänger med strömmen..

vem är det som betalar ut pengarna för att täcka upp publikbortfall, TV4, SvFF? om det är SvFF har de säkert mutat nån på TV4 för att sända ÖSK's matcher för att vi ska förlora på det.. om det är TV4 så gör dom ju en viss förtjänst på att sända SE-matcher.. är det bara vi som lockar tv-tittare i detta land?

f.ö. är beslutsfattarna i denna kommun riktiga översittare som tror att folk inte kan ta hand om sig själva.. mer starköl åt folket!
Örebro Kerberos
2006-08-18 08:25
Joth// surt, typiskt Örebro Kommun :)

Tänk vad mycket odrägliga folk skulle bli om det var 2% mer alkohol i ölen!

Det är lite som när polisen står uppe på stan i ett enda syfte, att bötesfälla så många som möjligt av de lugna, sansade och ostörande människor med en öl i handen vandrandes till krogen för brott mot lokal ordningstadga, med en bot på 600:- men bryr sig inte ett skit när hundratals sitter längs ån o fiskar kräftor för det anses som en ordningsam, lugn o sansad tillstämning.
Örebro joth
2006-08-18 08:13
När det gäller TV-avtalet så kan man se det på ett annat sätt. Eftersom det nu finns en hyfsad placeringsbonus, så hänger det ihop med att man spelar bra fotboll och på det sättet blir atraktiv i media, man får bra sponsor exponering och i slut ändan en bra placeringsbonus.

Men det lär ju inte räcka som kompensation...
Örebro joth
2006-08-18 08:11
Kerberos//Tyvärr, tror inte att vår kära kommun skulle släppa till det... så det är 3,5 % som gäller i år i alla fall.

Men ändå, en öl med ÖSKare på Behrn Arena inför match är ju aldrig fel!

Den som tycker att det inte räcker får väl "grunda" lite hemma. :-)
Örebro Kerberos
2006-08-18 07:59
Dum fråga kanske, men i nya öl-tältet är det väl starköl de säljer?
Örebro Mittåt
2006-08-18 07:48
Aspen// Även om det tar emot, så tror jag att jag den här gången måste ta Lagrell i försvar. Han har ingenting att göra med hur pengarna från TV-avtalen fördelas. Detta bestämms av de 30 klubbarna i föreningen Svensk Elitfotboll.

Om TV4 sänder en match från Superettan blir inte TV-avtalet billigare för dem. De har köpt rättigheterna för en viss summa pengar oberoende av vilka matcher de visar. Istället blir effekten att de allsvenska klubbarna får mer pengar att dela på sinsemellan.
Örebro Hilltop
2006-08-18 07:48
Tyvärr för både fotbollen och travet så sker nu en olycklig kollission då Örebrotravet kör V75 samma lördag som ÖSK möter BP. V75 körs ju endast två gånger årligen på Örebro, och det finns många som gärna går på bägge evenemangen, tex jag själv.
Örebro Aspen
2006-08-18 07:29
Avtalet med TV-bolagen verkar missgynna S1-klubbarna regält. AS-klubbarna får ersättning när matcherna flyttas till lördagar men det får inte S1-klubbar. Detta gör att TV4 får lägre kostnader att sända en S1-match än en AS-match på lördagar. TV4 väljer då ofta S1-matcher. Därmed avfolkas S1-arenorna på publik.
Lagrell, blir fotbollen roligare om man spelar för glesa åskådarled?
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-18 00:25
Mackan//

Visst är det... Haha, vi ser ju vem som har skrivit artikeln också!
Örebro Dags att avgå Lagrell?
2006-08-18 00:17
Helvete, då verkar det vara klart att matchen mot Brommapojkarna flyttas...

Vägra flytta matcherna utan ersättning! Avgå SvFF!!
Annons: